Kies jouw favoriet: Wintercocktails

Kies jouw favoriet: Wintercocktails

Bij cocktails denk je al snel aan de zomer; samen met je vrienden op een zonnig terras of vanuit je ligstoel op het strand. Terwijl de winter juist een hele leuke tijd is om met dranken, smaken en kruiden te experimenten. Waar een zomerse cocktail vaak fris, fruitig, sprankelend en dorstlessend is, moet een winterse cocktail zacht en vol van smaak zijn en romig van structuur. En wat dacht je van een warme cocktail?
Typische ingrediënten voor een wintercocktail zijn kaneel, rode peper en kruidnagel. Allemaal natuurlijke warmteoppeppers. Dit zijn onze favorieten recepten. Welke wil jij graag zien op de cocktailkaart van Rising Moon?

Hot Toddy
Een klassieker onder wintercocktails, de Mojito van de winter. Ook nog eens goed tegen de verkoudheid.
45 ml whisky
50 ml kokend water
3 tl honing
2 schijfjes citroen met kruidnagels erin gedrukt
Stokje kaneel
Snufje nootmuskaat

Zet het water op het vuur tot het kookt, voeg de honing, de citroenschijfjes en kaneel toe en laat 3 minuten koken zodat de smaken goed intrekken. Voeg op het laatst de whisky toe en haal van het vuur. Schenk de inhoud over in een theeglas en maak af met een snufje nootmuskaat.

Hot like chocolate
Onschuldig vanaf de buitenkant, maar pittig en sterk van binnen.
45 ml bruine rum
1 kop  hete chocolademelk
½  rode peper, ontpit en heel fijn gesneden
Pure chocoladesnippers
Mini marshmellows

Verwarm de chocolademelk totdat het kookt en voeg de rum en de helft van de peper toe. Roer eventjes. Drapeer een half handje marshmellows in het glas en top af met de rest van de rode peper en pure chocolade snippers. Wacht nog heel even tot de marshmellows zijn gesmolten in de hete chocola.

Lady Hazel
Zoete verleiding met elegantie.
20 ml Baileys
20 ml Cointreau
20 ml Frangelico
30 ml volle melk
Scheutje ongeklopte slagroom
Fijngehakte gekarameliseerde hazelnoten

Voeg de dranken samen in een cocktailshaker gevuld met ijsblokken. Shake tot de drank ijskoud is. Giet over, zonder ijs, in een martiniglas. Maak af met fijngehakte, gekarameliseerde hazelnootjes.

CHIN CHIN!

4041746593_82431fdfcb

 

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!