Cursus cocktails maken

Je kent vast de klassieke cursus cocktails maken in een cocktail workshop. Er wordt klassikaal verteld hoe je een cocktail maakt, vervolgens ga je dat proberen en daarna drink je de cocktails op. De uitleg is vrij lang, waardoor mensen die niet perse zin hebben om cocktails te maken snel afhaken. De ervaring leert dat mensen na een halfuurtje sowieso zijn afgehaakt. Daarom heeft Rising Moon een cocktail cursus gemaakt die eindigt in een borrel. Hoe? Dat lees je hier.

Een cursus cocktail maken + cocktailborrel

De cursus cocktails maken van de Rising Moon heeft een andere opzet dan een klassieke cocktail workshop. De cursus cocktails maken eindigt namelijk in een borrel. Aan het begin van de workshop gaat een van de shakers op een tafel staan, heet iedereen welkom en dan gaan ze snel van start. Er staan drie shakers verdeeld over de ruimte die ieder een andere cocktail maken. Hier kunnen verschillende soorten cocktails worden gemaakt, afhankelijk van jullie wensen. Bij iedere bar kun je dus een andere cocktail maken en je krijgt een 1-op-1 uitleg. Wel zo gezellig. Na het maken van de cocktail wordt deze natuurlijk opgedronken. Dankzij deze aanpak zie je dat er in een groep eigenlijk altijd een tweedeling is; een groep die meteen fanatiek aan de slag wil en een groep die liever bij de bar hangt en een biertje drinkt. Als de eerste groep de cocktails gemaakt heeft, gaan ze kletsen met de barhangers. Uiteindelijk maakt dit dat zelfs fervente bierdrinkers nieuwsgierig worden en een cocktail gaan maken.

Waar wordt de cursus cocktail maken gegeven?

Deze cocktail cursus cocktail maken kan op elke locatie gegeven worden. Rising Moon wordt, voor een cocktail workshop, vooral ingehuurd door bedrijven. Het Rising Moon team komt dan dus bij een bedrijf op locatie en tovert binnen no time bijvoorbeeld de vergaderruimte om tot een cocktailbar. Zodat we daar een cocktail workshop kunnen geven. Ze hebben ongeveer een uur nodig om op te bouwen en de setup neer te zetten. De bar, glaswerk, alcohol, frisdrank, vers fruit; echt alles wordt geregeld. Naderhand hebben ze ongeveer een uur nodig om alles af te breken en wordt de ruimte achtergelaten alsof er niets gebeurd is. De opdrachtgever heeft dus nergens omkijken naar voor, tijdens en na onze cocktail cursus. Een cursus cocktail maken wordt zo wel heel relaxed gemaakt… Kijk bijvoorbeeld eens naar een cocktail workshop in Amsterdam of misschien wel bij jou thuis!

‘Wat een leuke jongens en meisjes’!

De meest gehoorde reactie van opdrachtgevers? Wat een leuke jongens en meisjes! De shakers van Rising Moon zijn allemaal barmannen en barvrouwen die getraind zijn in het maken van cocktails en het geven van cocktail workshops. Ze hebben ervaring achter de bar en dat zie je. In de manier van communiceren, in de gezelligheid en in de vakkennis. Er heerst een relaxte sfeer. Geen schorten en overhemden, niet 13 in een dozijn, ze praten niet over hele dure gins; ze leren je heerlijke cocktails maken en hebben een goede, gastvrije uitstraling. Is er voor de gelegenheid wel een schort en overhemd nodig? Dan doen ze daar natuurlijk ook niet moeilijk over. De shakers van Rising Moon zijn gezellig, de cocktails zijn heerlijk en de cursus cocktails maken eindigt in een borrel. Waar twijfel je nog aan? Neem vrijblijvend contact op met Omar, eigenaar van Rising Moon. Hij vertelt graag wat ze voor je kunnen betekenen om de kunst te kunnen ervaren van cocktail shaken.

De lekkerste cocktails

Tijdens onze cocktail workshop krijg je natuurlijk de kans om de lekkerste cocktails zelf te proeven. Wel zo lekker als je ze ook mag maken. Natuurlijk zijn er ook alcoholvrije cocktails beschikbaar voor de mensen die geen alcohol willen of mogen drinken. Dus naast de klassieke cocktails hebben wij natuurlijk ook mocktails (ander woord voor alcoholvrije cocktails.)

In de cocktail cursus leer je precies wat belangrijk is en hoe je het beste een cocktail op smaak kunt brengen.

Tijdens onze cocktail workshop leer je verschillende soorten cocktails maken. Je kunt ook zelf je voorkeur aangeven natuurlijk. Heb je bijvoorbeeld zin in een tequila sunrise of toch liever een exotische caipirinha? Of ga je meer voor de klassieke cocktails, zoals bijvoorbeeld de klassieke mojito.

Onze workshop cocktails maken is in ieder geval een goed recept voor een gezellige avond en de mooiste cocktails.

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!