DIY cocktail: Margarita

DIY cocktail: Margarita

Als het op mijn go-to-drink aankomt, is het de Margarita waar ik het meest naar verlang, geeft Alice van The Drink Blog aan. Wanneer je een lange dag hebt gehad, een slechte dag, een goede dag of dat je gewoon een fantastisch drankje wilt (dat is een goede reden!) kan je aan de slag met de Margarita. Dit is onze huisversie - probeer het eens en ik denk dat je een fantastische dag zal hebben.

Er is wat discussie over "de standaard Margarita" of wat nu een "Cadillac Margarita " is of dat men een "skinny Margarita!" wil. Ja, nee, het spijt me, maar dat werkt  niet voor mij: Een Margarita is een Margarita is een Margarita. Je kunt zoveel verschillende stijlen hebben als je wilt, maar er is maar één echte. Er is inderdaad één Margarita die de basis vormt van de Margarita's en voor mij is hoe de Margarita in het fimpje wordt gemaakt.

Laten we het er allemaal over eens zijn dat als je drinkt, het een speciale gelegenheid is. Zelfs als het maar een dinsdag is, maak er een ding van. Met dat in gedachten, maak je de lekkerste drankjes! Een van de vele dingen waarmee ik opgroeide is: 'Haal het beste wat je je kunt veroorloven.' Ik beloof je, als je overweegt om thuis een Margarita te maken, kun je je allemaal een fatsoenlijke tequila, verse limoen, Cointreau en suikerwater veroorloven. Meer heb je niet nodig.

Als dat niet lukt kan je beter een koud biertje nemen.

De ingredienten van de DIY cocktail: Margarita.

Ja, ik gebruik suikerwater (een deel suiker en een deel water). Het brengt een mooie zoete tonen naar de Margarita. Welk type tequila? Ik heb de neiging om van een mooie Jose Quervo te houden - ik denk dat de extra veroudering een goede smaak geeft aan het feest. Voel je vrij om het uit te proberen met gold. Ga niet ingewikkeldere tequila's gebruiken dan een Jose Quervo, want dan meng je drank die je puur moet drinken.

Serieus, vers limoensap, oké? Ik hoef dat niet echt te zeggen, toch? Ik zorg er gewoon voor.

Een paar andere kleine opmerkingen: ja verdubbel en doe het in een groot jongensglas (zo drinken we deze bijna altijd - dit is een oordeelvrije zone); zoals altijd moedigen we doordachte experimenten aan (laat ons gewoon weten hoe u het aanpast in de opmerkingen).

Op de Margarita!

 

Havana Club Anejo 7 Anos

Havana Club Anejo 7 Anos (7 jaar oud), is een rum die wordt gedistilleerd in Cuba, en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 75% alcohol. Het is dus de "traditionele rum" volgens de Gargano-classificatie. De rum rijpt minstens 7 jaar, in tropische oorden in oude bourbon vaten met de extra twist wat Havana Club de 'continue veroudering' noemt. Volgens het blog rumtastic, zorgt Havana Club ervoor dat wanneer de vaten klaar en geselecteerd zijn, een deel van de verouderde rum wordt samen gevoegd met nieuwe alcohol. Ze zeggen niet hoe ze dit doen, maar het zal vergelijkbaar zijn met de manier waarop een Solera werkt. Of het principe en het beoogde resultaat zijn tenminste hetzelfde. De rum is bedoeld voor het hoge segement van het Havana Club-rum assortiment: een eenvoudige rum in de lichte Cubaanse stijl.

Let op: dit is de Europese versie van deze rum. De Havana Club Anejo 7 Anos die beschikbaar is in Amerika komt, voor zover ik weet, eigenlijk uit Puerto Rico.

 

Gekleurd:

Chill gefilterd en gebotteld op 40% alcohol.

Suiker:

Nee.

Neus:

Eerst een echte alcoholsmaak, als dat eenmaal weg is, is het echt best goed. Veel decadenter dan ik had verwacht; chocoladepraliné, licht gebrande koffiebonen, fudge, vanille en geroosterde kokosnoot. Er zit een heerlijk rokerig sigarenblad reuk aan, maar het is niet intens. Er zit ook wat ceder, nootmuskaat en kruidnagel in. Een duidelijke toon van rietsap en wat warm hooi.

Smaak:

Weer die alcohol, medium mondgevoel. Heel pittig en fruitig hier in het begin met limoenen, grapefruit en een beetje mandarijn. Het gaat over op vanille, karamel en wordt dan dikker tot gesmolten melkchocolade, geroosterde cashewnoten, pecannoten, koffie en een rol rokerige sigaar op je tong. Een vleugje teer of olie aan de achterkant van het gehemelte terwijl het naar de finish beweegt, is verrassend en voegt een mooie hartige element toe.

Afwerking:

gemiddeld, zo ongeveer. Nogmaals melkchocolade, Cafe Latte, pralines, kokosnoot, geroosterde eik en een vrucht waar ik niet echt mijn vinger op kan leggen, zoals een lychee. Aan het einde is een beetje licht zure groene appel.

Gedachten bij de Havana Club Anejo 7 Anos:

Ik zal erop wijzen dat de Havana Club Anejo 7 Anos niet mijn favoriete rum is, ik ben over het algemeen niet echt van de lichte Cubaanse stijl. Ik verwachtte niet echt veel van deze rum, maar ik ben inderdaad zeer aangenaam verrast. Natuurlijk, het is een lichtere variant rum en het heeft zeker enkele van de zoetere noten dan ik normaal zou kiezen. Maar het is gebalanceerd, goed gemaakt en redelijk complex voor wat het is. Ok, het is niet de beste rum die ik geproefd heb, en ik zal het beoordelen op wat het is en het is een echt solide rum. Het kan 100% puur worden gedronken, het kan worden gemengd en het zal je goed smaken als je er wat tijd mee neemt - vooral als het je lukt om het tegen een gereduceerde prijs te kopen. Dan is het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en een die ik voor de juiste prijs weer zou ophalen.

De eerste do it yourself video

 

De eerste do it yourself video

We hebben veel te danken aan onze sponsor Smirnoff. Dit vodkamerk had een 8  jaar oude vodka die ze wilden promoten: de Pierre Vodka. Om onze dankbaarheid te tonen hebben we speciaal voor hen een cocktail verzonnen: de Vampierre. De cocktail heeft als basiskleur rood, van de frambozen, en als hoofd ingrediënt vodka. Onze gasten zijn vaak onder de indruk van de combinatie: framboos, basilicum, citroen en vodka. Een krachtige cocktail met een frisse fruitige smaak. We maken hem daarom op elke locatie en hopen dat je in de toekomst de Vampierre op een terras in Parijs kan bestellen!

Hier zie je hoe Orson onze Vampierre cocktail maakt. Dit is de eerste do it yourself video. Kijk naar de materialen die je thuis hebt en vervolgens haal je de volgende ingrediënten, dan kan je hem zo thuis maken en drinken op de bank! Ik weet zeker dat je gezelschap onder de indruk zal zijn van dit drankje.

Wat je nodig hebt is:

  • glas
  • frambozen
  • basilicum
  • suikerwater
  • limoen
  • vodka
  • ijs
  • eventueel bruiswater

Bijzondere wodka

Als we aan verschillende favoriete cocktails denken, dan staat  in de top 3 van jouw favoriete cocktails er minimaal één met vodka als basisingredient. Vodka werd al gebrouwen voor het jaar 1400 en het is afkomstig uit het westen van Rusland of Polen. Na de tweede wereldoorlog werd wodka steeds populairder en tegenwoordig is het één van de meest geliefde gedestileerde dranken.

Dit is de eerste DIY video door Orson. In onze eerst volgende DIY video maken we de Caipirinha. Of als je niet kan wachten, ga dan naar onze Instagram #cocktailsbyrisingmoon.

Chin chin!

 

 

Andere tips en trucs voor de bar thuis

Met de basislikeuren, mixers en cocktail benodigdheden aanwezig, kunt je nu de laatste stap maken voor een succesvolle thuisbar: jouw uiteindelijke thuisbar Leun dan achterover, ontspan en geniet van dat speciale drankje dat je zojuist in je pyjama hebt shaken.

1. Bepaal je favorieten

Bewaar je bar met de dingen die je lekker vindt, dat wil zeggen de dingen die je daadwerkelijk drinkt. Ben je dol op een negroni slaapmutsje? Pak wat gin en vermout. Heb je meer dan eens per maand vrienden voor een weekendbrunch? Houd een fles of twee champagne en sinaasappelsap bij de hand. Je zult veel meer plezier beleven aan je thuisbar wanneer deze optimaal wordt benut en niet alleen er is voor de show. Bovendien moet de bar gebruikt worden en niet alleen mooi daar staan. Het is tenslotte je thuisbar. Maak er dus een weerspiegeling van jou van.

2. Kies voor kwaliteit boven kwantiteit

Mixers voor alcohol en dranken werken zoals andere recepten. Hoe hoger de kwaliteit van elk ingrediënt, hoe beter het eindproduct. Ongeacht je persoonlijk budget, streef naar het selecteren van sterke drank of merknamen die jij leuk vindt. Bouw rond die selecties en koop vervolgens verse ingrediënten om je drankjes op te fleuren terwijl je bar in opbouw is. Dezelfde logica werkt voor de essentiële benodigdheden van je thuisbar. Kwaliteit boven kwantiteit betekent investeren in een paar kernstukken - zoals een goede cocktailglaswerkset, shaker en zeef - en vervolgens aanvullende accessoires en meetinstrumenten bij te kopen.

3. Jouw uiteindelijke thuisbar: begin ergens

Je hoeft niet volledig los te gaan met het maken van kosten voor een mooie bar. Je hebt zelfs geen traditionele bar nodig. Mobiele en stationaire thuisbarwagens worden in de winkel en online verkocht bij bijna elke grote meubelverkoper, wat betekent dat een lege hoek gemakkelijk jouw nieuwe plek wordt voor het maken van drankjes. Vul het met twee tot drie flessen van je favoriete sterke drank, een kleine kom citroenen en limoenen, een go-to-mixer en dan voila. Je hebt zojuist een thuisbar gemaakt; niet zomaar een maar jouw uiteindelijke thuisbar.

Beste mixers voor uw thuisbar

Naast gedistilleerde dranken zijn mixers voor de bar essentieel. Ze zijn van cruciaal belang voor elke cocktail en geven dranken een diverse, zachtere en rondere afdronk. Maakt de cocktail meer in balans. Er zijn heel veel mixers, dus de keuze is aan jou. Deze mixers zorgen voor je basis en een indrukwekkende reeks cocktails kunt maken.

1. Eerste mixers voor je bar de eenvoudige siroop:

Zoals de naam al doet vermoeden, is eenvoudige siroop een suikervloeistof om de cocktail zoeter te maken. Je vindt eenvoudige siroop in elke slijterij. Of je kunt eenvoudig zelf de siroop maken door  gelijke delen water en  kristalsuiker te koken. Om verder te experimenteren kan je overwegen siropen te combineren met extra bloem-, fruit-, kruiden- of kruidnoten.

2. Club Soda Club:

Frisdrank is de koolzuurhoudende, verbeterde versie van water. Naast de koolzuurhoudende waterbasis bevat sodawater sporen van mineralen zoals natriumbicarbonaat, natriumcitraat en natriumchloride - respectievelijk zuiveringszout, citroenzuur en zout. Frisdrank voegt textuur toe aan cocktails. Het koolzuur verlicht een drankje en voegt een sprankelend, pittig mondgevoel toe, geweldig voor een cocktails.

3. Tonic:

Net als frisdrank is tonic een mix van koolzuurhoudend water en mineralen die ook suiker en kinine bevat, een bitter poeder dat oorspronkelijk werd gebruikt als medicijn om malaria te voorkomen. Kinine geeft tonic zijn kenmerkende droge en licht bittere smaak, terwijl de toegevoegde suiker die bitterheid in evenwicht brengt. En zo heb je je mixers voor je bar.

 

 

4. Ginger Ale of Ginger Beer:

Ale is een zoete, koolzuurhoudende frisdrank op smaak gebracht met de aromatische specerij, gember. Ginger beer is vergelijkbaar, maar minder zoet en zwaarder op de gember, waardoor het een beetje pittig is. Hoewel ze meer suiker en calorieën bevatten dan tonic en sodawater, geven ginger ale en ginger beer een romige en gekonfijte smaak aan veel sterke dranken. Overweeg om ginger ale of Ginger beer toe te voegen aan je bar als je een fan bent van whiskyzuren, ouderwetse gin-frisdrank en mules uit Moskou. Probeer ze ook toe te voegen aan alcoholische spritzers en sangria.

5. Laatste nodige mixers voor je bar is de vruchtensap:

Last but not least, vruchtensappen zijn een alomtegenwoordige mixer die de meeste cocktailrecepten onderstreept. Bijna elke gedistilleerde drank heeft een bijbehorend vruchtensap waarmee het perfect past. Denk aan cranberry en vodka, kokos en rum, limoen met gin en grapefruit met tequila.