Kerstcocktails

Met de feestdagen in het verschiet maken we ons klaar het grote kerstdiner. Vul je menu eens aan met een van onze kerstcocktails. Extra lang tafelen met nog veel meer lekkers. Voorzie je gasten van een cocktail en geef jezelf zo wat meer tijd om de volgende gang voor te bereiden. Dit zijn onze tips voor de beste kerstcocktails tijdens ieder kerstdiner.

week48_header_cocktails

Om mee te beginnen: Spritz
Een klassieker onder de aperitivo’s. Niet te missen op een Italiaanse terras, maar zeker ook niet misplaatst tijdens jouw kerstdiner. Mix 40 ml aperol met 40 ml prosecco, top af met bruiswater en garneer met een schijf sinaasappel. Serveer in een groot chique wijnglas met lekker veel ijs.

Verras je gasten met een Funky Princess tussen de gerechten door. Bijvoorbeeld na het voorgerecht en de soep. Een exotische cocktail met lychee en prikkel op de tong door de prosecco. Serveer in een flute en geef je gasten niet te veel, ze moeten nog de hele avond en er gaat best wat alcohol in 😉 Neem een heel klein beetje lychee siroop op de bodem van het glas, leg een lychee (zonder pit!) er bovenop. Voeg 15 ml wodka en een sheutje martini rosso toe. Top af met prosecco.

Bij het dessert een frisse likeur? Serveer de Ninolini, een mix van cava en limoncello. Schenk de cava uit in een flute en schenk een de limoncello daaroverheen. Voeg een dun, elegant schijfje citroen toe. Hou het subtiel.

Voor later op de avond: The Blizzard
Een sneeuwstorm in je glas, overgegoten met whiskey. Een cocktail met een winterse uitstraling, die je warm maakt van binnen.
Mix 40 ml bourbon, een klein scheutje citroensap en een flinke scheut cranberrysap in een shaker. Shake zo hard als je kunt met veel ijs. Voeg een takje rode bessen toe als garnering.

Zalig Kerstfeest!

 

 

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!