Alle blogposts in Cocktailtechnieken

DIY cocktail: Margarita

DIY cocktail: Margarita

Als het op mijn go-to-drink aankomt, is het de Margarita waar ik het meest naar verlang, geeft Alice van The Drink Blog aan. Wanneer je een lange dag hebt gehad, een slechte dag, een goede dag of dat je gewoon een fantastisch drankje wilt (dat is een goede reden!) kan je aan de slag met de Margarita. Dit is onze huisversie - probeer het eens en ik denk dat je een fantastische dag zal hebben.

Er is wat discussie over "de standaard Margarita" of wat nu een "Cadillac Margarita " is of dat men een "skinny Margarita!" wil. Ja, nee, het spijt me, maar dat werkt  niet voor mij: Een Margarita is een Margarita is een Margarita. Je kunt zoveel verschillende stijlen hebben als je wilt, maar er is maar één echte. Er is inderdaad één Margarita die de basis vormt van de Margarita's en voor mij is hoe de Margarita in het fimpje wordt gemaakt.

Laten we het er allemaal over eens zijn dat als je drinkt, het een speciale gelegenheid is. Zelfs als het maar een dinsdag is, maak er een ding van. Met dat in gedachten, maak je de lekkerste drankjes! Een van de vele dingen waarmee ik opgroeide is: 'Haal het beste wat je je kunt veroorloven.' Ik beloof je, als je overweegt om thuis een Margarita te maken, kun je je allemaal een fatsoenlijke tequila, verse limoen, Cointreau en suikerwater veroorloven. Meer heb je niet nodig.

Als dat niet lukt kan je beter een koud biertje nemen.

De ingredienten van de DIY cocktail: Margarita.

Ja, ik gebruik suikerwater (een deel suiker en een deel water). Het brengt een mooie zoete tonen naar de Margarita. Welk type tequila? Ik heb de neiging om van een mooie Jose Quervo te houden - ik denk dat de extra veroudering een goede smaak geeft aan het feest. Voel je vrij om het uit te proberen met gold. Ga niet ingewikkeldere tequila's gebruiken dan een Jose Quervo, want dan meng je drank die je puur moet drinken.

Serieus, vers limoensap, oké? Ik hoef dat niet echt te zeggen, toch? Ik zorg er gewoon voor.

Een paar andere kleine opmerkingen: ja verdubbel en doe het in een groot jongensglas (zo drinken we deze bijna altijd - dit is een oordeelvrije zone); zoals altijd moedigen we doordachte experimenten aan (laat ons gewoon weten hoe u het aanpast in de opmerkingen).

Op de Margarita!

 

Andere tips en trucs voor de bar thuis

Met de basislikeuren, mixers en cocktail benodigdheden aanwezig, kunt je nu de laatste stap maken voor een succesvolle thuisbar: jouw uiteindelijke thuisbar Leun dan achterover, ontspan en geniet van dat speciale drankje dat je zojuist in je pyjama hebt shaken.

1. Bepaal je favorieten

Bewaar je bar met de dingen die je lekker vindt, dat wil zeggen de dingen die je daadwerkelijk drinkt. Ben je dol op een negroni slaapmutsje? Pak wat gin en vermout. Heb je meer dan eens per maand vrienden voor een weekendbrunch? Houd een fles of twee champagne en sinaasappelsap bij de hand. Je zult veel meer plezier beleven aan je thuisbar wanneer deze optimaal wordt benut en niet alleen er is voor de show. Bovendien moet de bar gebruikt worden en niet alleen mooi daar staan. Het is tenslotte je thuisbar. Maak er dus een weerspiegeling van jou van.

2. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit

Mixers voor alcohol en dranken werken zoals andere recepten. Hoe hoger de kwaliteit van elk ingrediënt, hoe beter het eindproduct. Ongeacht je persoonlijk budget, streef naar het selecteren van sterke drank of merknamen die jij leuk vindt. Bouw rond die selecties en koop vervolgens verse ingrediënten om je drankjes op te fleuren terwijl je bar in opbouw is. Dezelfde logica werkt voor de essentiële benodigdheden van je thuisbar. Kwaliteit boven kwantiteit betekent investeren in een paar kernstukken - zoals een goede cocktailglaswerkset, shaker en zeef - en vervolgens aanvullende accessoires en meetinstrumenten bij te kopen.

3. Jouw uiteindelijke thuisbar: begin ergens

Je hoeft niet volledig los te gaan met het maken van kosten voor een mooie bar. Je hebt zelfs geen traditionele bar nodig. Mobiele en stationaire thuisbarwagens worden in de winkel en online verkocht bij bijna elke grote meubelverkoper, wat betekent dat een lege hoek gemakkelijk jouw nieuwe plek wordt voor het maken van drankjes. Vul het met twee tot drie flessen van je favoriete sterke drank, een kleine kom citroenen en limoenen, een go-to-mixer en dan voila. Je hebt zojuist een thuisbar gemaakt; niet zomaar een maar jouw uiteindelijke thuisbar.

Beste mixers voor uw thuisbar

Naast gedistilleerde dranken zijn mixers voor de bar essentieel. Ze zijn van cruciaal belang voor elke cocktail en geven dranken een diverse, zachtere en rondere afdronk. Maakt de cocktail meer in balans. Er zijn heel veel mixers, dus de keuze is aan jou. Deze mixers zorgen voor je basis en een indrukwekkende reeks cocktails kunt maken.

1. Eerste mixers voor je bar de eenvoudige siroop:

Zoals de naam al doet vermoeden, is eenvoudige siroop een suikervloeistof om de cocktail zoeter te maken. Je vindt eenvoudige siroop in elke slijterij. Of je kunt eenvoudig zelf de siroop maken door  gelijke delen water en  kristalsuiker te koken. Om verder te experimenteren kan je overwegen siropen te combineren met extra bloem-, fruit-, kruiden- of kruidnoten.

2. Club Soda Club:

Frisdrank is de koolzuurhoudende, verbeterde versie van water. Naast de koolzuurhoudende waterbasis bevat sodawater sporen van mineralen zoals natriumbicarbonaat, natriumcitraat en natriumchloride - respectievelijk zuiveringszout, citroenzuur en zout. Frisdrank voegt textuur toe aan cocktails. Het koolzuur verlicht een drankje en voegt een sprankelend, pittig mondgevoel toe, geweldig voor een cocktails.

3. Tonic:

Net als frisdrank is tonic een mix van koolzuurhoudend water en mineralen die ook suiker en kinine bevat, een bitter poeder dat oorspronkelijk werd gebruikt als medicijn om malaria te voorkomen. Kinine geeft tonic zijn kenmerkende droge en licht bittere smaak, terwijl de toegevoegde suiker die bitterheid in evenwicht brengt. En zo heb je je mixers voor je bar.

 

 

4. Ginger Ale of Ginger Beer:

Ale is een zoete, koolzuurhoudende frisdrank op smaak gebracht met de aromatische specerij, gember. Ginger beer is vergelijkbaar, maar minder zoet en zwaarder op de gember, waardoor het een beetje pittig is. Hoewel ze meer suiker en calorieën bevatten dan tonic en sodawater, geven ginger ale en ginger beer een romige en gekonfijte smaak aan veel sterke dranken. Overweeg om ginger ale of Ginger beer toe te voegen aan je bar als je een fan bent van whiskyzuren, ouderwetse gin-frisdrank en mules uit Moskou. Probeer ze ook toe te voegen aan alcoholische spritzers en sangria.

5. Laatste nodige mixers voor je bar is de vruchtensap:

Last but not least, vruchtensappen zijn een alomtegenwoordige mixer die de meeste cocktailrecepten onderstreept. Bijna elke gedistilleerde drank heeft een bijbehorend vruchtensap waarmee het perfect past. Denk aan cranberry en vodka, kokos en rum, limoen met gin en grapefruit met tequila.

Standaard sterke drank voor in je thuisbar

Het kan heel moeilijk zijn om de juiste flessen thuis te hebben. Vaak komen er steeds nieuwe flessen drank in de winkel. Hoe weet je welke sterke drank trendy rages zijn: welke standaard sterke drank voor in je thuisbar is nodig? Hieronder de standaard soorten sterke drank die je nodig hebt voor het maken van cocktails

1. Likeuren

Likeuren omvatten een reeks zoete alcoholische dranken die zijn afgeleid van een fruit-, noten- of kruiden. Tijdens het gisten wordt er suiker toegevoegd. De enorme verscheidenheid aan smaken en dranken, likeuren zijn een indrukwekkende toevoeging aan uw huisbar. Velen dienen als een aanvullend ingrediënt, terwijl anderen de ster van de drank zijn. Overweeg enkele van uw favoriete soorten cocktails en zoek vervolgens de bijhorende ingrediënten op. Enkele van de meest populaire likeuren zijn: hebben als basis sinaasappel als de Triple Sec, en Cointreau. Als je de verfrissende spritz mag de Aperol niet ontbreken en je hebt ook roomlikeuren als Kahlúa

2. Gin

Mooie gin is een populaire droge sterke drank gemaakt van granen. Deze zijn gedistilleerd met jeneverbessen en andere groene plantaardige ingrediënten. De combinatie van granen en botanische planten geeft gin zijn kenmerkende aardse, bijna dennen boomachtige geur en smaak. Gin dient als basis voor veel populaire cocktails zoals gimlets, Tom Collins, gin-frisdranken en - natuurlijk - de klassieke gin-tonic. Voor je thuisbar kan je denken aan een Hendrick's, Bombay, Tanqueray Nieuw Amsterdam of een VL92.

3. Witte rum

Er zijn twee hoofdsoorten rum: donkere of gouden rum en witte of zilveren rum. Rum wordt geclassificeerd als donker of goud wanneer het wordt gedistilleerd uit bruine suiker, karamel of melasse in plaats van de traditionele gefilterde suikerriet basis van rum. Donkere rum heeft echter nog een ander kenmerk: dat is hoe vatrijp de rum is. Hoe langer de rum veroudert, hoe donkerder de uiteindelijke kleur. Deskundigen zijn het erover eens dat bij het maken van de meeste cocktails thuis, witte of lichte rumvariëteiten de juiste keuze zijn. Witte rum zal subtieler en zoeter zijn, waardoor het meer de voorkeur heeft voor gemengde dranken..

4. Zilver of Blanco Tequila

Tequila komt van de blauwe agaveplant, een cactussoort afkomstig uit Mexico. Net als rum wordt het in twee hoofdtypen gevonden: zilver of goud. Net als rum werken de soorten tequila het beste voor verschillende doeleinden. Zilveren tequila zal doorgaans jonger zijn, één tot twee maanden gerijpt in traditionele eiken vaten. Kies zilveren tequila voor uw huisbar als u een liefhebber bent van zoetere op tequila gebaseerde gemengde dranken zoals margarita's, paloma's of tequila-sunrise's. Daarentegen blijft gouden tequila langer verzegeld in verouderde vaten, maar resulteert in een zachtere smaak, waardoor het een betere keuze is als u alleen de pure smaken van tequila wilt benadrukken. Populaire zilveren tequila-merken voor thuisbars zijn onder meer: Casamigos, Cazadores en de Patron Zilver.

5. Vermout

Denk je dat vermout alleen voor je oma is? Denk nog eens na! Deze versterkte wijn brengt een robuust en diverse smaak, afhankelijk van de basis, die met alles kan worden gemengd, van boomwortels en schors tot kruiden, zaden en bloembladen. Dit verfijnd type drankje wordt gebruikt als basis voor klassieke dranken zoals Martini's en Manhattans. Of je kunt een scheutje vermout toevoegen aan drankjes om de zoetheid te minimaliseren en een scherpere, complexere afdronk toe te voegen.

6. Schotse whisky of Ierse whisky

Er zijn verscheidende wishey's: Schotse whisky en Ierse whisky verschillen van hun Amerikaanse neef, bourbon, oor de gebruikte de graanmengsels. Whisky basis bestaat voornamelijk uit gemoute gerst, terwijl de basis van  bourbon maïs is. In feite moet ten minste 51% van de basis van Amerikaanse bourbon van maïs zijn gemaakt om de titel te verdienen, waarvan velen zeggen dat het de zoetste en mildste vorm van whisky is. Hoewel er niets mis is met een goede Amerikaanse bourbon, raden we een brutale, meer uitgesproken Schotse of Ierse whisky aan voor je huisbar voor het maken van de bijv.ouderwetse, Manhattans.

7. Wodka

Wodka is heel veelzijdig en is essentieel voor elke thuisbar. Wodka in de basis van enkele van de meest populaire cocktails van het moment - inclusief ambachtelijke Cosmopolitan's en Bloody Mary's. Voor minder dan 30 euro kun je geïmporteerde en binnenlandse wodka merken van hoge kwaliteit kopen. Voor een verscheidenheid aan wodka's kan je denken aan: wodka's doordrenkt met bessen, citrus en meer. Proberen waard zijn de Grey Goose, de Effen en de Tito's

8. Aperitieven en Cordials

Wilt u uw gasten verrassen voordat jullie aan tafel gaan thuis? Dan is het serveren van een aperitief ideaal. Een aperitief is een kleine, likeur gerichte drankje waar uw vrienden van kunnen nippen en is bedoeld om de smaken in het gehemelte te activeren. Met de toevoeging van aperitieven en likeurtjes, verhoogt je het totale aanbod van uw thuisbar. Deze alcohol voegt echte verfijning en finesse toe en kan alleen worden geserveerd, gecombineerd met eten. Of gemengd met andere cocktails voor extra pit, body en diepte. De opties zijn bijna eindeloos, net als de keuze, variërend van romig, weelderig en nootachtig tot fruitig en vet. Overweeg populaire aperitieven en likeuren zoals: Amaro, Anisette, Chambord en Orangecello.

9. Sake

De beroemdste drank van Japan! Sake raakt steeds populairder, aangezien consumenten bekend raken met zijn unieke, umami-vooruitstrevende smaken, die werken als een perfecte basis voor veel creatieve en klassieke cocktails. Bewaar deze op rijst gebaseerde alcohol drankje om familie en vrienden mee op reis te nemen over de hele wereld, allemaal in een glas. Deze lijst is de lijst voor de standaard sterke drank voor in je thuisbar.

 

Essentiële thuisbar benodigdheden

Voor het thuis maken van lekkere cocktails heb je een aantal basis materialen nodig. Gelukkig hoef je niet naar een speciale cocktailwinkel om deze te kopen. Je kunt bijna elke bekend recept maken met de onderstaande essentiële cocktailmaterialen.

1. Cocktailshaker en barspoon

Cocktailshakers en barspoons zijn de basis van alle barbenodigdheden. Shakers worden gebruikt om sterkere drank, zoals Negroni's en Margarita's goed te combineren. Barlepels zijn minder robuust in gebruik en ideaal voor drankjes met slechts twee tot drie ingrediënten. Denk aan een Paloma, Of de barlepel wordt gebruikt om te voorkomen dat vers fruit en kruiden in uw drankje verkeerd worden gemixed . Shakers integreren smaken intenser en laten ze het drankje beter smaken. Het is eenvoudig om een cocktailshaker goed te gebruiken. Giet de alcohol in de shaker, sluit de shaker, pak de zijkanten met beide handen vast en schud je creatie 10 tot 20 seconden.

2. Zeef

Cocktailzeefjes filteren ongewenste ingrediënten uit het glas. Van het verwijderen van overtollig ijs tot fruitzaden of pulp, de zeef is een moeiteloze manier om het spel met gemengde dranken te laten floreren. Zeefjes kosten minder dan 10 euro of zitten in een startersset. Plaats je cocktailzeef over je glas en giet de inhoud van je shaker erover. De inhoud van de shaker zal door de zeef gaan terwijl ongewenste vaste stoffen achterblijven, waardoor er alleen een zachte, evenwichtige mix drankje overblijft.

3. Jiggers

De zandlopervormige jigger helpt je met het afmeten van de juiste hoeveelheid alcohol. Een dubbelzijdige standaard jigger bevat 25 millimeter aan het kleinere uiteinde, terwijl het grotere uiteinde 50 millimeter is. De meeste cocktailrecepten zijn in millimeter, dus dat is handig, Zowel voor beginnende als ervaren thuisbarmannen zijn jiggers essentieel om cocktails te maken voor de juiste balans tussen alcohol en smaak.

4. Mudler

Mudlers vermengen de ingrediënten van een drankje. Mensen gebruiken mudlers om de smaken van hun cocktail aan te dikken. Waarbij de ingredienten een sterkere smaak vrijgeven van fruit en kruiden die aan je likeurbasis worden toegevoegd. Tip: wees voorzichtig bij het gebruik van een muddler in drankjes met verse kruiden, zoals mojito's. Te hard gestampte kruiden kunnen ervoor zorgen dat het bitter wordt. Daardoor krijgt de cocktail een onaangename, bijtende nasmaak. Als je kruiden gebruikt, maak dan kleine drukbewegingen in plaats van ze te verpletteren of te raspen, en stop zodra je de groene tonen van het kruid begint te ruiken.

5. Mixers

Mixers zijn de niet-alcoholische drankjes die je toegevoegd om een cocktail te maken. Een goedgevulde thuisbar heeft een assortiment mixers om elk recept aan te vullen. Er zijn tientallen mixers beschikbaar en deze worden besproken in de volgende blog.

6. Garnituur

Cocktailgarnituren verhelderen en versterken de sterke drank. Van fruit en kruiden tot specerijen, augurken en groenten. Garnituren komen meestal overeen met de aangeboren smaken van de basisdrank of proberen een complementaire nieuwe laag van zoetheid, smaak of zuurheid toe te voegen. Garnituren kunnen zijn citroen, limoen, kers, munt basilicum, olijven etc. Bottom line: Je kunt bijna elke bekende cocktail maken met deze essentiële cocktailmaterialen.