Tips voor cocktailmakers in spe

Voor professionele cocktailmakers in spe, heeft Rising Moon handige tips waardoor je snel een pro lijkt.
1. Zorg ervoor dat je genoeg ingrediënten hebt.
2. Ook voor het ijs: sla 2x zoveel ijs in dan je zelf denkt nodig te hebben.
3. De standaard benodigdheden zijn: snijplank, scherp mes, lepel, stamper, shaker, ijsemmers, rietjes en suikerpot
4. Let dan op de benodigdheden per cocktail. Bedenk welk glazen je gebruikt, zet bakjes klaar met daarin de ingrediënten. Leg je ingrediënten alvast klaar en maak van te voren je garnituur gereed.
5. Heb je recept bij de hand. De meest bekende Rising Moon cocktailrecepten lees je hier. Lees ze goed door, voor je aan de gang gaat.

En zorg natuurlijk voor vrienden om mee te proosten CHIN CHIN!

Het verhaal achter onze Vampierre

We hebben veel te danken aan onze sponsor Smirnoff. Dit vodkamerk had een 8  jaar oude vodka die ze wilden promoten: de Pierre Vodka. Om onze dankbaarheid te tonen hebben we speciaal voor hen een cocktail verzonnen: de Vampierre. De cocktail heeft als basiskleur rood, van de frambozen, en als hoofd ingrediënt vodka. Onze gasten zijn vaak onder de indruk van de combinatie: framboos, basilicum, citroen en vodka. Een krachtige cocktail met een frisse fruitige smaak. We maken hem daarom op elke locatie en hopen dat je in de toekomst de Vampierre op een terras in Parijs kan bestellen...

5 redenen om cocktails te drinken

5 redenen om (meer!) cocktails te drinken:

1) Door het koude ijs, het verse fruit en het rietje merk je niet dat er alcohol zit in je cocktail. Daardoor drink je makkelijker, spaar je kosten uit om lekker aangeschoten te raken en sta je sneller op de dansvloer.

2) In Rising Moon cocktails zit alleen maar vers fruit. Daarom is het een gezonde(re) keuze en ook nog eens lekker verfrissend op een hete zomerdag of in een hete danstent.

3) Het staat feestelijker dan een biertje en je komt zo makkelijker in gesprek. Bovendien: het is een cadeautje om een cocktail te krijgen.

4) Je stinkt niet uit je mond door de sterke drank in je cocktail en dat heeft zo zijn voordelen...

5) Onderzoek geeft aan dat in 5% van alle creatieve doorbraken er sprake is van het nuttigen van een cocktail.

NB. Deze bevindingen zijn gedaan tijdens het nuttigen van meerdere cocktails. Beweringen kunnen afwijken van de realiteit.

CHIN CHIN!

Waarom we cocktails op elke locatie maken

De beste cocktails, gemaakt op elke locatie

Rising Moon maakt niet voor niets met zoveel liefde cocktails op elke locatie...Moonshine is de Engelse uitdrukking voor zelfgemaakte sterke drank. Stoken van drank is niet iets wat altijd legaal was. Tijdens de drooglegging in de jaren '20 waren er in de Verenigde Staten zelfs droogleggingsagenten die hele vaten met alcohol vernietigden. Daarom gebeurde het stoken van alcohol stiekem, bij maanlicht. Juist die periode heeft mooie cocktails opgeleverd. Veel van deze cocktails werden in geheime barren gemaakt. De zogenaamde ‘Speakeasy' en zijn als basis gebruikt voor verschillende recepten.

Kijkend naar de maan

Op het moment dat Omar Leihitu en zijn vrouw Laura een naam bedachten voor hun cocktailproject, dachten ze aan hun reis in Indonesië. Vanaf 19.00 uur kwam daar de maan aan de hemel, die voor een verrassende verlichting zorgde. Met in het achterhoofd het verhaal over het stoken van alcohol bij maanlicht, was de naam al snel definitief. Rising Moon staat daarom voor maken (en drinken) van verrassend goede cocktails op elke locatie en bij elke gelegenheid. Rising Moon begon in 2005 bij club Bitterzoet en nu kun je Rising Moon cocktails op elke locatie drinken bij bedrijfsfeesten, privé feesten, workshops, evenementen en festivals. Denk daar maar eens aan, als je naar de maan kijkt...

CHIN CHIN! Omdat het kan (en mag!)