Alternatief voor Gin & Tonics tijdens Ginfestival

Alternatief voor Gin & Tonics op Ginfestival in Amsterdam

Een festival dat compleet in het teken staat van Gin, dat klinkt als muziek in de oren toch? In mei vond in Amsterdam het Ginfestival plaats en wie Gin zegt, zegt ook Tonic. Gin Tonics waren dan ook de ‘hoofdact’ van het feest. Ook wij van de Rising Moon waren aanwezig met onze eigen cocktailbar en de frisdranken van Craft Drinks (Fentimans).

Gin Tonics

De Rising Moon heeft zich tijdens het festival laten inspireren door de ‘Royal Wedding’. Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle gaven elkaar tijdens het Ginfestival het jawoord en dat resulteerde in twee fantastische cocktails. De ‘Blushing Bride’ en de ‘Ginger Groom’.

“Op zo’n Ginfestival heeft iedereen natuurlijk Gin Tonics. Logisch en lekker, maar wij wilden graag iets unieks”, vertelt Craft Drinks/Fentimans medewerker Tom. Er stonden zo’n 20 bars met verschillende Gins en allerlei foodtrucks. Opvallen is dus niet gemakkelijk.

Blushing Bride

“We verkochten vooral de ‘Blushing Bride’; Gin en Rose Lemonade. Dit was een enorm succes, want iedereen had Gin Tonics. De Rose Lemonade is een frisdrank op basis van rozenblaadjes, met rozenextract. Dat maakt de Rose Lemonade & Gin cocktail zoeter dan de rest. Echt even iets anders en daardoor blijft het hangen bij mensen. Ik zeg trouwens verkochten, maar we gaven ook heel veel weg. We wilden dat mensen kennis konden maken met de Gin & Rose Lemonade als alternatief voor de klassieke Gin Tonics.”

Ginger Groom

De Gin & Rose Lemonade was de populairste cocktail tijdens het festival, maar de Ginger Groom deed het ook goed. “Wij wilden niet mainstream zijn”, vertelt Tom. “We hebben de bezoekers van het festival daarom ook een alternatief voor Gin Tonics aangeboden, namelijk de Ginger Groom. Gemberbier met Rum. Ondanks dat het een Ginfestival was, vonden mensen dat heel erg leuk. Logisch ook wel, na een Gin Tonic of vijf heb je wel zin in iets anders. Dan is zo’n gemberbier met rum een welkome afwisseling.”

De Rose Lemonade

Toch was de absolute topper van het Ginfestival voor de Rising Moon het alternatief voor de Gin Tonics; de Gin & Rose Lemonade. De glazen werden – uiteraard – versiert met rozenblaadjes. “Het grote geheim voor het succes? Rose Lemonade & Gin is gewoon kneiter lekker”, zegt Tom. “De flessen Rose Lemonade kun je niet alleen in de horeca krijgen, het is ook bij de Albert Heijn verkrijgbaar.”