Herfstcocktails

De herfst is een prachtig sferisch seizoen met geheel eigen rituelen, routines en uitstapjes. Een wandeling door een geel, groen en rood gekleurd bos, een stedentrip, een filmpje pakken en daarna het café in. Gelegenheden waar natuurlijk herfstcocktails bij horen.

Wat maakt een cocktail herfstig? In eerste instantie wat moeder natuur ons in de herfst kan bieden. Typisch seizoensvruchten zoals appels, peren en mandarijnen. Ook is de herfst een kruidig seizoen, met warme kruiden zoals kaneel, kruidnagel en gember geven een twist aan je cocktail en jou een oppepper. Nootachtige likeuren sluiten ook perfect aan bij de herfst, zoals Francelico (hazelnootlikeur) en Amaretto (amandellikeur). Seizoensvruchten, warme kruiden en nootachtige likeuren, de basis voor onze herfstcocktails.

Herfstcocktails

Onze herfstcocktails

 Cindarella

100 ml biologische troebele appelsap
40 ml bruine rum
4 limoen partjes
75 ml cider
2 tl kaneel

Snijd de limoen in vierkante partjes. Neem er vier en stop ze in een glas, voeg 1 schepje rietsuiker toe en muddle de suiker en de limoen. Voeg twee ijsblokjes, 40 ml bruine rum, de appelsap en de kaneel toe. Shake hard en schenk het over is een glas. Voeg crushed ijs toe en top af met cider.

Stoofje

Biologische perensap
Stoofpeertje
Vodka
Triple sec

Verwijder het steeltje en de pitjes van het stoofpeertje. Voeg alle ingrediënten in de blender met 2 blokken ijs en een schep crushed ijs. Blenden maar en schenk over in een longdrinkglas.

Marnier Mandarin

20 ml Grand Marnier
20 ml kruidige Gin met kruidnagel zoals Bobby’s gin
Orange Jigger van Fentimans
Schijfje mandarijn met kruidnagels

Mix de grand marnier en gin in een glas. Voeg 3 grote ijsbloken toe en stir de dranken. Voeg de Orange jigger toe. Druk de kruidnagels in het vruchtvlees van het schijfje mandarijn. Serveer eventueel met stampertje zodat men zelf de mandarijn kan uitpersen.

0070f64e825b621cb538ce225ba6bc48

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!