Gember in cocktails

Gember is een van de mooiste producten die de aarde ons gegeven heeft. Het is gezond, lekker en multi-inzetbaar. Voeg gember toe aan baksels, drankjes, soepen, stoofpotten en curries. Hoe lang je gember kookt, hoe sterker de smaak wordt. Gember pept je lichaam op bij een verkoudheid en geeft je stoelgang een boost. Gember werkt ook ontgiftend. Drink gemberthee na een avondje cocktails drinken. Zo komt je lichaam weer in balans en het helpt tegen een misselijk gevoel. Of wees een stapje voor, voeg gember toe aan je cocktail. Hartstikke lekker en ook een beetje functioneel.

Gemberbier

Gemberbier is een gemberfrisdrank die in tegenstelling tot de naam doet vermoeden geen bier bevat. Het is juist een goed alcoholvrije alternatief. Gemberbier is een gefermenteerde vloeistof bestaande uit water, suiker, gember en gist. Door de inhoud voor een lange periode weg te zetten fermenteert het goedje en zo krijgt gemberbier zijn sterke smaak en ontstaat er koolzuur.
Cocktails met gemberbier zijn populair. De Rising Moon bar serveert bijna altijd de Moscow Mule en de Dark ’n Stormy. Je kunt heel makkelijk zelf gemberbier namaken door een siroop te maken van gember, rietsuiker en water in te koken. Breng een liter water aan de kook met flink veel suiker en gember en laat het zachtjes inkoken. Proef ondertussen of de gember goed op smaak is: zoet van de suiker en een sterke gembersmaak. Leng de siroop aan met bruiswater en klaar!

Verse gember in je cocktail

Je kunt ook verse gember toevoegen aan je cocktail. Dat doen wij bij onze gin & tonic van VL-92. Het gevulde glas met gin, tonic en ijs maken we af met dunne stukjes gember.

Gember

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!