Tips en tricks voor een cocktail met vers fruit: #1 de limoen

Een echte Rising Moon cocktail is gemaakt met vers fruit. Zo worden de Caipirinha en Mojito met limoen gemaakt, de Lazy Laura met mango, de Vampierre met framboos en de Aardbeien Margarita met (logisch) aardbeien. Vandaag deelt Rising Moon haar tips hoe je het beste een limoen kunt bewaren en bewerken voor de Caipirinha en Mojito.

Limoenen kopen
De limoen is een kleine, groene citrusvrucht. Wil je cocktails met limoen maken, zorg er dan eerst voor dat je er genoeg hebt. Ze gaan er als een speer doorheen! Let er bij de aankoop op dat de schil een gave kleur heeft. De beste limoen zijn zwaar van gewicht in verhouding tot hun grote, dit betekent dat er lekker veel sap in zit. Limoenen hoef je niet in de koelkast te bewaren, ze zijn dan ongeveer een week houdbaar. Wil je ze toch wat langer bewaren, dan mogen ze ook in koelkast en geef ze dan 2 weken.

Limoenen bewerken
Boen de schil van de limoen eerst schoon met water en rol hem daarna een paar keer heen en weer tussen je handpalm en je snijplank. Zo komen de sappen vrij die je straks in je cocktail wilt. Verwijder dan de boven en onderkant van de limoen. Hier is de schil het dikste en deze dikke schil komt de smaak niet ten goede, hij brengt namelijk een bittere smaak met zich mee. Weg ermee dus! Snij dan de limoen precies door de helft in de lengte. De halve limoen snij je weer door de lengte waardoor je 4 langwerpige partjes limoen hebt. Snijd de partjes eventueel in delen. Als je deze limoendeeltjes gebruikt voor je cocktail komen er de meeste smaken vrij. Je kunt ze uitknijpen tussen je vingers of mudlen met een mudler.

Limoentaart-recept

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!