5 redenen om cocktails te drinken

5 redenen om (meer!) cocktails te drinken:

1) Door het koude ijs, het verse fruit en het rietje merk je niet dat er alcohol zit in je cocktail. Daardoor drink je makkelijker, spaar je kosten uit om lekker aangeschoten te raken en sta je sneller op de dansvloer.

2) In Rising Moon cocktails zit alleen maar vers fruit. Daarom is het een gezonde(re) keuze en ook nog eens lekker verfrissend op een hete zomerdag of in een hete danstent.

3) Het staat feestelijker dan een biertje en je komt zo makkelijker in gesprek. Bovendien: het is een cadeautje om een cocktail te krijgen.

4) Je stinkt niet uit je mond door de sterke drank in je cocktail en dat heeft zo zijn voordelen...

5) Onderzoek geeft aan dat in 5% van alle creatieve doorbraken er sprake is van het nuttigen van een cocktail.

NB. Deze bevindingen zijn gedaan tijdens het nuttigen van meerdere cocktails. Beweringen kunnen afwijken van de realiteit.

CHIN CHIN!

Waarom we cocktails op elke locatie maken

De beste cocktails, gemaakt op elke locatie

Rising Moon maakt niet voor niets met zoveel liefde cocktails op elke locatie...Moonshine is de Engelse uitdrukking voor zelfgemaakte sterke drank. Stoken van drank is niet iets wat altijd legaal was. Tijdens de drooglegging in de jaren '20 waren er in de Verenigde Staten zelfs droogleggingsagenten die hele vaten met alcohol vernietigden. Daarom gebeurde het stoken van alcohol stiekem, bij maanlicht. Juist die periode heeft mooie cocktails opgeleverd. Veel van deze cocktails werden in geheime barren gemaakt. De zogenaamde ‘Speakeasy' en zijn als basis gebruikt voor verschillende recepten.

Kijkend naar de maan

Op het moment dat Omar Leihitu en zijn vrouw Laura een naam bedachten voor hun cocktailproject, dachten ze aan hun reis in Indonesië. Vanaf 19.00 uur kwam daar de maan aan de hemel, die voor een verrassende verlichting zorgde. Met in het achterhoofd het verhaal over het stoken van alcohol bij maanlicht, was de naam al snel definitief. Rising Moon staat daarom voor maken (en drinken) van verrassend goede cocktails op elke locatie en bij elke gelegenheid. Rising Moon begon in 2005 bij club Bitterzoet en nu kun je Rising Moon cocktails op elke locatie drinken bij bedrijfsfeesten, privé feesten, workshops, evenementen en festivals. Denk daar maar eens aan, als je naar de maan kijkt...

CHIN CHIN! Omdat het kan (en mag!)

Brunch cocktails @Cafe Kiebert

Brunch cocktails slurpen, spelletjes spelen en uitbrakken...

Elke zondag vanaf 11.00 uur schenken we bij SJONDAG brunch cocktails in Cafe Kiebert (Marathonweg Amsterdam) Inderdaad: cocktails voor bij de brunch.
Je kan vroeg beginnen met brunch cocktails. Neem een Bloody Mary of fruitige Lazy Laura. Of aan de bubbels met een Bellini of een Ninolinni.
En als je dan nog niet genoeg brunch cocktails hebt gehad: de koning onder de Gin Tonics. de VL92 met Fentimans Tonic, of een Kiebert Genever met bruine (en dus geen jonge of oude) jenever en Ginger Ale of een stevige Moscow Mule.

 

Tot sjondag, CHIN CHIN!

10435032_374504489384494_4244976122402109901_n

Omar en zijn voorbestemde liefde: Destino

Omdat het dierendag is geweest...

Als je Omar Leihitu kent, dan ken je ook zijn voorbestemde liefde. Omar zijn hond: Destino
'Op Koninginnedag dronken we bij Bep/Diep en ik realiseerde mij dat onze (net van het asiel opgehaalde) hond ons nooit zal verlaten. Vandaar zijn naam. En de grote verrassing was dat ie maar bleef groeien! En groter is geworden dan mijn vrouw Laura en ik hadden verwacht. Destino is intussen wat ouder, maar we gaan nog steeds samen op pad.' -Omar Leihitu-