Het kan heel moeilijk zijn om de juiste flessen thuis te hebben. Vaak komen er steeds nieuwe flessen drank in de winkel. Hoe weet je welke sterke drank trendy rages zijn: welke standaard sterke drank voor in je thuisbar is nodig? Hieronder de standaard soorten sterke drank die je nodig hebt voor het maken van cocktails
3. Witte rum
Er zijn twee hoofdsoorten rum: donkere of gouden rum en witte of zilveren rum. Rum wordt geclassificeerd als donker of goud wanneer het wordt gedistilleerd uit bruine suiker, karamel of melasse in plaats van de traditionele gefilterde suikerriet basis van rum. Donkere rum heeft echter nog een ander kenmerk: dat is hoe vatrijp de rum is. Hoe langer de rum veroudert, hoe donkerder de uiteindelijke kleur. Deskundigen zijn het erover eens dat bij het maken van de meeste cocktails thuis, witte of lichte rumvariëteiten de juiste keuze zijn. Witte rum zal subtieler en zoeter zijn, waardoor het meer de voorkeur heeft voor gemengde dranken..
4. Zilver of Blanco Tequila
Tequila komt van de blauwe agaveplant, een cactussoort afkomstig uit Mexico. Net als rum wordt het in twee hoofdtypen gevonden: zilver of goud. Net als rum werken de soorten tequila het beste voor verschillende doeleinden. Zilveren tequila zal doorgaans jonger zijn, één tot twee maanden gerijpt in traditionele eiken vaten. Kies zilveren tequila voor uw huisbar als u een liefhebber bent van zoetere op tequila gebaseerde gemengde dranken zoals margarita’s, paloma’s of tequila-sunrise’s. Daarentegen blijft gouden tequila langer verzegeld in verouderde vaten, maar resulteert in een zachtere smaak, waardoor het een betere keuze is als u alleen de pure smaken van tequila wilt benadrukken. Populaire zilveren tequila-merken voor thuisbars zijn onder meer: Casamigos, Cazadores en de Patron Zilver.
Wil je echt goed leren hoe je deze of andere cocktails maakt? Dan is een cocktail workshop thuis wellicht iets voor jou. In een vertrouwde omgeving de heerlijkste cocktails maken
5. Vermout
Denk je dat vermout alleen voor je oma is? Denk nog eens na! Deze versterkte wijn brengt een robuust en diverse smaak, afhankelijk van de basis, die met alles kan worden gemengd, van boomwortels en schors tot kruiden, zaden en bloembladen. Dit verfijnd type drankje wordt gebruikt als basis voor klassieke dranken zoals Martini’s en Manhattans. Of je kunt een scheutje vermout toevoegen aan drankjes om de zoetheid te minimaliseren en een scherpere, complexere afdronk toe te voegen.
verschillen van hun Amerikaanse neef, bourbon, oor de gebruikte de graanmengsels. Whisky basis bestaat voornamelijk uit gemoute gerst, terwijl de basis van bourbon maïs is. In feite moet ten minste 51% van de basis van Amerikaanse bourbon van maïs zijn gemaakt om de titel te verdienen, waarvan velen zeggen dat het de zoetste en mildste vorm van whisky is. Hoewel er niets mis is met een goede Amerikaanse bourbon, raden we een brutale, meer uitgesproken Schotse of Ierse whisky aan voor je huisbar voor het maken van de bijv.ouderwetse, Manhattans.
7. Wodka
Wodka is heel veelzijdig en is essentieel voor elke thuisbar. Wodka in de basis van enkele van de meest populaire cocktails van het moment – inclusief ambachtelijke Cosmopolitan’s en Bloody Mary’s. Voor minder dan 30 euro kun je geïmporteerde en binnenlandse wodka merken van hoge kwaliteit kopen. Voor een verscheidenheid aan wodka’s kan je denken aan: wodka’s doordrenkt met bessen, citrus en meer. Proberen waard zijn de Grey Goose, de Effen en de Tito’s
8. Aperitieven en Cordials
Wilt u uw gasten verrassen voordat jullie aan tafel gaan thuis? Dan is het serveren van een aperitief ideaal. Een aperitief is een kleine, likeur gerichte drankje waar uw vrienden van kunnen nippen en is bedoeld om de smaken in het gehemelte te activeren. Met de toevoeging van aperitieven en likeurtjes, verhoogt je het totale aanbod van uw thuisbar. Deze alcohol voegt echte verfijning en finesse toe en kan alleen worden geserveerd, gecombineerd met eten. Of gemengd met andere cocktails voor extra pit, body en diepte. De opties zijn bijna eindeloos, net als de keuze, variërend van romig, weelderig en nootachtig tot fruitig en vet. Overweeg populaire aperitieven en likeuren zoals: Amaro, Anisette, Chambord en Orangecello.
9. Sake
De beroemdste drank van Japan! Sake raakt steeds populairder, aangezien consumenten bekend raken met zijn unieke, umami-vooruitstrevende smaken, die werken als een perfecte basis voor veel creatieve en klassieke cocktails. Bewaar deze op rijst gebaseerde alcohol drankje om familie en vrienden mee op reis te nemen over de hele wereld, allemaal in een glas. Deze lijst is de lijst voor de standaard sterke drank voor in je thuisbar.