Read My World

Op donderdag 1 oktober staat Rising Moon in de Tolhuistuin ter ere van het grensverleggende, literaire festival Read My World. Dit festival legt met verhalen verbindingen tussen werelden die in eerste instantie ver uit elkaar lijken te liggen.

Ontmoeting tussen verschillende culturen

Aan het woord komen internationale gasten en geroemd talent van eigen bodem die een ding met elkaar gemeen hebben: het geschreven woord. Of het verhaal nu fictief, poëtisch of waargebeurd is; verhalen hebben de eigenschap om gedachtes te verlevendigen en geven betekenis aan een gebeurtenis. De ontmoeting tussen internationale gasten, Nederlandse schrijvers en het publiek opent een interessant debat over enerzijds de grenzeloosheid van de welvarende wereld en aan de andere kant de geografische beperkingen voor nog onder ontwikkelde culturen.

Zuidoost-Azië

Deze editie richt Read My World zich op Zuidoost-Azië, een werelddeel waar Nederland met oud kolonie Nederlands-Indië een lange historie mee deelt. Aan het woord komen dan ook veel bekende schrijvers met Indische achtergrond zoals Adriaan van Dis, Marion Bloem, Gustaaf Peek. Ook Rising Moon heeft Indische roots en voelt zich zeer vereerd om bij te dragen aan de beleving van dit prachtige festival. Uiteraard zijn ook andere landen en culturen uit Zuidoost-Azië zijn vertegenwoordigd, de curatoren Bernice Chauly (Singapore en Maleisië) en Kadek Krishna Adidharma (Indonesië) werpen een licht op de literaire ontwikkelingen in hun regio.

Vier met ons de opening van het festival op 1 oktober en geniet van cocktail!

Read My World

Read My World vindt plaats van 1 tot en met 3 oktober. Meer informatie over het programma vind je op de website en blijf op de hoogte van de laatste updates via Facebook.

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!