HET recept voor het begin van je lente. De VAMPIERRE
een krachtige en fruitige cocktail met vodka, framboos, basilicum en citroen.
Maak en drink deze cocktail, totdat hij zo bekend is dat ze hem zelfs in Parijs bestellen!
Stap 1: BENODIGDHEDEN
Ga naar je plaatselijke Turkse winkel voor verse frambozen, basilicum en een citroen (citroensap kan ook) En vergeet de frambozensiroop niet. Gewoon tussen de ranja’s bij elke supermarkt.
Geen ijs in de vriezer en winkel dicht? Vraag het bij een bar.
Kijk dan in je kast of je nog vodka hebt, of koop dit bij de slijter. Ook heb je minimaal twee whiskyglazen en een vork nodig.
Stap 2: IJS BREKEN
Omdat je niet overal crushed ijs kan kopen -en het veel leuker is om het zelf te maken- een tip om je ijsblokjes om te toveren:
doe een hand ijsblokjes in een theedoek, pak een stevige fles en de rest spreekt voor zich…
Stap 3: FIJN MAKEN
Vul een glas met 5 frambozen, 2 blaadjes basilicum, naar smaak een beetje citroensap en frambozensiroop, handje crushe
Stap 4: OPVULLEN EN SHAKEN
Dan het glas opvullen met 3 blokjes ijs en handje crushed ijs, een (ruim) maatje vodka: shaken met ander glas erop.
Stap 5: GARNEREN
Rietje en garneren met blaadje basilicum, met daarin een framboos.
Deze stappen in persoon uitgelegd krijgen? Kijk dan eens naar onze cocktail workshop in Amsterdam.
CHIN CHIN!
Ps. Laat weten hoe je cocktail is geworden op onze Facebookpagina!
www.facebook.com/risingmooncocktails