Alle blogposts in Seizoencocktails

Herfstcocktails

De herfst is een prachtig sferisch seizoen met geheel eigen rituelen, routines en uitstapjes. Een wandeling door een geel, groen en rood gekleurd bos, een stedentrip, een filmpje pakken en daarna het café in. Gelegenheden waar natuurlijk herfstcocktails bij horen.

Wat maakt een cocktail herfstig? In eerste instantie wat moeder natuur ons in de herfst kan bieden. Typisch seizoensvruchten zoals appels, peren en mandarijnen. Ook is de herfst een kruidig seizoen, met warme kruiden zoals kaneel, kruidnagel en gember geven een twist aan je cocktail en jou een oppepper. Nootachtige likeuren sluiten ook perfect aan bij de herfst, zoals Francelico (hazelnootlikeur) en Amaretto (amandellikeur). Seizoensvruchten, warme kruiden en nootachtige likeuren, de basis voor onze herfstcocktails.

Herfstcocktails

Onze herfstcocktails

 Cindarella

100 ml biologische troebele appelsap
40 ml bruine rum
4 limoen partjes
75 ml cider
2 tl kaneel

Snijd de limoen in vierkante partjes. Neem er vier en stop ze in een glas, voeg 1 schepje rietsuiker toe en muddle de suiker en de limoen. Voeg twee ijsblokjes, 40 ml bruine rum, de appelsap en de kaneel toe. Shake hard en schenk het over is een glas. Voeg crushed ijs toe en top af met cider.

Stoofje

Biologische perensap
Stoofpeertje
Vodka
Triple sec

Verwijder het steeltje en de pitjes van het stoofpeertje. Voeg alle ingrediënten in de blender met 2 blokken ijs en een schep crushed ijs. Blenden maar en schenk over in een longdrinkglas.

Marnier Mandarin

20 ml Grand Marnier
20 ml kruidige Gin met kruidnagel zoals Bobby’s gin
Orange Jigger van Fentimans
Schijfje mandarijn met kruidnagels

Mix de grand marnier en gin in een glas. Voeg 3 grote ijsbloken toe en stir de dranken. Voeg de Orange jigger toe. Druk de kruidnagels in het vruchtvlees van het schijfje mandarijn. Serveer eventueel met stampertje zodat men zelf de mandarijn kan uitpersen.

0070f64e825b621cb538ce225ba6bc48

Brunch cocktails!

Zo nu en dan schuiven we graag aan de brunchtafel met onze familie en vrienden. Behalve heerlijke croissants en gekookte eieren mag een cocktail niet ontbreken op het menu. Kies hieronder jouw favoriete cocktail!

Bloody Mary
De koning der brunch cocktails. Met een bloody mary slurp je zo je kater weg van de nacht ervoor. Een vitamine boost van de tomatensap en echte oppepper door de pittige tabasco.
Pak een groot glas en vul deze met een maatje wodka, 4 grote ijsblokken en vul aan met tomatensap. Knijp een citroenpartje uit, druppel wat tabasco en worcestersaus naar smaak. Goed roeren en garneer met een stengel bleekselderij.

Paascocktail

Punch
Laat die fruitsalade maar zitten en ga voor een goed gevulde punch. Deze keer met gelige vruchten: ananas, banaan, mango en citroen. Neem een grote glazen kan. Vul deze voor 1/6 deel met bruine rum. Snijd de ananas, banaan en mango in kleine blokjes en de citroen is dunne schijfjes en voeg toe. Voeg ijsblokjes toe. Vul de kan aan met voor de helft bruiswater en de helft met gember bier.

Paascocktail

Advocaat
Deze dikke gele likeur gemaakt van eieren en brandewijn uit grootmoederstijd is tegenwoordig geen favoriete drank meer, maar met dit recept o zo lekker. Neem een cocktailshaker en vul deze met 50 ml advocaat en een scheutje melk. Pers een hele limoen uit en voeg toe in de shaker. Heel hard shaken tot je luchtige vloeistof overhoudt die frisser van smaak is en dunner van substantie.

Paascocktail

Kerstcocktails

Met de feestdagen in het verschiet maken we ons klaar het grote kerstdiner. Vul je menu eens aan met een van onze kerstcocktails. Extra lang tafelen met nog veel meer lekkers. Voorzie je gasten van een cocktail en geef jezelf zo wat meer tijd om de volgende gang voor te bereiden. Dit zijn onze tips voor de beste kerstcocktails tijdens ieder kerstdiner.

week48_header_cocktails

Om mee te beginnen: Spritz
Een klassieker onder de aperitivo’s. Niet te missen op een Italiaanse terras, maar zeker ook niet misplaatst tijdens jouw kerstdiner. Mix 40 ml aperol met 40 ml prosecco, top af met bruiswater en garneer met een schijf sinaasappel. Serveer in een groot chique wijnglas met lekker veel ijs.

Verras je gasten met een Funky Princess tussen de gerechten door. Bijvoorbeeld na het voorgerecht en de soep. Een exotische cocktail met lychee en prikkel op de tong door de prosecco. Serveer in een flute en geef je gasten niet te veel, ze moeten nog de hele avond en er gaat best wat alcohol in 😉 Neem een heel klein beetje lychee siroop op de bodem van het glas, leg een lychee (zonder pit!) er bovenop. Voeg 15 ml wodka en een sheutje martini rosso toe. Top af met prosecco.

Bij het dessert een frisse likeur? Serveer de Ninolini, een mix van cava en limoncello. Schenk de cava uit in een flute en schenk een de limoncello daaroverheen. Voeg een dun, elegant schijfje citroen toe. Hou het subtiel.

Voor later op de avond: The Blizzard
Een sneeuwstorm in je glas, overgegoten met whiskey. Een cocktail met een winterse uitstraling, die je warm maakt van binnen.
Mix 40 ml bourbon, een klein scheutje citroensap en een flinke scheut cranberrysap in een shaker. Shake zo hard als je kunt met veel ijs. Voeg een takje rode bessen toe als garnering.

Zalig Kerstfeest!