Alle blogposts in Cocktailtechnieken

Benodigdheden voor uw thuisbar

Hier leest je wat je precies welke benodigdheden voor uw thuisbar gewenst zijn. Een thuisbar die uw favoriete bars en lounges overtreft, en toch goed betaalbaar is. Als je een thuisbar hebt, ga je makkelijk cocktails maken voor je partner en/of vrienden. En kan je indruk maken op met je cocktail skills. Met de thuisbar ga je veel sneller aan de slag met lekkere drankjes.

Waar te beginnen?

Het maken van een succesvolle thuisbar heeft niet zoveel te maken met budget: meer met kwaliteit en intentie. Zorg ervoor dat je simpel begint. Vereenvoudig de keuze aan sterke drank, likeuren en mixers. En volg daarvoor deze voorbereidende tips en stappen .

  1. Begin met de drankjes die je graag bestelt: de thuisbar is een weerspiegeling van jouw smaak, voorkeuren en creativiteit. Het betekent ook dat je makkelijk thuis toegang hebt tot de cocktails en drankjes die je graag drinkt. Nu heb je de ingrediënten, de recepten thuis en kan je je eigen creaties maken en laten proeven aan je familie en vrienden.
  2. Kies vooral de dranken die je ook echt gebruikt.  Denk aan de dranken en sterke dranken waarvan u weet dat u ze lekker vindt. Natuurlijk, het is leuk om een fles premium bourbon van een kleine batch te hebben om indruk te maken op je schoonvader. Maar als je hem niet meer hebt aangeraakt sinds de laatste keer dat hij langskwam, is het niet een drankje welke essentieel is voor je thuisbar.
  3. Investeer in glaswerk: beperk je tot het hoognodige en wat past voor het gebruik thuis. Denk aan twee tot drie standaard wiskey glazen, twee tot drie cocktailglazen en één tot twee highballs. En laat de rest voor van het glaswerk voor later.
  4. Vergeet de garnituren niet: garnituren voegen nuance en smaak toe aan uw cocktails. Alomtegenwoordige garnituur keuzes zijn citrus, zoals een schijfje limoen, en ander fruit, zoals kersen. Hoewel andere populaire keuzes verse kruiden kunnen zijn, waaronder munt, basilicum en takjes rozemarijn.
  5. Veel plezier: met het maken je je thuis bar, kun je je culinaire vaardigheden uitbreiden terwijl je een nieuwe hobby verkent. Benodigdheden voor uw thuisbar heb je voorhanden. Mix, match en geniet van je selecties, beheers een paar van je favorieten of daag jezelf uit om nieuwe brouwsels te proberen. Je bent nu de barmeester!

Professionele cocktailshaker

Als je al een tijdje cocktails maakt, dan weet je dat niet alle cocktailshakers hetzelfde zijn. De keuze van cocktailshaker lijkt voor de hand, maar in feite is er nogal wat te overwegen bij het kopen van een cocktailshaker. Vooral voor een barman die er professioneel wilt uitzien.

Waarom een ​​professionele cocktailshaker kopen?

Er zijn twee belangrijke redenen om een ​​professionele cocktailshaker te kopen, in plaats van genoegen te nemen met een oude shaker die je op internet of in een vintage winkel vindt.

Uiterlijk is belangrijk

Ten eerste is hoe de betreffende cocktailshaker er uit ziet - niet alleen op het moment dat je hem koopt, maar ook na maandenlang gebruik voor het maken, shaken van cocktails.

Het is het belangrijk dat de gasten frisse, schone en goed onderhouden cocktailmaterialen zien. Een cocktailshaker met roest of verkleuring, geeft de indruk van vieze materialen en daardoor wellicht ook onhygiënische cocktails.

We weten ook dat de kunst van de het cocktails shaken, de zgn mixologie ook een vorm van amusement is.

Cocktails bereiden met flair en spektakel, maken een deel uit van het plezier. En het gevoel bij de gasten dat ze echt een cocktail krijgen wanneer ze aan je bar een drankje bestellen.

Doe nooit concessies aan smaak

De tweede reden is de manier waarop de cocktailshaker de smaak van je cocktail kan beïnvloeden.

Een cocktailshaker van lage kwaliteit zal roesten, kan uiteenvallen en dit kan de smaak van de cocktail aantasten.

Als professionele of zelfs hobbyistische mixologist moet je het met mij eens zijn dat smaak alles is. Het maakt niet uit hoe mooi een drankje eruit ziet, de subtiele smaak van metaal of plastic is onacceptabel. Het zal zeker een reden zijn voor de gasten om geen tweede cocktail te bestellen, of om zelfs terug te keren naar je bar.

Kenmerken van een professionele cocktailshaker

Dus, we zijn eens dat het belangrijk is om een ​​professionele cocktailshaker van hoge kwaliteit te hebben. Laten we dan kijken hoe we een geschikte shaker kunnen vinden.

Weet welk type cocktailshaker je nodig hebt

Er zijn drie hoofdtypen cocktailshakers; de Cobbler Cocktail Shaker, de Boston Cocktail Shaker en de Parisian Cocktail Shaker. Begin je zoektocht naar een professionele cocktailshaker door het type shaker te kiezen.

Controleer of de shaker van roestvrij staal is

Kies een professionele cocktailshaker van roestvrij staal, dan weet je dat het veilig is om te gebruiken voor het bereiden en serveren van drankjes. Controleer online recensies en let dan vooral op het roesten of lekken. Als de cocktailshaker is gemaakt van roestvrij staal, moet deze ook echt roestbestendig en duurzaam zijn. Onnodig om te zeggen dat er ook geen lekken mogen zijn. Het is zeker de moeite waard om verschillende recensies op te zoeken voordat je de betreffende shaker gaat kopen.

Zoek uit of het gemakkelijk te reinigen of de shaker in de afwasmachine kan

Wanneer je meerdere verschillende cocktailshakers gebruikt of een lange, drukke avond van cocktails maken, is het laatste wat je wilt, dat je je cocktailshaker langer moet schoonmaken dan nodig is. Professionele shakers zijn makkelijk schoon te maken en kunnen als het nodig is in de afwasmachine.

Kijk of het wordt gebruikt door andere professionele cocktailmakers

Als een product van hoge kwaliteit is, zullen tevreden gebruikers meestal beoordelingen achterlaten en een beetje context toevoegen over waarom ze hebben gekocht. Bij het controleren van de recensies voor een cocktailshaker die je overweegt te kopen, zoekt dan naar aanwijzingen of de persoon van de recensie, een professionele barman is, Of informeer bij de verkoper wat de feedback is van professionele bartenders en of deze feedback wordt gebruikt om de shaker verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Lekkere root beer cocktail

We hebben onlangs wat root beer opgehaald bij een van onze lokale Roots Radics Brewing Company.Voor een lekkere root beer cocktail hebben eerder bij hun producten gehaald en hun root beer werd ten zeerste aanbevolen, dus we haalden wat op en zijn aan de slag gegaan. Wij houden van root beer, alleen zie je niet veel cocktails met root beer. Vandaar dat wij zijn gaan experimenteren. Wellicht mooie drankjes voor bevrijdingsdag!

Serieus, waarom is er niet een lekkere root beer cocktail? Daar gaan we verandering in brengen.

Allereerst proeven alleen de losse root beer. Dat was alles wat we dachten: heerlijk en vol, vanille en aardse wortelsmaken, niet te zoet. Wij geven de voorkeur aan drankjes die een beetje droger zijn, zodat we de uiteindelijke zoetheid in een drankje niet overheerst. Maar waarmee meng je het? In ons eerste proef van root beer cocktails, waren we van mening dat de meeste oude gedistilleerde dranken niet pasten. Behalve misschien cognac, want dat is iets fijner van smaak. Maar toen we de Spaanse brandewijn hadden geproefd, dachten dat dit misschien genoeg pit had om overeind te blijven in de root beer cocktails. En wat bleek: was de Spaanse brandewijn absoluut de beste kanshebber. In combinatie met de root beer had het echter nog een beetje helderheid nodig om de zaken wat op te vrolijken. Citroen was ok, maar limoensap was precies wat we zochten. Ten slotte misstaat een beetje anijs niet bij dit drankje. Absint was niet slecht, maar de bitters van Peychaud was precies goed. Daarmee geven we je:

Barcelona Baby

 

1. 60 ml Spaanse brandewijn
2. 15 ml  limoensap
3. 2 streepjes Peychauds bitters
4. 80 ml root beer
Giet de eerste 3 ingrediënten in een glas. Voeg ijs toe. Top met wortelbier.

Ruikt: root beer, vanille, hints van kaneel en anijs.
Smaak: Honing, vanille en limoen aan de voorkant. Midden in de mond anijs en een beetje melasse. De afdronk is zure limoen, mout en ontbijtgranen (doet denken aan een donker bier zoals een Scotch ale)

 

Omdat we vonden dat oude sterke dranken te gemakkelijk waren, wilden we zien of een van onze meer bloemige of kruiden gins zou werken. We hebben Old Tom en onze Amethyst Gin erbij gehaald. Met de Old Tom werkte goed, maar de combinatie schitterde echt met de lavendeltonen van de Amethyst. Op basis van zou de sinaasappelsmaak goed kunnen werken om het drankje af te ronden. Daarom hebben we wat Grand Marnier en wat sinaasappelbitters toegevoegd, die het drankje een rijkere en een beetje helderheid gaven. Ten slotte hebben we een vleugje Angostura toegevoegd voor wat diepte en daarmee hadden we de volgende lekkere root beer cocktail:

De Snake Oil

 

60 ml gin (scheutje lavendelbitters toe aan je favoriete gin als je geen Amethyst-gin hebt)
20 ml Grand Marnier
1 scheutje oranje bitters
2 streepjes Angostura bitters
80 ml root beer
Roer de eerste 4 ingrediënten met ijs. Zeef in een glas. Aftoppen met root beer.

Ruikt: Beetje medicinaal (op een goed manier). Wortel en een beetje honig.
Smaak: Niet voor iedereen. Intro is super sterk en scherp, o.a. kruidnagels.
Het midden gedeelte is aards met tonen van schors, ondersteund door verbrande suiker en honing. Afwerking is sinaasappelschil en mout. Afdronk is root beer en ricola.

Over het algemeen zijn we best tevreden over hoe beide cocktails zijn geworden. Hoewel geen van beide drankjes de meest toegankelijke drank is die we hebben gemaakt, vinden we ze allebei lekker. Het is duidelijk dat we meer moeten experimenteren met root beer in onze cocktails. Tot de volgende keer, proost!

Lekkere zoete cocktail: de Pina colada

Hou je van een lekkere zoete cocktail als de  Pina Colada's? Hoe zit het dan als je niet in zonnige oorden bent? Maar serieus, de pina colada is een van de meest populaire cocktails, gedronken in barren over de hele wereld. En als je hem probeert, dan weet je waarom. De Pina Colada is een heerlijke warboel van exotische smaaksensaties. En combineert de zachte, zijdezachte textuur van kokosmelk en kokosroom met de pittige punch van verse ananas. Het is echt een lekkere cocktail. Bovendien is er een gezonde dash van ieders favoriete tropische drankje: de rum. Wat wil je nog meer?

Hoe maak je een Pina Colada?

Een van de redenen waarom de Pina Colada zo populair is geworden, is omdat het relatief eenvoudig te maken is. Daarom vind je deze lekkere cocktail bijna overal, van high-end bars als all-inclusive resorts tot de meest rustieke strandhutjes. En je kunt hem natuurlijk ook gemakkelijk thuis maken. Zoals bij elke populaire en lekkere cocktail, zijn er tal van verschillende variaties op het klassieke pina colada-recept. Maar wij houden graag vast aan traditie, daarom kiezen we altijd voor het originele bevroren pina colada-recept van Ramón "Monchito" Marrero.

.

Het recept is gepubliceerd in een boek van José L. Díaz de Villegas. Vrienden van Monchito hebben bevestigd dat dit het recept is waar hij bij zwoer. Volg de eenvoudige stappen hieronder om te leren hoe je thuis deze fantastische pina colada maakt, met verse ingrediënten voor optimale smaak. Je vrienden en familie zullen onder de indruk zijn!

Het recept van de lekkere zoete cocktail:

Pina Colada Recept Ingrediënten: 85 ml kokosroom, 170 ml vers ananassap, 43 ml witte rum, crushed ijs, ananas en tuinkers. Methode: Voeg de kokosroom, ananassap, rum en crushed ice toe aan een blender. Als je geen blender hebt, kun je in plaats daarvan een cocktailshaker gebruiken. Meng of schud goed tot het mengsel helemaal glad is. Giet vervolgens de inhoud in een gekoeld mooi glas. Voeg een garnering van een verse ananasschijf of marasquinkers toe Zoals je zult zien, kan het niet eenvoudiger zijn om thuis een zoete lekkere cocktail te maken. Probeer het eens en breng de magie van uw volgende vakantie tot leven terwijl u geniet van deze smakelijke cocktail. Voor degenen die graag lezen, gaan we voorbij het eenvoudige recept en geven we wat achtergrondinformatie over dit heerlijke drankje.

Wie heeft de Pina Colada uitgevonden?

De Pina Colada-cocktail is enorm populair in het Caribisch gebied, maar kwam daar niet echt vandaan. Deze lekkere cocktail is voor het eerst gemaakt in Puerto Rico, als onderdeel van een wedstrijd. Men was op zoek naar een nieuwe nationale drankje! De pina colada is de signature cocktail van barman Ramón "Monchito" Marrero Pérez. Die beweert dat hij de eerste was die in 1954 het heerlijke drankje maakte, toen hij werkte in de Beachcomber Bar van het Caribe Hilton Hotel in San Juan. Het Caribe Hilton Hotel heeft een prachtige locatie in San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico. Deze stad ligt aan de rand van de Atlantische kust van het eiland en is al lang een populaire toeristenbestemming. Het Caribe Hilton Hotel was het eerste luxe hotel in het gebied toen het voor het eerst werd geopend in 1949. Het werd regelmatig bezocht door de rijken en beroemdheden, die massaal naar deze exotische plek kwamen om lekkere cocktails te drinken. Het waren deze welgestelde reizigers die voor het eerst het woord verspreidden over het nieuwe drankje dat ze in Puerto Rico hadden gedronken, en de pina colada was geboren.

 

 

Cocktailrecept Engelse Mojito

Toen ik op zoek was naar een echte Engelse cocktail om St George’s Day te vieren, wist ik dat er een cocktail was als de Engelse Mojito. En zodra ik het woord ‘Gin’ in het recept zag, wist ik dat dit het drankje voor mij was. In dit blog artikel gaan we het hebben over "Cocktailrecepten voor een Engelse Mojito".

Van gewone naar de Engelse Mojito:

Sinds ik na een 30e verjaardagsfeestje enkele jaren geleden met reguliere Mojito's een flinke kater had de volgende dag, heb ik er sindsdien niet meer van Mojito's kunnen genieten. Maar met de geurige toevoeging van zowel mijn geliefde Gin als komkommer, is deze Engelse Mojito nu mijn favoriete Mojito. De komkommer, munt, limoen en suiker creëren heerlijke smaken die de gin ondersteunen. Ik moet zeggen dat ik het moeilijk vond om niet het hele glas in 1x op te drinken. Gelukkig weet ik mij in te houden en geniet ik van deze heerlijk geurende lentecocktail.

Cocktails by rising moon

Dit is hoe je de Engelse Mojito maakt. Neem lekkere gin met verse munt, komkommer en een sappige limoen. Het recept vraagt om een ​​halve theelepel suiker, maar pas deze hoeveelheid aan als je liever een zoeter of juist wat zuurder drankje wilt.

Pak een groot glas, hak twee plakjes komkommer fijn en voeg dit toe. Snij de limoen in partjes en pers het sap de limoen in het glas. Daarna kan je de partjes limoen ook in het glas stoppen en vervolgens voeg je de muntblaadjes en de halve theelepel suiker toe. Mud (meng) al deze heerlijke smaken samen met een mudler/stamper. Of je kan ook een lepel gebruiken. Meng alle ingredienten ongeveer 30 seconden door elkaar en zie hoe de sappen en smaken vrijkomen. De volgende stap is het ijs, fijngemalen als je het hebt of blokjes en giet dan een het schot gin eroverheen. Als laatst vul je het glas met 7-up of Spa-rood en roer goed.

En dat is het. Een plakje komkommer/limoen als garnering en dan is jouw Engelse Mojito klaar. Chin chin!

Cocktailrecept Engelse Mojito:

  • Een tumbler/groot glas
  • Mudler/iets om te 'stampen'
  • 50 ml Gin
  • 1/2 theelepel basterdsuiker, of iets meer of juist minder
  • 2 plakjes komkommer, in kleine stukjes gesneden
  • 2 partjes limoen
  • 5 muntblaadjes
  • Een handvol ijs
  • 7-Up of Spa-rood
  • Plakjes limoen en komkommer om te garneren