Alle blogposts in Actuele weetjes en nieuws

Beste mixers voor uw thuisbar

Naast gedistilleerde dranken zijn mixers voor de bar essentieel. Ze zijn van cruciaal belang voor elke cocktail en geven dranken een diverse, zachtere en rondere afdronk. Maakt de cocktail meer in balans. Er zijn heel veel mixers, dus de keuze is aan jou. Deze mixers zorgen voor je basis en een indrukwekkende reeks cocktails kunt maken.

1. Eerste mixers voor je bar de eenvoudige siroop:

Zoals de naam al doet vermoeden, is eenvoudige siroop een suikervloeistof om de cocktail zoeter te maken. Je vindt eenvoudige siroop in elke slijterij. Of je kunt eenvoudig zelf de siroop maken door  gelijke delen water en  kristalsuiker te koken. Om verder te experimenteren kan je overwegen siropen te combineren met extra bloem-, fruit-, kruiden- of kruidnoten.

2. Club Soda Club:

Frisdrank is de koolzuurhoudende, verbeterde versie van water. Naast de koolzuurhoudende waterbasis bevat sodawater sporen van mineralen zoals natriumbicarbonaat, natriumcitraat en natriumchloride - respectievelijk zuiveringszout, citroenzuur en zout. Frisdrank voegt textuur toe aan cocktails. Het koolzuur verlicht een drankje en voegt een sprankelend, pittig mondgevoel toe, geweldig voor een cocktails.

3. Tonic:

Net als frisdrank is tonic een mix van koolzuurhoudend water en mineralen die ook suiker en kinine bevat, een bitter poeder dat oorspronkelijk werd gebruikt als medicijn om malaria te voorkomen. Kinine geeft tonic zijn kenmerkende droge en licht bittere smaak, terwijl de toegevoegde suiker die bitterheid in evenwicht brengt. En zo heb je je mixers voor je bar.

 

 

4. Ginger Ale of Ginger Beer:

Ale is een zoete, koolzuurhoudende frisdrank op smaak gebracht met de aromatische specerij, gember. Ginger beer is vergelijkbaar, maar minder zoet en zwaarder op de gember, waardoor het een beetje pittig is. Hoewel ze meer suiker en calorieën bevatten dan tonic en sodawater, geven ginger ale en ginger beer een romige en gekonfijte smaak aan veel sterke dranken. Overweeg om ginger ale of Ginger beer toe te voegen aan je bar als je een fan bent van whiskyzuren, ouderwetse gin-frisdrank en mules uit Moskou. Probeer ze ook toe te voegen aan alcoholische spritzers en sangria.

5. Laatste nodige mixers voor je bar is de vruchtensap:

Last but not least, vruchtensappen zijn een alomtegenwoordige mixer die de meeste cocktailrecepten onderstreept. Bijna elke gedistilleerde drank heeft een bijbehorend vruchtensap waarmee het perfect past. Denk aan cranberry en vodka, kokos en rum, limoen met gin en grapefruit met tequila.

Standaard sterke drank voor in je thuisbar

Het kan heel moeilijk zijn om de juiste flessen thuis te hebben. Vaak komen er steeds nieuwe flessen drank in de winkel. Hoe weet je welke sterke drank trendy rages zijn: welke standaard sterke drank voor in je thuisbar is nodig? Hieronder de standaard soorten sterke drank die je nodig hebt voor het maken van cocktails

1. Likeuren

Likeuren omvatten een reeks zoete alcoholische dranken die zijn afgeleid van een fruit-, noten- of kruiden. Tijdens het gisten wordt er suiker toegevoegd. De enorme verscheidenheid aan smaken en dranken, likeuren zijn een indrukwekkende toevoeging aan uw huisbar. Velen dienen als een aanvullend ingrediënt, terwijl anderen de ster van de drank zijn. Overweeg enkele van uw favoriete soorten cocktails en zoek vervolgens de bijhorende ingrediënten op. Enkele van de meest populaire likeuren zijn: hebben als basis sinaasappel als de Triple Sec, en Cointreau. Als je de verfrissende spritz mag de Aperol niet ontbreken en je hebt ook roomlikeuren als Kahlúa

2. Gin

Mooie gin is een populaire droge sterke drank gemaakt van granen. Deze zijn gedistilleerd met jeneverbessen en andere groene plantaardige ingrediënten. De combinatie van granen en botanische planten geeft gin zijn kenmerkende aardse, bijna dennen boomachtige geur en smaak. Gin dient als basis voor veel populaire cocktails zoals gimlets, Tom Collins, gin-frisdranken en - natuurlijk - de klassieke gin-tonic. Voor je thuisbar kan je denken aan een Hendrick's, Bombay, Tanqueray Nieuw Amsterdam of een VL92.

3. Witte rum

Er zijn twee hoofdsoorten rum: donkere of gouden rum en witte of zilveren rum. Rum wordt geclassificeerd als donker of goud wanneer het wordt gedistilleerd uit bruine suiker, karamel of melasse in plaats van de traditionele gefilterde suikerriet basis van rum. Donkere rum heeft echter nog een ander kenmerk: dat is hoe vatrijp de rum is. Hoe langer de rum veroudert, hoe donkerder de uiteindelijke kleur. Deskundigen zijn het erover eens dat bij het maken van de meeste cocktails thuis, witte of lichte rumvariëteiten de juiste keuze zijn. Witte rum zal subtieler en zoeter zijn, waardoor het meer de voorkeur heeft voor gemengde dranken..

4. Zilver of Blanco Tequila

Tequila komt van de blauwe agaveplant, een cactussoort afkomstig uit Mexico. Net als rum wordt het in twee hoofdtypen gevonden: zilver of goud. Net als rum werken de soorten tequila het beste voor verschillende doeleinden. Zilveren tequila zal doorgaans jonger zijn, één tot twee maanden gerijpt in traditionele eiken vaten. Kies zilveren tequila voor uw huisbar als u een liefhebber bent van zoetere op tequila gebaseerde gemengde dranken zoals margarita's, paloma's of tequila-sunrise's. Daarentegen blijft gouden tequila langer verzegeld in verouderde vaten, maar resulteert in een zachtere smaak, waardoor het een betere keuze is als u alleen de pure smaken van tequila wilt benadrukken. Populaire zilveren tequila-merken voor thuisbars zijn onder meer: Casamigos, Cazadores en de Patron Zilver.

5. Vermout

Denk je dat vermout alleen voor je oma is? Denk nog eens na! Deze versterkte wijn brengt een robuust en diverse smaak, afhankelijk van de basis, die met alles kan worden gemengd, van boomwortels en schors tot kruiden, zaden en bloembladen. Dit verfijnd type drankje wordt gebruikt als basis voor klassieke dranken zoals Martini's en Manhattans. Of je kunt een scheutje vermout toevoegen aan drankjes om de zoetheid te minimaliseren en een scherpere, complexere afdronk toe te voegen.

6. Schotse whisky of Ierse whisky

Er zijn verscheidende wishey's: Schotse whisky en Ierse whisky verschillen van hun Amerikaanse neef, bourbon, oor de gebruikte de graanmengsels. Whisky basis bestaat voornamelijk uit gemoute gerst, terwijl de basis van  bourbon maïs is. In feite moet ten minste 51% van de basis van Amerikaanse bourbon van maïs zijn gemaakt om de titel te verdienen, waarvan velen zeggen dat het de zoetste en mildste vorm van whisky is. Hoewel er niets mis is met een goede Amerikaanse bourbon, raden we een brutale, meer uitgesproken Schotse of Ierse whisky aan voor je huisbar voor het maken van de bijv.ouderwetse, Manhattans.

7. Wodka

Wodka is heel veelzijdig en is essentieel voor elke thuisbar. Wodka in de basis van enkele van de meest populaire cocktails van het moment - inclusief ambachtelijke Cosmopolitan's en Bloody Mary's. Voor minder dan 30 euro kun je geïmporteerde en binnenlandse wodka merken van hoge kwaliteit kopen. Voor een verscheidenheid aan wodka's kan je denken aan: wodka's doordrenkt met bessen, citrus en meer. Proberen waard zijn de Grey Goose, de Effen en de Tito's

8. Aperitieven en Cordials

Wilt u uw gasten verrassen voordat jullie aan tafel gaan thuis? Dan is het serveren van een aperitief ideaal. Een aperitief is een kleine, likeur gerichte drankje waar uw vrienden van kunnen nippen en is bedoeld om de smaken in het gehemelte te activeren. Met de toevoeging van aperitieven en likeurtjes, verhoogt je het totale aanbod van uw thuisbar. Deze alcohol voegt echte verfijning en finesse toe en kan alleen worden geserveerd, gecombineerd met eten. Of gemengd met andere cocktails voor extra pit, body en diepte. De opties zijn bijna eindeloos, net als de keuze, variërend van romig, weelderig en nootachtig tot fruitig en vet. Overweeg populaire aperitieven en likeuren zoals: Amaro, Anisette, Chambord en Orangecello.

9. Sake

De beroemdste drank van Japan! Sake raakt steeds populairder, aangezien consumenten bekend raken met zijn unieke, umami-vooruitstrevende smaken, die werken als een perfecte basis voor veel creatieve en klassieke cocktails. Bewaar deze op rijst gebaseerde alcohol drankje om familie en vrienden mee op reis te nemen over de hele wereld, allemaal in een glas. Deze lijst is de lijst voor de standaard sterke drank voor in je thuisbar.

 

Essentiële thuisbar benodigdheden

Voor het thuis maken van lekkere cocktails heb je een aantal basis materialen nodig. Gelukkig hoef je niet naar een speciale cocktailwinkel om deze te kopen. Je kunt bijna elke bekend recept maken met de onderstaande essentiële cocktailmaterialen.

1. Cocktailshaker en barspoon

Cocktailshakers en barspoons zijn de basis van alle barbenodigdheden. Shakers worden gebruikt om sterkere drank, zoals Negroni's en Margarita's goed te combineren. Barlepels zijn minder robuust in gebruik en ideaal voor drankjes met slechts twee tot drie ingrediënten. Denk aan een Paloma, Of de barlepel wordt gebruikt om te voorkomen dat vers fruit en kruiden in uw drankje verkeerd worden gemixed . Shakers integreren smaken intenser en laten ze het drankje beter smaken. Het is eenvoudig om een cocktailshaker goed te gebruiken. Giet de alcohol in de shaker, sluit de shaker, pak de zijkanten met beide handen vast en schud je creatie 10 tot 20 seconden.

2. Zeef

Cocktailzeefjes filteren ongewenste ingrediënten uit het glas. Van het verwijderen van overtollig ijs tot fruitzaden of pulp, de zeef is een moeiteloze manier om het spel met gemengde dranken te laten floreren. Zeefjes kosten minder dan 10 euro of zitten in een startersset. Plaats je cocktailzeef over je glas en giet de inhoud van je shaker erover. De inhoud van de shaker zal door de zeef gaan terwijl ongewenste vaste stoffen achterblijven, waardoor er alleen een zachte, evenwichtige mix drankje overblijft.

3. Jiggers

De zandlopervormige jigger helpt je met het afmeten van de juiste hoeveelheid alcohol. Een dubbelzijdige standaard jigger bevat 25 millimeter aan het kleinere uiteinde, terwijl het grotere uiteinde 50 millimeter is. De meeste cocktailrecepten zijn in millimeter, dus dat is handig, Zowel voor beginnende als ervaren thuisbarmannen zijn jiggers essentieel om cocktails te maken voor de juiste balans tussen alcohol en smaak.

4. Mudler

Mudlers vermengen de ingrediënten van een drankje. Mensen gebruiken mudlers om de smaken van hun cocktail aan te dikken. Waarbij de ingredienten een sterkere smaak vrijgeven van fruit en kruiden die aan je likeurbasis worden toegevoegd. Tip: wees voorzichtig bij het gebruik van een muddler in drankjes met verse kruiden, zoals mojito's. Te hard gestampte kruiden kunnen ervoor zorgen dat het bitter wordt. Daardoor krijgt de cocktail een onaangename, bijtende nasmaak. Als je kruiden gebruikt, maak dan kleine drukbewegingen in plaats van ze te verpletteren of te raspen, en stop zodra je de groene tonen van het kruid begint te ruiken.

5. Mixers

Mixers zijn de niet-alcoholische drankjes die je toegevoegd om een cocktail te maken. Een goedgevulde thuisbar heeft een assortiment mixers om elk recept aan te vullen. Er zijn tientallen mixers beschikbaar en deze worden besproken in de volgende blog.

6. Garnituur

Cocktailgarnituren verhelderen en versterken de sterke drank. Van fruit en kruiden tot specerijen, augurken en groenten. Garnituren komen meestal overeen met de aangeboren smaken van de basisdrank of proberen een complementaire nieuwe laag van zoetheid, smaak of zuurheid toe te voegen. Garnituren kunnen zijn citroen, limoen, kers, munt basilicum, olijven etc. Bottom line: Je kunt bijna elke bekende cocktail maken met deze essentiële cocktailmaterialen.

Benodigdheden voor uw thuisbar

Hier leest je wat je precies welke benodigdheden voor uw thuisbar gewenst zijn. Een thuisbar die uw favoriete bars en lounges overtreft, en toch goed betaalbaar is. Als je een thuisbar hebt, ga je makkelijk cocktails maken voor je partner en/of vrienden. En kan je indruk maken op met je cocktail skills. Met de thuisbar ga je veel sneller aan de slag met lekkere drankjes.

Waar te beginnen?

Het maken van een succesvolle thuisbar heeft niet zoveel te maken met budget: meer met kwaliteit en intentie. Zorg ervoor dat je simpel begint. Vereenvoudig de keuze aan sterke drank, likeuren en mixers. En volg daarvoor deze voorbereidende tips en stappen .

  1. Begin met de drankjes die je graag bestelt: de thuisbar is een weerspiegeling van jouw smaak, voorkeuren en creativiteit. Het betekent ook dat je makkelijk thuis toegang hebt tot de cocktails en drankjes die je graag drinkt. Nu heb je de ingrediënten, de recepten thuis en kan je je eigen creaties maken en laten proeven aan je familie en vrienden.
  2. Kies vooral de dranken die je ook echt gebruikt.  Denk aan de dranken en sterke dranken waarvan u weet dat u ze lekker vindt. Natuurlijk, het is leuk om een fles premium bourbon van een kleine batch te hebben om indruk te maken op je schoonvader. Maar als je hem niet meer hebt aangeraakt sinds de laatste keer dat hij langskwam, is het niet een drankje welke essentieel is voor je thuisbar.
  3. Investeer in glaswerk: beperk je tot het hoognodige en wat past voor het gebruik thuis. Denk aan twee tot drie standaard wiskey glazen, twee tot drie cocktailglazen en één tot twee highballs. En laat de rest voor van het glaswerk voor later.
  4. Vergeet de garnituren niet: garnituren voegen nuance en smaak toe aan uw cocktails. Alomtegenwoordige garnituur keuzes zijn citrus, zoals een schijfje limoen, en ander fruit, zoals kersen. Hoewel andere populaire keuzes verse kruiden kunnen zijn, waaronder munt, basilicum en takjes rozemarijn.
  5. Veel plezier: met het maken je je thuis bar, kun je je culinaire vaardigheden uitbreiden terwijl je een nieuwe hobby verkent. Benodigdheden voor uw thuisbar heb je voorhanden. Mix, match en geniet van je selecties, beheers een paar van je favorieten of daag jezelf uit om nieuwe brouwsels te proberen. Je bent nu de barmeester!

Lekkere mocktails voor in de zomer

Mocktails zijn lekkere drankjes welke geen sterke drank bevatten. De naam zegt het al; mocktails zijn cocktails zonder alcohol. De naam ‘mock-tail’ betekent dat het de bedoeling is om cocktails na te bootsen. Deze mixdrankjes zien er hetzelfde uit als cocktails (mixdrankjes met sterke drank), maar zijn dus zonder de sterke drank. Je kunt ze ook omschrijven als een soepele mix van alleen niet-alcoholische dranken. De inhoud van de drankjes bestaan uit siropen, verse vruchtensappen, kruiden en specerijen, room en nog veel meer bevatten.

Voor wie:

Mocktails zijn speciaal ontworpen voor niet-alcoholische drinkers of mensen die proberen af te zien van alcohol. Deze mix drankjes kunnen worden gedronken door mensen van alle leeftijden. Zwangere vrouwen, chauffeurs en feestgangers die van alcoholvrije drankjes houden, geven de voorkeur aan mocktails boven cocktails. Er zijn verschillende soorten lekkere mocktails voor in de zomer: koolzuurhoudende, niet-koolzuurhoudende, bevroren, hete en op room gebaseerde soorten. De meeste mocktail-recepten bevatten ten minste een of meer fruit of vruchtensappen. Deze recepten kunnen thuis makkelijk worden gemaakt. Mocktails zijn verfrissende gezondheidsdrankjes. Je kan ook mocktails drinken in restaurants of bars. Dit zijn bijzondere drankjes bij zakelijke meetings en op verschillende evenementen. Deze drankjes kunnen net zo interessant en creatief zijn als gewone cocktails.

Wanneer is de beste tijd om mocktails te drinken?

Als je het hebt over het juiste moment voor mocktails, dan is dat eigenlijk altijd. En dus ook op speciale aangelegenheden, bijv. familie- en vriendenpicknicks, familiediners, borrels, verjaardagsfeestjes, felicitaties, filmavonden en vele andere sociale bijeenkomsten. De lijst is eindeloos. De beste tijd om mocktails te drinken en ervan te genieten, is stiekem wel  in de zomer. Met lekkere weer kan het drinken van een koel, zoet, natuurlijk drankje echt verfrissend en lekker zijn. Hier zijn er enkele specifieke mocktail-recepten die je niet mag missen!

Lekkere mocktails voor in de zomer.

Dit zijn vijf Mocktail-recepten die je moet uitproberen:

  1.  de klassieke Shirley-tempel. Dit is een drankje waar zowel volwassenen als kinderen van genieten. Het is een eenvoudig en bestaat uit een grenadine, limoen, sinaasappelsap en een schijfje kers of sinaasappel. Het wordt het beste geserveerd in een vol glas met ijs.
  2. de Granaatappel Spritzer. Dit is een zeer kosmopolitische drank met verschillende smaken. We hebben seltzer, ginger ale, citroen, granaatappels en ijsblokjes.
  3. de Virgin Mint Lemonade. Dit drankje is heel gemakkelijk te maken met suiker, water, vers limoensap en muntblaadjes. Het lekkerst is gekoeld geserveerd.
  4. de alcoholvrije Fizz. Dit drankje is een alternatief voor de Madras-cocktail. Populair bij vrouwen in verschillende delen van de wereld. Het is gemaakt van cranberrysap, sinaasappelsap, frisdrank en ijs. Het kan ook worden gegarneerd met stukjes sinaasappel, stukjes kiwi of ananas.
  5. De vijfde en de laatste is de Bellini. Bellini is de niet-alcoholische tegenhanger van de beroemde Venetiaanse cocktail. Het bestaat uit nectar of perzik-extract vermengd met sprankelende appelcider. Het kan alle seizoenen worden gedronken, maar kan het lekkerst in de zomer; heerlijk koel geserveerd.

De beste mocktails voor uw kinderen.

Het kiezen van de juiste drankje of mocktail voor kinderen is geen gemakkelijke keuze. Kinderen kunnen soms behoorlijk kieskeurig zijn. Maak je geen zorgen, dit zijn de top 3 van populaire mocktails die kinderen echt lekker vinden. Nummer één op de lijst is de Holiday Shirley Temple. Deze mocktail is geliefd bij kinderen vanwege de klassieke en indrukwekkende presentatie. De ingrediënten zijn grenadine, sprite, sinaasappelsap en een kers. Nummer twee is de Apple Cider Sangria. Deze mocktail wordt bereid door verschillende soorten fruit samen met appelcider te gebruiken. Het ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. Kinderen zullen er zeker van houden. De laatste is de Sparkling Strawberry Lemonade. Dit drankje bestaat uit fijngehakte aardbeien, verse limonade, ginger ale en ijs; geliefd bij alle kinderen. Wie houdt er niet van aardbeien. Je kinderen zullen zeker minstens één van deze populaire mocktails lekker vinden.