De Tikicultuur

Ondanks de oorsprong van de cocktail meerdere verhalen kent, kunnen we een ding wel stellen: de Tikicultuur heeft sterk bijgedragen aan de populariteit van exotische cocktails. De Tikicultuur is een trend uit de jaren ‘30 in de Verenigde Staten waarin de verheerlijking van exotische oorden centraal staat. De ongedwongen sfeer uit Hawai en de Pacific werd geheel in stijl naar eigen land gehaald. De Polynesische cultuur gold als inspiratiebron voor vele horeca gelegenheden die volledig zijn aangekleed met rieten meubilair,  rotan stoelen, kleurrijke bloemen, folk muziek en een “Aloha” bij binnenkomst. Deze tropisch ingerichte bars en restaurants waren een ontsnapping aan de werkelijkheid niet alleen vanwege het decor, maar ook vanwege de grote hoeveelheden alcohol die er vloeide.

Het Tiki-tijdperk is een periode waarin de cocktailcultuur sterk floreerde. De Tiki-cocktails bestaan uit rum, tropisch fruit en kleurrijke garnering. De godfather van de Tikicultuur is de reislustige Ernest Raymond Beaumont-Gantt die liever door het leven ging als Don Beach. Tijdens zijn tropische uitstapjes maakte hij kennis met nieuwe producten en ingrediënten. Die nam hij mee naar Hollywood waar hij in 1934 zijn eerste Tikibar opende: Don’s Beachbomber café. De typische tikibars staan bekend om hun uitgebreide cocktailkaart in tegenstelling tot de chique restaurants waar men wijn dronk.

Met Rising Moon geven we altijd een beetje Tiki mee: tropische gezelligheid, vers fruit en een goede scheut drank om lekker los te komen.

Hawksmoor_Tiki_Summer

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!