De Patrón XO Cafe

Patron XO Cafe is een mix van de premium Patrón Silver Tequila en de natuurlijke essentie van fijne koffie. Volgens de Patron-website is de smaak van deze agave-koffie toevoeging eerder droog dan zoet met tonen van chocolade en vanille. Er wordt gesuggereerd dat dit drankje niet alleen bedoeld is om van te nippen, maar ook als een premium cocktailingrediënt of als een verrukkelijke topping van desserts.

Ik heb de eerste fles Patrón XO Cafe online gekocht bij de onlineshop Drankgigant. De Patron XO Cafe heeft een alcoholpercentage van 35%, doorgaans verkocht in een fles van 375 ml of 750 ml.

 width=

De Patron XO Cafe fles 4/5

De matte vierkante glazen fles is qua vorm vergelijkbaar met veel van de Tequila-flessen die ik heb gezien. De etikettering is eenvoudig maar niet onaantrekkelijk. Het is ongebruikelijk dat een op koffie gebaseerde drank wordt verzegeld met een kurk, maar ik vind die lekkere, bevredigende ‘pop’ leuk als ik een kurk-geest open, dus ik ben voor wat ze hebben bedacht.

In het glas 8/10

Toen ik de Patron XO Cafe in mijn glas schonk, was het zichzelf een zeer donkerbruine drankje die qua kleur lijkt op donker zwarte koffie. Het aroma is rijk aan koffiegeuren, maar er is nog veel meer aan de hand. Een stroperige zoetheid stijgt ook in de lucht, en op basis van die aroma alleen vermoed ik dat deze likeurachtige drankje lang niet zo droog zal zijn als wat er op de website staat beschreven. Ik ruik een paar heel lichte chocoladegeuren en misschien ook erg milde drop. Deze laatste twee indrukken zijn erg licht en kunnen ook mijn eigen observaties zijn.

Het gevoel in de mond 9/10

De eerste smaak is rijk aan koffie en vanille, onderliggend de agave. De smaak is eerder zoet dan droog, en er is een mooie pittige bite die goed samengaat met het totaal. Terwijl ik nip, begin ik te voelen dat de zoetheid vergelijkbaar is met rietsuiker siroop, en heeft het in de mond ook die stroperige textuur. Ik voeg een ijsblokje toe om de zoetheid een beetje te dempen, en het ijs zorgt voor een zekere romigheid welke lekker is. Ik merk dat de aardse agave smaak verder in het glas evolueren. Ik probeerde een beetje in mijn koffie, en later die avond heb ik mijn ijs overgoten met een shot Patron XO Cafe; beide ervaringen waren echt lekker.

Verder in de keel 8/10

Ik ben nog steeds op zoek naar die droogte die was beloofd, en ik denk dat de pittige afdronk die de neiging heeft om de mond te plooien en de keel te verwarmen, is geïnterpreteerd als droogheid door degene die de proeverij heeft omschreven. Ik vind dit helemaal niet droog. De stroperige textuur bedekt het gehemelte en de keel, waardoor de rijke koffiesmaken blijven hangen buiten het pittige kruid. Het is echter die zoetigheid van suikerriet die het langst blijft hangen.

De na-smaak van de Patron XO Cafe 8/10

Toen ik de Patron XO Cafe voor het eerst proefde, keek ik uit naar een agave koffie drankje welke droog is, met tonen van chocolade en vanille. Ik denk tenminste dat het Patron XO Cafe die belofte niet waarmaakte. Het drankje t is niet droog en die chocoladetonen waren buitengewoon moeilijk te vinden. Dat gezegd hebbende, dit agave drankje, die ik denk dat ik een likeur zal noemen, is best aangenaam. Ik heb liever de Patron XO Cafe liever over mijn ijs dan er echt van te nippen, maar ik denk dat mijn de eind score van 8/10 heel goed is. Wellicht beter om hem in 1x achterover te slaan als een tequila gold.

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!