28 april gaan we er eindelijk aan geloven: de eerste echte terrasdagen in 2021 in Nederland. En dat betekent: tijd voor Gin & Tonic! Je favoriete drankje op een zonovergoten terras, de ultieme dorstlesser en een heerlijke opfrisser en opkikker tegelijkertijd.
Bij Rising Moon serveren we de koning onder de gin & tonic: VL92-Gin en Fentimans Tonic. VL92-Gin wordt gemaakt op Nederlandse bodem, in Vlaardingen. De Fentimans is een eeuwenoud familierecept uit Engeland. De verhouding gin en tonic zijn 1:3, verder hoort er een hoop ijs bij en je kunt variëren met de garnering. Rising Moon garneert de gin & tonic met gember en piment korrel.
Vele variaties gin & tonic
De klassieke gin & tonic kennen we met ijs en citroen, maar tegenwoordig wordt er steeds meer geëxperimenteerd met ingrediënten. Zo werd de citroen eerst vervangen door limoen, eventueel aangevuld met een lange sliert komkommer. Ook verse kruiden zoals rozemarijn en salie misstaan de cocktail niet. Andere specials van Rising Moon zijn de Bitterzoet of Rose Fizz. In de Bitterzoet wordt gin & tonic gemixt met verse grapefruitsap en in de Rose Fizz wordt de tonic vervangen door Rose Lemonade, wederom van Fentimans.
Het destillatieproces
Gin wordt gemaakt vanuit een vergist graan. De sterke drank is het resultaat van een destillatieproces van graan, water, kruiden en specerijen. De neutrale alcohol krijgt zijn smaak door de kruiden en specerijen mee te destilleren. Maar de belangrijkste smaakmaker van gin is de jeneverbes. Verder wordt er geëxperimenteerd met korianderzaad, kruidnagel, basilicum, gedroogde citrusvruchten en dat maakt elke gin toch uniek. Vandaar dat er zoveel verschillende garneringen ook goed samengaan met een gin & tonic.