Lekkere cocktails op Koningsdag 2020

Maatregelen mbt de coronaviruscrisis heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse regering grootschalige evenementen tot 1 september 2020 heeft verboden. Dit is omdat het onmogelijk is om te zorgen dat mensen op een veilige afstand van 1,5 meter van elkaar blijven. Ook  moeten we allemaal nog zoveel mogelijk thuis blijven. Dat betekent dat Koningsdag dit jaar NIET zal plaatsvinden – althans niet buiten. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog vieren de Nederlanders Koningsdag thuis in plaats van buiten. Heel jammer: de weersvoorspelling voorspelt dat het de warmste Koningsdag ooit zal zijn. Koningsdag 2020 zal anders zijn dan alle voorgaande Koningsdagen: geen rommelmarkten, geen straatfeesten, geen concerten, geen dance evenementen, geen muzikale uitvoeringen op de stoep, geen bootfeesten (al het bootverkeer in het centrum van de stad is verboden), enzovoorts.

Throwback Koningsdag 2019
 width=

Koningsdag Online

In plaats daarvan blijven we thuis. Dat betekent niet dat we Koningsdag niet kunnen vieren. Er zijn livestreams zijn van optredens, digitale vrije markten, online bingo, quizzen en competities, concerten, enzovoort.

Rood, wit en blauw plus oranje overal

Ramen, tuinen en balkons kunnen worden versierd met Nederlandse drie kleuren, oranje spandoeken of wat mensen maar willen. Natuurlijk dragen we allemaal iets oranje.

Vondelpark Online

Normaal gesproken is het Vondelpark een drukte van optredens, gratis markten en plezier tijdens Koningsdag – vooral voor kinderen. Dit jaar is het park gesloten. Maar je kunt de artiesten wel online bekijken op Vondelpark Live.

Konings- en Koninginnedag in het verleden

De lokale televisiezender AT5 zal oude edities uitzenden van eerdere vieringen van Koningin en Koninginnedag.

Coronavirus-regels

  • Blijf zoveel mogelijk thuis,
  • Blijf op afstand (1,5 meter) en
  • Was uw handen.
    Overigens: mensen die de 1,5 meter afstandsregel niet naleven riskeren een boete van € 390.

All Together Now – Dutch National Anthem

Om 10.00 uur zullen burgers door heel Amsterdam en de rest van Nederland met het Concertgebouworkest het Wilhelmus, het Nederlandse volkslied. Het bladmuziek kan worden gedownload van de website van het orkest. De hoop is dat alle zangers en muzikanten tegelijkertijd beginnen en eindigen. Het kick-off signaal wordt live uitgezonden op televisiezender NPO1. Deel daarna uw inspanningen via sociale media met hashtag #Wilhelmus2020. Overigens dateert het Wilhelmus uit 1572, waarmee het Nederlandse volkslied het oudste volkslied ter wereld is.

Dus ja, Koningsdag 2020 zal de geschiedenis in gaan als totaal anders. Toch weten we zeker dat het nog steeds gezellig zal zijn; helemaal als je een feestelijke cocktail erbij drinkt. Kijk hier voor een mooi recept voor een Mojito.

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!