Cursus cocktails maken

Cursus cocktails maken

Je kent vast de klassieke cursus cocktails maken. Er wordt klassikaal verteld hoe je een cocktail maakt, vervolgens ga je dat proberen en daarna drink je de cocktails op. De uitleg is vrij lang, waardoor mensen die niet perse zin hebben om cocktails te maken snel afhaken. De ervaring leert dat mensen na een halfuurtje sowieso zijn afgehaakt. Daarom heeft Rising Moon een cursus cocktails maken die eindigt in een borrel. Hoe? Dat lees je hier.

Een cursus cocktail maken + cocktailborrel

De cursus cocktails maken van de Rising Moon heeft een andere opzet dan een klassieke cocktailworkshop. De cursus cocktails maken eindigt namelijk in een borrel. Aan het begin van de workshop gaat een van de shakers op een tafel staan, heet iedereen welkom en dan gaan ze snel van start. Er staan drie shakers verdeeld over de ruimte die ieder een andere cocktail maken. Bij iedere bar kun je dus een andere cocktail maken en je krijgt een 1-op-1 uitleg. Wel zo gezellig. Na het maken van de cocktail wordt deze natuurlijk opgedronken. Dankzij deze aanpak zie je dat er in een groep eigenlijk altijd een tweedeling is; een groep die meteen fanatiek aan de slag wil en een groep die liever bij de bar hangt en een biertje drinkt. Als de eerste groep de cocktails gemaakt heeft, gaan ze kletsen met de barhangers. Uiteindelijk maakt dit dat zelfs fervente bierdrinkers nieuwsgierig worden en een cocktail gaan maken.

Waar wordt de cursus cocktail maken gegeven?

Deze cursus cocktail maken kan op elke locatie gegeven worden. Rising Moon wordt vooral ingehuurd door bedrijven. Het Rising Moon team komt dan dus bij een bedrijf op locatie en tovert binnen no time bijvoorbeeld de vergaderruimte om tot een cocktailbar. Ze hebben ongeveer een uur nodig om op te bouwen en de setup neer te zetten. De bar, glaswerk, alcohol, frisdrank, vers fruit; echt alles wordt geregeld. Naderhand hebben ze ongeveer een uur nodig om alles af te breken en wordt de ruimte achtergelaten alsof er niets gebeurd is. De opdrachtgever heeft dus nergens omkijken naar. Een cursus cocktail maken wordt zo wel heel relaxed gemaakt…

‘Wat een leuke jongens en meisjes’!

De meest gehoorde reactie van opdrachtgevers? Wat een leuke jongens en meisjes! De shakers van Rising Moon zijn allemaal barmannen en barvrouwen. Ze hebben ervaring achter de bar en dat zie je. In de manier van communiceren, in de gezelligheid en in de vakkennis. Er heerst een relaxte sfeer. Geen schorten en overhemden, niet 13 in een dozijn, ze praten niet over hele dure gins; ze leren je heerlijke cocktails maken en hebben een goede, gastvrije uitstraling. Is er voor de gelegenheid wel een schort en overhemd nodig? Dan doen ze daar natuurlijk ook niet moeilijk over. De shakers van Rising Moon zijn gezellig, de cocktails zijn heerlijk en de cursus cocktails maken eindigt in een borrel. Waar twijfel je nog aan? Neem vrijblijvend contact op met Omar, eigenaar van Rising Moon. Hij vertelt graag wat ze voor je kunnen betekenen.