Havana Club Anejo 7 Anos

 width=Havana Club Anejo 7 Anos (7 jaar oud), is een rum die wordt gedistilleerd in Cuba, en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 75% alcohol. Het is dus de “traditionele rum” volgens de Gargano-classificatie. De rum rijpt minstens 7 jaar, in tropische oorden in oude bourbon vaten met de extra twist wat Havana Club de ‘continue veroudering’ noemt. Volgens het blog rumtastic, zorgt Havana Club ervoor dat wanneer de vaten klaar en geselecteerd zijn, een deel van de verouderde rum wordt samen gevoegd met nieuwe alcohol. Ze zeggen niet hoe ze dit doen, maar het zal vergelijkbaar zijn met de manier waarop een Solera werkt. Of het principe en het beoogde resultaat zijn tenminste hetzelfde. De rum is bedoeld voor het hoge segement van het Havana Club-rum assortiment: een eenvoudige rum in de lichte Cubaanse stijl.

Let op: dit is de Europese versie van deze rum. De Havana Club Anejo 7 Anos die beschikbaar is in Amerika komt, voor zover ik weet, eigenlijk uit Puerto Rico.

 

Gekleurd:

Chill gefilterd en gebotteld op 40% alcohol.

Suiker:

Nee.

Neus:

Eerst een echte alcoholsmaak, als dat eenmaal weg is, is het echt best goed. Veel decadenter dan ik had verwacht; chocoladepraliné, licht gebrande koffiebonen, fudge, vanille en geroosterde kokosnoot. Er zit een heerlijk rokerig sigarenblad reuk aan, maar het is niet intens. Er zit ook wat ceder, nootmuskaat en kruidnagel in. Een duidelijke toon van rietsap en wat warm hooi.

Smaak:

Weer die alcohol, medium mondgevoel. Heel pittig en fruitig hier in het begin met limoenen, grapefruit en een beetje mandarijn. Het gaat over op vanille, karamel en wordt dan dikker tot gesmolten melkchocolade, geroosterde cashewnoten, pecannoten, koffie en een rol rokerige sigaar op je tong. Een vleugje teer of olie aan de achterkant van het gehemelte terwijl het naar de finish beweegt, is verrassend en voegt een mooie hartige element toe.

Afwerking:

gemiddeld, zo ongeveer. Nogmaals melkchocolade, Cafe Latte, pralines, kokosnoot, geroosterde eik en een vrucht waar ik niet echt mijn vinger op kan leggen, zoals een lychee. Aan het einde is een beetje licht zure groene appel.

Gedachten bij de Havana Club Anejo 7 Anos:

Ik zal erop wijzen dat de Havana Club Anejo 7 Anos niet mijn favoriete rum is, ik ben over het algemeen niet echt van de lichte Cubaanse stijl. Ik verwachtte niet echt veel van deze rum, maar ik ben inderdaad zeer aangenaam verrast. Natuurlijk, het is een lichtere variant rum en het heeft zeker enkele van de zoetere noten dan ik normaal zou kiezen. Maar het is gebalanceerd, goed gemaakt en redelijk complex voor wat het is. Ok, het is niet de beste rum die ik geproefd heb, en ik zal het beoordelen op wat het is en het is een echt solide rum. Het kan 100% puur worden gedronken, het kan worden gemengd en het zal je goed smaken als je er wat tijd mee neemt – vooral als het je lukt om het tegen een gereduceerde prijs te kopen. Dan is het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en een die ik voor de juiste prijs weer zou ophalen.

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!