Groene cocktails  

We hadden vijf jaar geleden nooit geloofd dat we vandaag de dag beginnen met een smoothie op basis van spinazie of avocado. Toch zijn deze groene drankjes niet meer weg te denken uit het straatbeeld, de foodblogs en diverse horecagelegenheden. Juicebars poppen uit de grond en de drankjes ogen zelfs groener en gezonder dan een salade. Hoe staat het ervoor met cocktails? Zijn de cocktails klaar voor het groene leven? Met deze groene cocktail recepten in ieder geval wel!

Avocado daiquiri
Avocado Daiquiri
Een daiquiri is een cocktail die geblend wordt en daar zijn romige structuur aan dankt. De oorspronkelijke basis ingrediënten zijn rum, suiker en limoen. Later is de daiquiri uitgebreid met diverse vruchten. Zo biedt de kaart van Rising Moon nu al de Lazy Laura aan en de Aardbeiden Margarita. Speciaal op verzoek van jou vervangen we de mango door een avocado, en zie daar een romige, zachte cocktail.
45 ml witte rum
15 ml citroensap
15 ml limoensap
30 ml vlierbloesemsiroop
¼ avocado
Ijs
De bereidingswijze is heel simpel. Mix alle ingrediënten in een blender tot er een egale substantie ontstaat. Schenk over een glas en genieten maar!

Spinazie
Waar de zachte smaak van een avocado op zichzelf al heel lekker is, moet de spinazie toch echt gemixt worden met een zoete tegenhanger. Om toch nog aan de gezonde voorschriften te voldoen voegen we zelfgemaakte appelsap toe aan de spinaziesap. Voor deze cocktail introduceren we een nieuwe tool: de sapcentrifuge of de slowjuicer. Met deze apparaten is het mogelijk om sap te maken van groente en fruit. De juicer scheidt het vruchtvlees van het het sap waardoor een heldere sap overblijft. Omdat deze cocktail geen toegevoegde suiker bevat, noemen we hem de Popeye Power!
45 ml gin
250 gram spinazie
½ granny smith
bruisend water
2 ijsblokjes
Snijdt de appel in vieren en verwijder het klokhuis en hij kan door de juicer. Daarna kan de spinazie door de juicer. Schenk de gin in een longdrinkglas, voeg de zelfgemaakte sap toe en het ijs. Stir met een cocktaillepel en schenk daarna de het prikwater erbij.

Green cocktail1

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!