Gin & Tonic, DE cocktail

Gin & Tonic, zo simpel is het.
Voor een echt lekkere Gin & Tonic thuis. Gebruik dan niet een gewone gin, maar de VL92 van H. van Toor Jz. uit Vlaardingen. Dit stooksel bevat moutwijn en korianderblad. En als je hem dan ook echt wilt afmaken dan graag een tonic van Fentimans. Deze tonic heeft als basis gember.
Garneer met een stukje lekkere gember en wat pimentkorrels. Deze koop je gewoon op de plaatselijke markt.De Gin en Tonic zijn te verkrijgen bij de betere slijters, zoals: www.topido.com

CHIN CHIN! Op een mooi jaar

Inderdaad een mooi jaar. Het is een bizarre tijd geweest en we zijn er gelukkig goed doorheen gekomen. Nu zijn we weer lekker bezig in de Vondeltuin met het maken van cocktails op mooie dagen. Op dit moment alleen nog to go, voor als je onderweg bent in het Vondelpark en zin hebt in een lekker drankje. Als eenmaal de restricties mbt het aantal bezoekers op het terras worden opgeheven, kan je ook in de Vondeltuin genieten van een cocktail. Dan het allereerste festival in het Oosterpark: ROOTS Amsterdam. Daar doen we virgin cocktails en normale cocktails bij de Moon stage: best een toepasselijke naam. Met Liquicity gaan we op pad op 16, 17 en 18 juli en begin september zitten we op Vlieland. In welke vorm dan ook op Into the Great Wide Open zijn er weer echt lekkere drankjes! Wij hebben zin, zin in de zomer van 2021. We zien jullie aan de bar: Chin Chin!

 

Tips voor cocktailmakers in spe

Voor professionele cocktailmakers in spe, heeft Rising Moon handige tips waardoor je snel een pro lijkt.
1. Zorg ervoor dat je genoeg ingrediënten hebt.
2. Ook voor het ijs: sla 2x zoveel ijs in dan je zelf denkt nodig te hebben.
3. De standaard benodigdheden zijn: snijplank, scherp mes, lepel, stamper, shaker, ijsemmers, rietjes en suikerpot
4. Let dan op de benodigdheden per cocktail. Bedenk welk glazen je gebruikt, zet bakjes klaar met daarin de ingrediënten. Leg je ingrediënten alvast klaar en maak van te voren je garnituur gereed.
5. Heb je recept bij de hand. De meest bekende Rising Moon cocktailrecepten lees je hier. Lees ze goed door, voor je aan de gang gaat.

En zorg natuurlijk voor vrienden om mee te proosten CHIN CHIN!

Het verhaal achter onze Vampierre

We hebben veel te danken aan onze sponsor Smirnoff. Dit vodkamerk had een 8  jaar oude vodka die ze wilden promoten: de Pierre Vodka. Om onze dankbaarheid te tonen hebben we speciaal voor hen een cocktail verzonnen: de Vampierre. De cocktail heeft als basiskleur rood, van de frambozen, en als hoofd ingrediënt vodka. Onze gasten zijn vaak onder de indruk van de combinatie: framboos, basilicum, citroen en vodka. Een krachtige cocktail met een frisse fruitige smaak. We maken hem daarom op elke locatie en hopen dat je in de toekomst de Vampierre op een terras in Parijs kan bestellen...

5 redenen om cocktails te drinken

5 redenen om (meer!) cocktails te drinken:

1) Door het koude ijs, het verse fruit en het rietje merk je niet dat er alcohol zit in je cocktail. Daardoor drink je makkelijker, spaar je kosten uit om lekker aangeschoten te raken en sta je sneller op de dansvloer.

2) In Rising Moon cocktails zit alleen maar vers fruit. Daarom is het een gezonde(re) keuze en ook nog eens lekker verfrissend op een hete zomerdag of in een hete danstent.

3) Het staat feestelijker dan een biertje en je komt zo makkelijker in gesprek. Bovendien: het is een cadeautje om een cocktail te krijgen.

4) Je stinkt niet uit je mond door de sterke drank in je cocktail en dat heeft zo zijn voordelen...

5) Onderzoek geeft aan dat in 5% van alle creatieve doorbraken er sprake is van het nuttigen van een cocktail.

NB. Deze bevindingen zijn gedaan tijdens het nuttigen van meerdere cocktails. Beweringen kunnen afwijken van de realiteit.

CHIN CHIN!