Wat is het verschil tussen een cocktail en mocktail?

Heb jij ook wel eens zin in een cocktail, maar wil je eigenlijk ook nog naar huis rijden? Je wilt dan niet de afhaker zijn. Daarom bestel je gewoon lekker een mocktail en de rest een cocktail. Hier leer jij het verschil tussen een cocktail en mocktail en waarom je vaker deze keuze zou kunnen maken.

Leer hier het verschil tussen een cocktail en een mocktail

Wat is het verschil tussen een cocktail en een mocktail? Het verschil tussen een cocktail en een mocktail is redelijk eenvoudig, het zit ‘m in de aanwezigheid of afwezigheid van alcohol. Het Engelse woord mocktail is de alcoholvrije versie van de gewone cocktail.

Cocktails bevatten alcohol, zoals wodka of rum, gemengd met ingrediënten zoals vruchtensappen en kruiden. Mocktails zijn alcoholvrije dranken, met dezelfde creativiteit in smaakcombinaties, maar zonder alcohol.

Alcoholvrije cocktails

Deze alcoholvrije cocktails zijn deaal voor niet-drinkers, zwangere vrouwen, bestuurders en mensen die geen alcohol lusten.

Deze virgin cocktails hebben alsnog de heerlijke smaken en recepten, maar dan zonder alcoholische effecten. Mocktails kunnen net zo lekker zijn als cocktails, maar houden de drinker nuchter (super tijdens dry january). Geen stevige kater meer!

Garneer de mocktail, rietje erin, takje munt, ijsblokjes en een schijfje sinaasappel of een schijfje citroen en je hebt een heerlijke alcoholvrije cocktail!

Alcoholvrije drankjes en virgin cocktails

Lekkere alcoholvrije cocktails en virgin cocktails zoals de virgin mojito, alcoholvrije mojito en de alcoholvrije bellini worden vaak gedronken naast een gewone cocktail mix zoals bij een pina colada.

Wil je zelf leren hoe je een virgin cocktail maakt? Welke verschillende ingrediënten er in een virgin mojito gaan of wil je jouw eigen nieuwe favoriete drankje samenstellen in een feestelijk glas? Dan kun je bij Rising Moon een cocktail workshop inplannen!

Een feestje vieren met de lekkerste cocktails? Dan kun je onze cocktailbar huren voor een speciale middag of avond bij jou op locatie!

De alcoholvrije cocktail wordt steeds populairder

Er zijn verschillende redenen waarom de virgin cocktail steeds populairder wordt. Allereerst zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een gezonde levensstijl, waarbij minder of helemaal geen alcohol wordt gedronken. Mocktails bieden deze mensen toch de mogelijkheid om te genieten van een speciaal drankje.

Hoewel alcohol plezierige effecten kan hebben, moet er ook rekening gehouden worden met mogelijke negatieve bijwerkingen. Te veel alcohol kan leiden tot een verminderd beoordelingsvermogen en een kater de dag daarna.

Voordelen van alcoholvrije opties

Mocktails bieden een alternatief voor mensen die geen alcohol willen of kunnen drinken, zonder dat ze iets hoeven te missen. Ze leveren met bestandsdelen als sinaasappelsap, ijs, kruiden en andere smaken dezelfde smaakervaring als cocktails, zonder de negatieve effecten van alcohol.

Bovendien kan het drinken van mocktails ook voordelen hebben op sociaal vlak. Wij laten je zien hoe je de lekkerste cocktails of mocktail maakt, alcoholvrij of niet!

Een heerlijke virgin cocktail drinken

Zelf jouw cocktails maken en daarna natuurlijk drinken, kan tijdens onze cocktail workshop Amsterdam. Heb je iets te vieren of vraag je je af ‘hoe schenk ik een ideale cocktail’ of wil je weten welke cocktail gemaakt wordt met een halve limoen, witte rum, ijsblokjes en verse muntblaadjes?

Je raadt het al… deze cocktail kan ook als virgin cocktail geschonken worden!

Of kies je voor de virgin Piña Colada? Met ananassap, kokosmelk, room, ananasringen en ijsblokjes? Jouw favoriete drankje leer je maken tijdens onze cocktail workshops!

Wist je dat we ook cocktails schenken op bedrijfsfeesten?

Een geweldige manier om de sfeer te verhogen en je gasten te verrassen, is door een cocktailbar te huren.

Een cocktailbar voor bedrijfsfeesten biedt een leuke en interactieve ervaring voor je gasten. Van een informele borrel tot een grootschalig evenement.

En met de optie voor een mocktail of virgin cocktail, kan iedereen genieten van heerlijke drankjes! Kies je voor een klassieke mojito, een kleurrijke margarita of een verfrissende mocktail?

Is het verschil tussen een cocktail en mocktail te proeven?

Natuurlijk proef je het alcohol gehalte niet, gelukkig is dit bij de vaak zoete drankjes niet direct te proeven. De alternatieven zijn erg goed en ze worden tegenwoordig alleen maar beter. Ook komen er steeds meer verschillende mocktails op de markt.

Alcoholvrije opties voor bedrijfsfeesten

Omdat onze virgin cocktail recepten alcoholvrij zijn, en gemaakt worden met een paar ml sinaasappelsap, siroop, citroen, ijs, kruiden en andere ingrediënten, zijn ze perfect voor iedereen. Met een breed scala aan smaken, kleuren en decoraties, biedt een cocktailbar een unieke ervaring voor je gasten.

Een heerlijke mocktail kan een uitstekende keuze zijn als je gasten hebt die geen alcohol nuttigen of als je een evenement organiseert waarvoor alcohol niet geschikt is, zoals een kinderfeestje of een zakelijke bijeenkomst.

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!