De cocktail van deze zomer: Rose Fizz

De Rose Fizz is het drankje van de zomer van 2015. De Rose Fizz maak je met gin en rose lemonade van Fentimans afgemaakt met rozenblaadjes en ijs. Zo simpel? Ja inderdaad, deze cocktail maak je in een handomdraai, maar het genot doet er niet minder om.

Waar komt de Rose Fizz vandaan?

De Rose Fizz is een afgeleide van de gin fizz. De gin fizz was al voor de voor de Tweede Wereld ontzettend populair. De gin fizz maak je door gin te mixen met citroensap, suiker en sodawater. De naam fizz dankt de cocktail aan zijn bruisende (fizzy) karakter. De gin fizz was ook een van de eerste cocktails waar echt hard voor geshaket moest worden. De suiker moest namelijk helemaal oplossen in de vloeistof.

Rising Moon serveert de Rose Fizz standaard in de Vondeltuin en strandtent Timboektoe. Citroensap, suiker en sodawater hoeven we niet meer zelf toe te voegen omdat de Rose Lemonade zo lekker is dat hij niets meer nodig heeft. Behalve dan de rozenblaadjes en deze pluk je gewoon van mooie bos rozen. De Rose Fizz is ook ideaal voor grote groepen: de cocktail is snel klaar en hij is prachtig om te zien.

In het echt deze cocktail maken? Kijk eens naar onze cocktailworkshop Amsterdam.

Rose Fizz

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!