Moeiteloos een goed feest met een cocktail cateraar

Met de Rising Moon cocktail cateraar scoor je altijd goed tijdens een feest. Of het nu een verjaardagsfeest, jubileumfeest is of een bruiloft, wij kunnen je als cocktail cateraar goed bijstaan zodat iedereen op je feest kan genieten van onze heerlijke cocktails. Dus wil je een goed figuur slaan tijdens een feest, schakel dan onze cocktail cateraar in.

Wat kan een cocktail cateraar van Rising Moon voor je regelen?

Wanneer je een feest geeft, wil je het liefst zelf meefeesten. Het is toch het leukste om mee te doen en te lachen? Jij wil toch ook niet nog allerlei dingen moeten regelen tijdens je feest? Een cocktail cateraar regelt het allemaal voor je. Wanneer je contact met ons opneemt, kijken wij wat jouw wensen zijn. Zo kun je aangeven welke cocktails je het lekkerste vindt voor je gasten. Ook hebben wij niets nodig; wij nemen onze spullen zelf mee en ruimen alles voor je op. Geen toestanden achteraf en jij hebt er geen omkijken naar.

Welke afspraken kunnen we maken?

Jij hebt een bepaald budget en wij spreken met elkaar af wat we voor je kunnen betekenen. Je kunt ons inschakelen voor verschillende budgetten en wij kunnen dan aangeven welke cocktails we kunnen maken en hoeveel. Hierdoor heb je achteraf geen verrassingen. Jij wil een feest met ons, dus vinden wij het belangrijk wat jij wil. Wij maken met elkaar een goed plan, zodat jij na afloop zeer tevreden kunt terugkijken op deze originele manier van feesten. Kortom, jij bent het belangrijkste voor ons en we beseffen dat jij een mooi feest wil. Samen zorgen we ervoor dat het mooi wordt.

Samen een mooi feest

Natuurlijk feesten wij niet met je mee en blijven we professioneel de drankjes maken, tot het feest ten einde komt. We hebben een vaste crew voor tijdens het feest, deze crew geeft extra flair aan je feest. Wij zorgen dat alles er van tevoren is en dat alles na afloop weer verdwijnt als sneeuw voor de zon. Met een cocktail cateraar van Rising Moon, ben je verzekerd van een makkelijk en zorgeloos feest tot het eind.

Het verhaal achter de Mojito

Hoe de culturele elite een Cubaanse icoon maakte van de Mojito. Rum, limoen, suiker, munt en water zijn al eeuwen de vijf basis ingrediënten van de Mojito. Het is onvermijdelijk dat een drankje dat al zo lang bestaat meerdere levensverhalen kent.  Zo was het ooit bedoeld als medicijn tegen de koorts, als wondermiddel voor zeelieden tegen scheurbuik vanwege het hoge vitamine c gehalte door de limoenen. Andere verhalen zeggen weer dat de Mojito is ontstaan op de suikerrietplantages onder de Afrikaanse slaven in Cuba. Mojito is daarmee niet alleen rijk aan smaak, maar ook rijk aan geschiedenis omdat het symbool staat voor de etnische ongelijkheid. Ook is het ontstaan van de Mojito een logisch gevolg van gebeurtenissen. De rum was lang niet altijd even lekker, dus moesten de Cubanen creatief zijn met smaken. En aangezien suiker, limoen en munt altijd voor handen waren was de basis snel gelegd. De Mojito zoals wij hem kennen groeide in populariteit in de jaren ‘30 van de 20e eeuw. De beroemde Amerikaanse schrijver en journalist Ernest Hemingway was een grote fan van het drankje en van Cuba. Hij verbleef in die tijd in Havana en in zijn favoriete Cubaanse bar Bodeguita del medio dronk hij zijn eerste Mojito. Hij heeft er letterlijk zijn stempel achtergelaten. Op de muur staat zijn inmiddels beroemde uitspraak My mojito in La Bodeguita, My daiquiri in El Floridita handgeschreven. imagesSindsdien is de Mojito aan een lange reis over de hele wereld begonnen en tegenwoordig drink je de cocktail op elke hoek van de straat. Ondanks de klassieker nog steeds volstaat zijn er al vele variaties bijgekomen. Bij Rising Moon serveren we de Klassieke Mojito en de French Mojito, deze wordt gemaakt met aardbeiden en afgetopt met bubbels in plaats van bruiswater. CHIN CHIN! bodeguita-mojitos

Gin & Tonic, DE cocktail

Gin & Tonic, zo simpel is het.
Voor een echt lekkere Gin & Tonic thuis. Gebruik dan niet een gewone gin, maar de VL92 van H. van Toor Jz. uit Vlaardingen. Dit stooksel bevat moutwijn en korianderblad. En als je hem dan ook echt wilt afmaken dan graag een tonic van Fentimans. Deze tonic heeft als basis gember.
Garneer met een stukje lekkere gember en wat pimentkorrels. Deze koop je gewoon op de plaatselijke markt.De Gin en Tonic zijn te verkrijgen bij de betere slijters, zoals: www.topido.com

CHIN CHIN! Op een mooi jaar

Inderdaad een mooi jaar. Het is een bizarre tijd geweest en we zijn er gelukkig goed doorheen gekomen. Nu zijn we weer lekker bezig in de Vondeltuin met het maken van cocktails op mooie dagen. Op dit moment alleen nog to go, voor als je onderweg bent in het Vondelpark en zin hebt in een lekker drankje. Als eenmaal de restricties mbt het aantal bezoekers op het terras worden opgeheven, kan je ook in de Vondeltuin genieten van een cocktail. Dan het allereerste festival in het Oosterpark: ROOTS Amsterdam. Daar doen we virgin cocktails en normale cocktails bij de Moon stage: best een toepasselijke naam. Met Liquicity gaan we op pad op 16, 17 en 18 juli en begin september zitten we op Vlieland. In welke vorm dan ook op Into the Great Wide Open zijn er weer echt lekkere drankjes! Wij hebben zin, zin in de zomer van 2021. We zien jullie aan de bar: Chin Chin!

 

Tips en tricks voor een cocktail met vers fruit: #1 de limoen

Een echte Rising Moon cocktail is gemaakt met vers fruit. Zo worden de Caipirinha en Mojito met limoen gemaakt, de Lazy Laura met mango, de Vampierre met framboos en de Aardbeien Margarita met (logisch) aardbeien. Vandaag deelt Rising Moon haar tips hoe je het beste een limoen kunt bewaren en bewerken voor de Caipirinha en Mojito.

Limoenen kopen
De limoen is een kleine, groene citrusvrucht. Wil je cocktails met limoen maken, zorg er dan eerst voor dat je er genoeg hebt. Ze gaan er als een speer doorheen! Let er bij de aankoop op dat de schil een gave kleur heeft. De beste limoen zijn zwaar van gewicht in verhouding tot hun grote, dit betekent dat er lekker veel sap in zit. Limoenen hoef je niet in de koelkast te bewaren, ze zijn dan ongeveer een week houdbaar. Wil je ze toch wat langer bewaren, dan mogen ze ook in koelkast en geef ze dan 2 weken.

Limoenen bewerken
Boen de schil van de limoen eerst schoon met water en rol hem daarna een paar keer heen en weer tussen je handpalm en je snijplank. Zo komen de sappen vrij die je straks in je cocktail wilt. Verwijder dan de boven en onderkant van de limoen. Hier is de schil het dikste en deze dikke schil komt de smaak niet ten goede, hij brengt namelijk een bittere smaak met zich mee. Weg ermee dus! Snij dan de limoen precies door de helft in de lengte. De halve limoen snij je weer door de lengte waardoor je 4 langwerpige partjes limoen hebt. Snijd de partjes eventueel in delen. Als je deze limoendeeltjes gebruikt voor je cocktail komen er de meeste smaken vrij. Je kunt ze uitknijpen tussen je vingers of mudlen met een mudler.

Limoentaart-recept