Alle blogposts in Onze cocktailshakers

Cocktailshaker #4: Stella

Regelmatig laat Rising Moon het woord over aan een cocktailshaker. Dit is Stella!

Toen Stella biertjes tapte tijdens VOLLT en Appelsap zag ze dat haar buren veel leukere drankjes maakten. Daar stond Omar met Rising Moon en zijn cocktailshakers. Ze raakten aan de praat en zo geschiedde. Als er iemand sindsdien enthousiast over cocktails kan praten dan is het Stella wel. En dat begint met haar lievelingscocktail, de Moscow Mule. Een magische cocktail bestaande uit wodka, ginger beer en komkommer. Het succesverhaal volgens Stella is dat de smaken van de wodka en gingerbeer in de komkommer trekken. Tegen het einde van je cocktail heb heerlijke snack: komkommer die naar cocktail smaakt!

Haar leukste cocktailmoment heeft ze net achter de rug bij de Vondeltuin en van daaruit volgt haar volgende cocktailervaring. ‘De populairste cocktail was de Roze Fizz, een beauty om te zien. Hij wordt geserveerd een groot rond glas, daarin gaat gin, rosewater, veel ijs en echte rozen blaadjes. Zodra de cocktail klaar was slaakten de vrouwen een gilletje, verrukt over hoe mooi de cocktail is. Geen grap!' 'We staan alleen met mooi weer in de Vondeltuin, dus de bezoekers komen aanwandelen op het slippers, in jurkjes met hoedjes en zonnebrillen op wat een heel ontspannen sfeer creëert.'

Voor iemand die twee studies volgt is het shaken een warme afwisseling naast het harde studeren. 'Mensen blij maken met een bijzondere cocktails, achter de schermen kijken bij de leuke locaties en evenementen en altijd met een top-collega.' Toen ze afgelopen weekend werd verrast met een bezoek van haar oudere zus en haar een Vampierre serveerde, kon haar dag niet op!

Cocktailshaker

 

Fiesta Macumba, ja!

Onze blenders staan op vele plekken te draaien. Maar er is een feestje dat echt op onze website moet: Fiesta Macumba in de Melkweg in Amsterdam. Weer of geen weer, in de Melkweg gaat de zomer gewoon door. Lekker dansen, flirten en genieten van de lekkerste Música Latina. Voor de Macumba die-hards hebben we een mooie combi-ticket: bezoek beide edities voor maar €15! Vamos! Dit is de heetste vakantieplek van Amsterdam. We zullen scheutig zijn met de rum;)
Gemist? Fiesta Macumba is elke maand in de Melkweg Amsterdam. Dus wij ook.

CHIN CHIN!

 

Cocktailshaker #7: Anthony

Regelmatig laat Rising Moon het woord over aan een cocktailshaker. Dit is Anthony!

Anthony werkte bij de Vondeltuin en vanaf daar maakte hij kennis met Rising Moon. Cocktails maken, dat leek hem wel wat. Met een hotelschool achtergrond staat hij er altijd voor open om nieuwe dingen te leren en gasten een plezier te doen met een bijzonder drankje. Dat deed hij 2 jaar als cocktailshaker, maar Anthony had er zin in om meer te regelen in de wereld van cocktails. Hij haalde zijn rijbewijs en kwam terecht bij de productie waar hij het stokje van Marie overnam. Lekker rond rijden met de bus door Amsterdam, verschillende locaties bezoeken en zorgen dat alles tip top in orde is voor het weekend begint.

Zijn leukste cocktailmoment was tijdens Into the Great Wide Open op Vlieland. Ondanks de koud, de wind en de weinige uren slaap  was het een onvergetelijk weekend waarin het Rising Moon team als een familie voelde. Waar hij naar uitkijkt binnen Rising Moon zijn dan ook nog meer meerdaagse festivals. Dan hoopt hij nog veel Caipirinha's te maken, zijn favoriete cocktail:   “ik maak hem snel en je kunt variëren in smaak: een beetje zuur of lekker zoet”.

Cocktailshaker Anthony

Cocktailshaker #6: Berk

Regelmatig laat Rising Moon het woord over aan een cocktailshaker. Dit is Berk!

Je hebt werkpaarden en sierpaarden. Ja, ook bij Rising Moon… Maar Berk is er duidelijk een van de eerste categorie: wekelijks rockt hij meerdere cocktailbarren met flair en succes.

Na een aantal avonden achter de bar bood Berk al snel zijn kwaliteiten aan voor extra werk bij Rising Moon en zo werd Berk de commerciële kracht achter de cocktailbar. Geld moet rollen, niet alleen naar hemzelf, niet alleen naar Rising Moon, geld moet alle kanten op, naar iedereen. Zo helpt hij meerdere grote en kleinere bedrijven op weg een commercieel succes te worden.  Als master student in Finance, is hij altijd bezig met cijfers. Voor Rising Moon ligt hij op de loer voor nieuwe opdrachten uit verschillende hoeken. Hij heeft er al vele voorstelrondjes en cocktailpitches op zitten en is nog niet van plan daarmee te stoppen. Wie weet staat Berk straks ook bij jou op de stoep.
Cocktailshaker BerkAls cocktailshaker serveert hij het liefst de Roze fizz aan de dames. De echte rozenblaadjes maken van deze cocktail een ware schoonheid. De sprankeling in hun ogen, dat is waar hij het voor doet. Zelf nipt hij liever aan een caipirinha, flink zuur en met veel alcohol.

Naast economie houdt Berk ook van cultuur en lekker eten. Zijn beste avond met Rising Moon was in de Melkweg tijdens Tasha’s world & the gospel session door Decks with Chefs. Een geweldige combinatie van live muziek, gospel zang, goed eten en onze cocktails. Allen gesetteld in de Oud Zaal wat een intieme sfeer creëert. Als cocktailshaker kon hij meegenieten van de muziek en het feest. De overheerlijke taco’s van de Mexicaanse buurvrouwen maakten de avond helemaal compleet.

Cocktailshaker Berk2