Zoute SAILcocktail

SAIL

SAIL is neergestreken in de hoofdstad en de komende dagen staan in het teken van de eeuwenoude, hedendaagse en toekomstige nautische cultuur. Watersporten, scheepvaart en het leven op zee zijn de overkoepelende thema’s van het evenement. In het teken van SAIL en de zeevaart presenteert Rising Moon een zoute SAILcocktail.

Zoute SAILcocktail

We eten dagelijks met zout, maar zout door ons drankje toevoegen, daar kijken we nog raar van op. Toch is zout een krachtig mineraal om smaken te accentueren. Wie bijvoorbeeld zelf gembersiroop maakt voor en Moscow Mule (gember, citroen en suiker inkoken in een grote hoeveelheid water) doet er goed aan om een snufje zout toe te voegen zodat de gember extra smaak geeft. Zout maakt drankjes niet per se zout van smaak, het balanceert juist met andere smaken. Zo gaan zout en bitter bijzonder goed samen zoals in de Grapefruit Salty Dog.

Ingrediënten

1 grapefruit
30 ml wodka
15 ml Campari
snufje zeezout
crushed ijs
schoteltje met zout voor de garnering

Snijd de grapefruit door midden. Leg een halve maan apart voor de garnering. Bevochtig de bovenkant van het glas en plaats het glas omgekeerd in een bakje met zout. Pers de grapefruit uit totdat ongeveer 1/3 van het glas gevuld is. Voeg de wodka en het snufje zout toe en roer goed. Voeg daarna de crushed ijs toe en schenk tot slot, voorzichtig de Campari over de cocktail. Maak een snede in het schijfje grapefruit en plaats deze over de rand.

Chin Chin!

Zoute cocktail

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!