Alle blogposts in Actuele weetjes en nieuws

Zes cocktail-apps voor elke cocktailmaker

Thuis cocktails maken wordt steeds populairder. Met steeds meer liefhebbers die iconische cocktails van hun favoriete cocktailbars thuis willen maken. Nadat je de essentiële bar tools en een voorraad hebt met lekkere ingrediënten, is het tijd om de drankjes echt te maken. Dat is waar deze apps van pas komen volgens Time Out USA. Van moderne klassiekers tot een recept zoeker voor drank die je hebt staan. Vindt de app die het beste bij je past in de onderstaande lijst.

1. Cocktailflow

Helaas is het voor thuisbars best lastig om heel veel verschillende drank op de plank te hebben staan. Cocktail Flow is de perfecte optie als je een beperkte selectie drank hebt. En wat inspiratie nodig hebt voor drankjes die je kunt maken met wat je hebt. Voer de sterke dranken en ingrediënten aan je bar in het gedeelte "Mijn bar" in en de software doet de rest. De database bevat maar liefst meer dan 600 recepten, inclusief leuke smoothies en virgin cocktails. En is het tijd om de drankjes echt te maken. Download het hier.

2. Modern classics

Cocktailgeeks, let op: de schrijver Robert Simonson heeft een definitieve lijst opgesteld van wat hij 'moderne klassiekers' noemt. 23 cocktails die hun plaats van herkomst hebben overstegen, veel op menu's verschijnen en hoog aangeschreven staan in de branche. Onder die gewaardeerde elixers zijn de Penicilline (2005), bedacht door Sam Ross in Milk & Honey in New York. Ook de Barrel-Aged Negroni (2009) van Jeffrey Morgenthaler in Portland's Clyde Common.  En de Breakfast Martini (1997) van Salvatore Calabrese in het beroemde Londense Bibliotheek Bar. Ook opgenomen in de app, die is ontworpen door Martin Doudoroff (PDT Cocktails, Index of Punch), zijn 50 originele recepten die voldoen aan ten minste enkele van de modern-klassieke criteria. Download het hier.

3. Distiller

Gebruik deze digitale expert om je bar te vullen met de beste flessen drank waarvan je niet wist dat ze bestonden. De app geeft aanbevelingen over wat je kunt drinken tijdens het uitgaan of bij het kopen van nieuwe sterke drank. Flessen worden beoordeeld door een panel van drank experts. En elk etiket heeft een handige Distiller-score die niet hoger is dan 100, zodat u snel de beste kunt vinden. Het is het tijd om de drankjes echt te maken. Of je nu whisky, tequila of rum wilt kopen, een gedetailleerde uitsplitsing van het smaakprofiel helpt je in de goede richting te sturen. Download het hier.

4. Highball

Deze app is voor de goed geïnformeerde drank specialist die goed thuis is in het maken van hun eigen brouwsels. Ontworpen voor het samenstellen en aanbieden van originele recepten, functioneert het als een gedeelde bron voor inventieve cocktailmakers om te zien wat anderen bedenken. Binnen de interface kun je een deelbare receptenkaart maken waarop je ingrediënten, afmetingen en een afbeelding kunt toevoegen. Voor de thuisliefhebber die een bibliotheek met drankjes wil beginnen of voor de professional die een steeds veranderend menu wil bijhouden. Dit is het perfecte digitale notitieblok. Download het hier.

5. Lush

Voor de besluiteloze barman/vrouw: deze full-service app vertelt je precies wat je wilt. Het platform organiseert zijn index van cocktails in toegankelijke smaaklijsten (fruitig, muntachtig, nootachtig) en in samengestelde shortlists zoals 'brunch' of 'meidenavond'. Wil je een drankje met verse limoen en lichte rum? Lush zal alle recepten verfijnen die deze ingrediënten bevatten. Download het hier.

6. The liquor cabinet: het is het tijd om de drankjes echt te maken

Hoewel deze app zich momenteel in een privé-bètatestmodus bevindt (we hebben het geprobeerd, het is goed), zal deze app een uitkomst zijn voor de liefhebber van drankjes op beginnersniveau. Nadat je de verbluffende foto's op het scherm hebt gezien - de app is een samenwerking tussen Instagram-megastar Patrick Janelle, zijn broers Peter en Sean en Maison Premiere-dierenarts Maxwell Britten - begin je te schudden en te roeren met eenvoudig te volgen instructies. Vergezeld van kristal- duidelijke beelden die laten zien hoe elk drankje moet worden samengesteld. Vooral nuttig voor nieuwkomers zijn ingebouwde proefnotities voor veelgebruikte ingrediënten, tips voor baruitrusting en leuke weetjes over populaire sterke dranken. Meld u hier aan voor updates.

 

TIPS VOOR GEZONDERE COCKTAILS

Nadat je de vakantie hebt doorgebracht met veel lekker eten, heerlijke stukken taart en veel van die romige cocktails, dan voel je misschien de behoefte om het wat rustiger aan te doen. Je kan meedoen met de Weekday Weekend Challenge, dan drink je niet op doordeweeks en wel in het weekend. Inderdaad zijn alcoholische dranken een stiekeme bron van extra calorieën en suiker, maar dat betekent totaal niet dat je de drank helemaal moet opgeven. Kunnen we gezond zijn en ook drinken? Dat weet ik niet zeker, zegt Natalie Jacob van het a beautifulmess blog! Ik denk dat het belangrijk is om te experimenteren met hoeveelheden alcohol, betere ingrediënten en gezondere keuzes wanneer je de barman/vrouw bent. Hier een enkele tips voor het mixen van gezondere cocktails.

Eenvoudige aanpassingen, zoals vers sap gebruiken, elimineren van suikerhoudende frisdranken en gebruik van vers fruit, kruiden en groenten, zal het verschil maken. De drankjes zoeten met honing in plaats van suiker of siroop is een goed alternatief. Honing is een lekkere natuurlijke suiker en zit vol met antioxidanten, mineralen en vitamines. Als je van plan bent om een paar cocktails te drinken, blijf dan mengen met heldere dranken. Donkere sterke dranken hebben een hogere concentratie, wat sterke drank een smaak geeft door veroudering. Bourbon is 'ongezonder' dan wodka. Schenk tenslotte ook een beetje korter. Dat helpt met het verminderen van de calorieën.

Ik heb wat verse groentesap cocktails samengesteld om je te inspireren hoe je thuis gezondere cocktails kunt mixen. Hiervoor heb je een slowjuicer nodig of je kunt een blender gebruiken om je sap te maken en het dan door een fijne zeef halen. Ik heb zojuist mijn eerste slowjuicer gekocht en ik zou er niet gelukkiger mee kunnen zijn. Een andere optie is om naar je plaatselijke reformwinkel of sap winkel te gaan en je sappen naar keuze te halen, zodat je je eigen gezonde drankjes kunt maken.

Tequila!

Komkommer-Bieten Margarita, heeft 45 ml tequila, 30 ml biet- / komkommersap , 15 ml vers limoensap en 15 ml agave nectar:
Maak eerst je sap. Ik perste twee grote bieten en een hele komkommer. Je hebt extra sap om een paar cocktails te maken of je kunt het zelf op drinken. Meng al je ingrediënten in een cocktailshaker met ijs, schud en zeef in een glas over ijs. Ik heb geen zout toegevoegd omdat ik het natrium wilde verminderen, maar voel je vrij om die rand te zouten! Ik garneerde mijn Komkommer-Bieten Margarita met twee plakjes komkommer.

Gin!

Carrot-Ginger Bee's Knees, heeft 45 ml gin, 45 ml wortel / gembersap, 15 ml vers citroensap en 15 ml honingsiroop:
Maak je sap door vier wortels en een klein stukje gember te gebruiken. Verse gember is pittig, hou daar rekening mee. Je kunt pure honing gebruiken, maar door het te verdunnen met water is het gemakkelijker om ermee te werken en verminder je ook de hoeveelheid natuurlijke suiker die je aan de drank toevoegt. Ik deed twee delen suiker op een deel water. Meng al je ingrediënten in een cocktailshaker met ijs, shake en zeef in een glas over ijs. Garneer met een takje peterselie.

Zoals gezegd: zijn alcoholische dranken een stiekeme bron van extra calorieën en suiker. Ik ben zo blij met hoe deze gezonde sap cocktails zijn gelukt. Ik heb geprobeerd deze recepten eenvoudig en gemakkelijk te houden, omdat ik weet dat het maken van sap een extra stap is in het maken van cocktails. Ze waren zo leuk om te bedenken en ik ben zo opgewonden dat ik uiteindelijk besloot om een slowjuicer te kopen. Ik kan nu niet alleen cocktails maken met tal van andere ingrediënten, ik maak ook dagelijks sap en het heeft mijn leven veranderd. Als je op het punt staat er een te krijgen, DOE HET! Het drinken van alcohol is misschien niet de gezondste voor ons als het te veel wordt geconsumeerd, maar het combineren met voedingsingrediënten neemt het schuldgevoel zeker weg! Ik hoop dat je besluit om thuis wat gezonde cocktails te maken. Proost op gezonder drinken in 2020!

DIY cocktail: Margarita

DIY cocktail: Margarita

Als het op mijn go-to-drink aankomt, is het de Margarita waar ik het meest naar verlang, geeft Alice van The Drink Blog aan. Wanneer je een lange dag hebt gehad, een slechte dag, een goede dag of dat je gewoon een fantastisch drankje wilt (dat is een goede reden!) kan je aan de slag met de Margarita. Dit is onze huisversie - probeer het eens en ik denk dat je een fantastische dag zal hebben.

Er is wat discussie over "de standaard Margarita" of wat nu een "Cadillac Margarita " is of dat men een "skinny Margarita!" wil. Ja, nee, het spijt me, maar dat werkt  niet voor mij: Een Margarita is een Margarita is een Margarita. Je kunt zoveel verschillende stijlen hebben als je wilt, maar er is maar één echte. Er is inderdaad één Margarita die de basis vormt van de Margarita's en voor mij is hoe de Margarita in het fimpje wordt gemaakt.

Laten we het er allemaal over eens zijn dat als je drinkt, het een speciale gelegenheid is. Zelfs als het maar een dinsdag is, maak er een ding van. Met dat in gedachten, maak je de lekkerste drankjes! Een van de vele dingen waarmee ik opgroeide is: 'Haal het beste wat je je kunt veroorloven.' Ik beloof je, als je overweegt om thuis een Margarita te maken, kun je je allemaal een fatsoenlijke tequila, verse limoen, Cointreau en suikerwater veroorloven. Meer heb je niet nodig.

Als dat niet lukt kan je beter een koud biertje nemen.

De ingredienten van de DIY cocktail: Margarita.

Ja, ik gebruik suikerwater (een deel suiker en een deel water). Het brengt een mooie zoete tonen naar de Margarita. Welk type tequila? Ik heb de neiging om van een mooie Jose Quervo te houden - ik denk dat de extra veroudering een goede smaak geeft aan het feest. Voel je vrij om het uit te proberen met gold. Ga niet ingewikkeldere tequila's gebruiken dan een Jose Quervo, want dan meng je drank die je puur moet drinken.

Serieus, vers limoensap, oké? Ik hoef dat niet echt te zeggen, toch? Ik zorg er gewoon voor.

Een paar andere kleine opmerkingen: ja verdubbel en doe het in een groot jongensglas (zo drinken we deze bijna altijd - dit is een oordeelvrije zone); zoals altijd moedigen we doordachte experimenten aan (laat ons gewoon weten hoe u het aanpast in de opmerkingen).

Op de Margarita!

 

Havana Club Anejo 7 Anos

Havana Club Anejo 7 Anos (7 jaar oud), is een rum die wordt gedistilleerd in Cuba, en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 75% alcohol. Het is dus de "traditionele rum" volgens de Gargano-classificatie. De rum rijpt minstens 7 jaar, in tropische oorden in oude bourbon vaten met de extra twist wat Havana Club de 'continue veroudering' noemt. Volgens het blog rumtastic, zorgt Havana Club ervoor dat wanneer de vaten klaar en geselecteerd zijn, een deel van de verouderde rum wordt samen gevoegd met nieuwe alcohol. Ze zeggen niet hoe ze dit doen, maar het zal vergelijkbaar zijn met de manier waarop een Solera werkt. Of het principe en het beoogde resultaat zijn tenminste hetzelfde. De rum is bedoeld voor het hoge segement van het Havana Club-rum assortiment: een eenvoudige rum in de lichte Cubaanse stijl.

Let op: dit is de Europese versie van deze rum. De Havana Club Anejo 7 Anos die beschikbaar is in Amerika komt, voor zover ik weet, eigenlijk uit Puerto Rico.

 

Gekleurd:

Chill gefilterd en gebotteld op 40% alcohol.

Suiker:

Nee.

Neus:

Eerst een echte alcoholsmaak, als dat eenmaal weg is, is het echt best goed. Veel decadenter dan ik had verwacht; chocoladepraliné, licht gebrande koffiebonen, fudge, vanille en geroosterde kokosnoot. Er zit een heerlijk rokerig sigarenblad reuk aan, maar het is niet intens. Er zit ook wat ceder, nootmuskaat en kruidnagel in. Een duidelijke toon van rietsap en wat warm hooi.

Smaak:

Weer die alcohol, medium mondgevoel. Heel pittig en fruitig hier in het begin met limoenen, grapefruit en een beetje mandarijn. Het gaat over op vanille, karamel en wordt dan dikker tot gesmolten melkchocolade, geroosterde cashewnoten, pecannoten, koffie en een rol rokerige sigaar op je tong. Een vleugje teer of olie aan de achterkant van het gehemelte terwijl het naar de finish beweegt, is verrassend en voegt een mooie hartige element toe.

Afwerking:

gemiddeld, zo ongeveer. Nogmaals melkchocolade, Cafe Latte, pralines, kokosnoot, geroosterde eik en een vrucht waar ik niet echt mijn vinger op kan leggen, zoals een lychee. Aan het einde is een beetje licht zure groene appel.

Gedachten bij de Havana Club Anejo 7 Anos:

Ik zal erop wijzen dat de Havana Club Anejo 7 Anos niet mijn favoriete rum is, ik ben over het algemeen niet echt van de lichte Cubaanse stijl. Ik verwachtte niet echt veel van deze rum, maar ik ben inderdaad zeer aangenaam verrast. Natuurlijk, het is een lichtere variant rum en het heeft zeker enkele van de zoetere noten dan ik normaal zou kiezen. Maar het is gebalanceerd, goed gemaakt en redelijk complex voor wat het is. Ok, het is niet de beste rum die ik geproefd heb, en ik zal het beoordelen op wat het is en het is een echt solide rum. Het kan 100% puur worden gedronken, het kan worden gemengd en het zal je goed smaken als je er wat tijd mee neemt - vooral als het je lukt om het tegen een gereduceerde prijs te kopen. Dan is het een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en een die ik voor de juiste prijs weer zou ophalen.

De eerste do it yourself video

 

De eerste do it yourself video

We hebben veel te danken aan onze sponsor Smirnoff. Dit vodkamerk had een 8  jaar oude vodka die ze wilden promoten: de Pierre Vodka. Om onze dankbaarheid te tonen hebben we speciaal voor hen een cocktail verzonnen: de Vampierre. De cocktail heeft als basiskleur rood, van de frambozen, en als hoofd ingrediënt vodka. Onze gasten zijn vaak onder de indruk van de combinatie: framboos, basilicum, citroen en vodka. Een krachtige cocktail met een frisse fruitige smaak. We maken hem daarom op elke locatie en hopen dat je in de toekomst de Vampierre op een terras in Parijs kan bestellen!

Hier zie je hoe Orson onze Vampierre cocktail maakt. Dit is de eerste do it yourself video. Kijk naar de materialen die je thuis hebt en vervolgens haal je de volgende ingrediënten, dan kan je hem zo thuis maken en drinken op de bank! Ik weet zeker dat je gezelschap onder de indruk zal zijn van dit drankje.

Wat je nodig hebt is:

  • glas
  • frambozen
  • basilicum
  • suikerwater
  • limoen
  • vodka
  • ijs
  • eventueel bruiswater

Bijzondere wodka

Als we aan verschillende favoriete cocktails denken, dan staat  in de top 3 van jouw favoriete cocktails er minimaal één met vodka als basisingredient. Vodka werd al gebrouwen voor het jaar 1400 en het is afkomstig uit het westen van Rusland of Polen. Na de tweede wereldoorlog werd wodka steeds populairder en tegenwoordig is het één van de meest geliefde gedestileerde dranken.

Dit is de eerste DIY video door Orson. In onze eerst volgende DIY video maken we de Caipirinha. Of als je niet kan wachten, ga dan naar onze Instagram #cocktailsbyrisingmoon.

Chin chin!