Het verhaal achter de Moscow Mule

Fris, dorstlessend en een beetje pittig. Deze aangename combinatie van smaken maakt van de Moscow Mule een favoriet voor velen. Maar wat is eigenlijk het verhaal achter de Moscow Mule?

We danken deze cocktail aan twee gedreven ondernemers John G. Martin en Jack Morgan. Het is 1941 en wodka is nog helemaal niet geliefd in de Verenigde Staten. Met de bijnaam ‘White Whisky’ wordt de drank afgedankt als te sterk en overheersend van smaak. Martin en Morgan zijn op dat moment beide actief in de drankenindustrie, Martin heeft de wodka en Morgan de ginger beer onder zijn hoede. Ze kampen met hetzelfde vraagstuk: hoe breng ik mijn drank aan de man? In een bar in Manhattan slaan de heren de handen ineen: twee scheutjes wodka met vier scheutjes ginger beer, een kneepje limoen en om het af te maken een sliert komkommer. Ze noemen het gemixte goedje ‘Moscow Mule’, al refererend aan de herkomst van de drank en ‘Mule’ is een ouderwetse term voor gemixte dranken met gember, een citrusvrucht en een sterke drank.
Er breekt een periode aan die de boeken ingaat als de ‘vodka craze’. De wodka gekte sloeg aan in de Verenigde Staten en is nooit meer opgehouden. Sindsdien is de Moscow Mule een onmisbare cocktail op iedere cocktailkaart. Zo ook bij Rising Moon. Martin en Morgan, bedankt!

CHIN CHIN!

Moscow Mule

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!