Beroemde cocktails in films

Een film kan een cocktail in een klap beroemd maken. Cocktails en films gaan dan ook hand in hand. Niet alleen omdat filmmakers en acteurs fervente drinkers kunnen zijn, maar ook omdat de cocktail die een personage drinkt net zo iconisch kan worden als de personage zelf. Het drankje van onze superhelden, rolmodellen en alterego’s zijn van grote invloed op de personage. Rising Moon presenteert hier zijn favoriete filmcocktails. Wij hopen dat onze cocktails van net zo’n grote waarde zijn voor jou als de cocktails in deze films.

The Big Lebowski – White Russian
Waar de dude hem wegdrinkt met wodka, kahlua en melkpoeder, is mijn advies om toch verse melk te gebruiken.  Niet alleen de cocktail werd wereldberoemd, ook het drankgebruik van de dude werd opgevolgd door zijn fans. Dat is: dag in dag uit white russians drinken.
The Big Lebowski White Russian

Casino Royale  – Vesper
“Shaken, not stirred” een fameuze quote die in bijna alle edities van James Bond uitgesproken worden. Dan wel door meneer Bond zelf, zijn maîtresse of de barman. Ian Fleming is de uitvinder van de Vesper: drie delen gin, een deel wodka en ½ Lillet Blanc, en een stukje citroenschil.
James Bond Vesper

The Blues Brothers – Orange Whip
De Orange Whip doet ons al snel denken aan spilt gemengd met alcohol. In feite is het ook niets anders: rum, wodka, room en sinaasappelsap zijn de ingrediënten.

Ook 1 van deze cocktails maken? Denk dan eens na over een cocktailworkshop in Amsterdam.

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!