Professionele cocktailshaker

Als je al een tijdje cocktails maakt, dan weet je dat niet alle cocktailshakers hetzelfde zijn. De keuze van cocktailshaker lijkt voor de hand, maar in feite is er nogal wat te overwegen bij het kopen van een cocktailshaker. Vooral voor een barman die er professioneel wilt uitzien.

Waarom een ​​professionele cocktailshaker kopen?

Er zijn twee belangrijke redenen om een ​​professionele cocktailshaker te kopen, in plaats van genoegen te nemen met een oude shaker die je op internet of in een vintage winkel vindt.

Uiterlijk is belangrijk

Ten eerste is hoe de betreffende cocktailshaker er uit ziet - niet alleen op het moment dat je hem koopt, maar ook na maandenlang gebruik voor het maken, shaken van cocktails.

Het is het belangrijk dat de gasten frisse, schone en goed onderhouden cocktailmaterialen zien. Een cocktailshaker met roest of verkleuring, geeft de indruk van vieze materialen en daardoor wellicht ook onhygiënische cocktails.

We weten ook dat de kunst van de het cocktails shaken, de zgn mixologie ook een vorm van amusement is.

Cocktails bereiden met flair en spektakel, maken een deel uit van het plezier. En het gevoel bij de gasten dat ze echt een cocktail krijgen wanneer ze aan je bar een drankje bestellen.

Doe nooit concessies aan smaak

De tweede reden is de manier waarop de cocktailshaker de smaak van je cocktail kan beïnvloeden.

Een cocktailshaker van lage kwaliteit zal roesten, kan uiteenvallen en dit kan de smaak van de cocktail aantasten.

Als professionele of zelfs hobbyistische mixologist moet je het met mij eens zijn dat smaak alles is. Het maakt niet uit hoe mooi een drankje eruit ziet, de subtiele smaak van metaal of plastic is onacceptabel. Het zal zeker een reden zijn voor de gasten om geen tweede cocktail te bestellen, of om zelfs terug te keren naar je bar.

Kenmerken van een professionele cocktailshaker

Dus, we zijn eens dat het belangrijk is om een ​​professionele cocktailshaker van hoge kwaliteit te hebben. Laten we dan kijken hoe we een geschikte shaker kunnen vinden.

Weet welk type cocktailshaker je nodig hebt

Er zijn drie hoofdtypen cocktailshakers; de Cobbler Cocktail Shaker, de Boston Cocktail Shaker en de Parisian Cocktail Shaker. Begin je zoektocht naar een professionele cocktailshaker door het type shaker te kiezen.

Controleer of de shaker van roestvrij staal is

Kies een professionele cocktailshaker van roestvrij staal, dan weet je dat het veilig is om te gebruiken voor het bereiden en serveren van drankjes. Controleer online recensies en let dan vooral op het roesten of lekken. Als de cocktailshaker is gemaakt van roestvrij staal, moet deze ook echt roestbestendig en duurzaam zijn. Onnodig om te zeggen dat er ook geen lekken mogen zijn. Het is zeker de moeite waard om verschillende recensies op te zoeken voordat je de betreffende shaker gaat kopen.

Zoek uit of het gemakkelijk te reinigen of de shaker in de afwasmachine kan

Wanneer je meerdere verschillende cocktailshakers gebruikt of een lange, drukke avond van cocktails maken, is het laatste wat je wilt, dat je je cocktailshaker langer moet schoonmaken dan nodig is. Professionele shakers zijn makkelijk schoon te maken en kunnen als het nodig is in de afwasmachine.

Kijk of het wordt gebruikt door andere professionele cocktailmakers

Als een product van hoge kwaliteit is, zullen tevreden gebruikers meestal beoordelingen achterlaten en een beetje context toevoegen over waarom ze hebben gekocht. Bij het controleren van de recensies voor een cocktailshaker die je overweegt te kopen, zoekt dan naar aanwijzingen of de persoon van de recensie, een professionele barman is, Of informeer bij de verkoper wat de feedback is van professionele bartenders en of deze feedback wordt gebruikt om de shaker verder te ontwikkelen en te verbeteren.