Welke cocktail moet in welk glas?

Het kiezen van het juiste cocktailglas is van groot belang bij het serveren van cocktails. Elk type cocktail heeft zijn eigen traditionele glaswerk, dat niet alleen bijdraagt aan de look en perceptie van het drankje, maar ook aan de smaakbeleving.

Het kiezen van het juiste cocktailglas voor elke specifieke cocktail is belangrijk omdat het de presentatie versterkt en de smaakbeleving verbetert. Er is immers niets zo teleurstellend als het serveren van een prachtig gemaakte cocktail in de verkeerde cocktailglazen of bekers, waardoor de hele ervaring teniet wordt gedaan.

Van gin tonics in een ballonglas, een Moscow Mule in een koperen beker of een Mojito uit een longdrinkglas, wij belichten de lekkerste cocktails én de glazen waarin ze gedronken worden. Hieronder vind je welke drank volgens traditie in welk glas hoort. Wij zetten het voor je op een rijtje, lees je mee?

Gin tonic drink je uit een bol glas

Deze eenvoudige maar elegante mix van gin, tonicwater en garnering heeft zijn eigen kenmerkende glas waarin het geserveerd wordt. Het meest gebruikelijke glas voor een gin tonic is een groot ballonglas of een wijnglas met een wijde opening.

Bij gin tonic cocktails maken, biedt dit glas voldoende ruimte voor de ijsblokjes en de garnering, waardoor de aroma’s beter vrijkomen. Het brede oppervlak van de cocktailglazen stelt de drinker ook in staat om de geuren van het de cocktails te ervaren, waardoor de drinkervaring intenser wordt.

Cocktails in de juiste cocktailglazen

Dit drankje wordt geschonken met een schijfje limoen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het de cocktail er gelikt uit ziet, maar versterkt ook de smaken in de cocktail. De zurige citrusaroma’s van de limoen complementeren perfect de kruidige smaken van de cocktail. En daarvoor is het juiste glas essentieel.

Ga je zelf aan de slag met deze klassieker of andere cocktails maken? Je kunt er ook voor kiezen om ons in te schakelen en een gin-tonic bar te huren! Met onze ingrediënten, cocktailglazen en cocktailbar is het altijd feest voor jou en jouw gasten! (Nog beter: je hebt geen vaatwasser nodig, wij doen de afwas!)

De moscow mule geserveerd in een koperen beker

Een andere cocktail die bekend staat om zijn unieke glas is de Moscow Mule. Deze verfrissende mix van wodka, gemberbier en limoensap wordt traditioneel geserveerd in een koperen mok. Dit is de beste manier om deze trendy cocktail te presenteren en te drinken! Het gebruik van een koperen beker voor deze cocktail is geen toeval, maar draagt bij aan de unieke smaakervaring.

Waarom de koperen beker wordt gebruikt voor een Moscow mule

De koperen beker voor de Moscow Mule is geen toeval. Koper heeft namelijk de eigenschap om de kou goed vast te houden, waardoor de Moscow Mule langer fris blijft. Daarnaast reageert het koper met de citroenzuur in het limoensap, wat zorgt voor een chemische reactie die de smaken intensifieert. Hierdoor krijgt de Moscow Mule cocktail een extra dimensie en wordt de smaakbeleving dankzij de koperen beker nog beter.

De Kentucky Mule is een variatie op de klassieke Moscow Mule, waarbij whiskey wordt gebruikt in plaats van wodka. Om optimaal te genieten van deze smaakvolle combinatie met whiskey en gemberbier, wordt het ook gedronken uit een koperen beker.

Het unieke aan deze cocktailglazen is dat het de drank goed gekoeld houdt. Het vasthouden van een ijzige koperen beker maakt het delen deze cocktails echt een bijzondere ervaring.

Hoe drink je een Old Fashioned?

Een bekend voorbeeld van een cocktail die in een specifiek cocktailglas word geschonken, is de Old Fashioned, een klassieke cocktail met een recept van bourbon, suiker, bitters en sinaasappelschil. Deze cocktail serveren we in een laag, breed glas dat bekend staat als een “rocks glass”. Dit glas geeft de drinker voldoende ruimte om de aroma’s van de bourbon te ruiken, de brede opening helpt om op de smaken van dit drankje te concentreren.

Wanneer je het juiste glaswerk gebruikt, weet dan dat je de algehele drinkervaring verbetert én je de cocktail tot zijn recht laat komen.

De verfrissende Mojito cocktails drink je zo

Dit is een verfrissende cocktail die populair is geworden door zijn heerlijke combinatie van munt, limoen, suiker, rum en sodawater. Maar naast het recept, speelt het glaswerk ook een belangrijke rol bij het serveren van deze cocktails.

Het drankje wordt traditioneel geserveerd in een hoog, slank glas met een gladde rand. Dit glastype houdt de Mojito cocktails koel en zorgt ervoor dat de muntblaadjes subtiel worden gekneusd wanneer je erdoor roert, waardoor hun aroma en smaak beter vrijkomen.

Zo bereid je een Martini!

Het is een must om te investeren in speciaal ontworpen glazen als je deze cocktail maakt. Het klassieke Martini glas heeft een langwerpige vorm met een brede mond. Maar let op: het moderne Martini glas heeft meestal een V-vormige kelk heeft.

Beide glazen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat de cocktails snel kunnen worden gekoeld en dat de aroma’s goed naar boven komen. Bovendien helpt de kenmerkende lange steel van het glas bij het voorkomen dat de handen de inhoud, het ijs, van het glas verwarmen.

Van een koperen beker tot een longdrinkglas!

Het serveren en genieten van cocktails in specifieke glazen en bekers gaat verder dan alleen de mixologie. Het juiste glaswerk en het gebruik van ijsblokjes zijn essentiële elementen die de algehele ervaring verbeteren!

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!