Alle blogposts in Cocktails op prive feesten

TIPS VOOR GEZONDERE COCKTAILS

Nadat je de vakantie hebt doorgebracht met veel lekker eten, heerlijke stukken taart en veel van die romige cocktails, dan voel je misschien de behoefte om het wat rustiger aan te doen. Je kan meedoen met de Weekday Weekend Challenge, dan drink je niet op doordeweeks en wel in het weekend. Inderdaad zijn alcoholische dranken een stiekeme bron van extra calorieën en suiker, maar dat betekent totaal niet dat je de drank helemaal moet opgeven. Kunnen we gezond zijn en ook drinken? Dat weet ik niet zeker, zegt Natalie Jacob van het a beautifulmess blog! Ik denk dat het belangrijk is om te experimenteren met hoeveelheden alcohol, betere ingrediënten en gezondere keuzes wanneer je de barman/vrouw bent. Hier een enkele tips voor het mixen van gezondere cocktails.

Eenvoudige aanpassingen, zoals vers sap gebruiken, elimineren van suikerhoudende frisdranken en gebruik van vers fruit, kruiden en groenten, zal het verschil maken. De drankjes zoeten met honing in plaats van suiker of siroop is een goed alternatief. Honing is een lekkere natuurlijke suiker en zit vol met antioxidanten, mineralen en vitamines. Als je van plan bent om een paar cocktails te drinken, blijf dan mengen met heldere dranken. Donkere sterke dranken hebben een hogere concentratie, wat sterke drank een smaak geeft door veroudering. Bourbon is 'ongezonder' dan wodka. Schenk tenslotte ook een beetje korter. Dat helpt met het verminderen van de calorieën.

Ik heb wat verse groentesap cocktails samengesteld om je te inspireren hoe je thuis gezondere cocktails kunt mixen. Hiervoor heb je een slowjuicer nodig of je kunt een blender gebruiken om je sap te maken en het dan door een fijne zeef halen. Ik heb zojuist mijn eerste slowjuicer gekocht en ik zou er niet gelukkiger mee kunnen zijn. Een andere optie is om naar je plaatselijke reformwinkel of sap winkel te gaan en je sappen naar keuze te halen, zodat je je eigen gezonde drankjes kunt maken.

Tequila!

Komkommer-Bieten Margarita, heeft 45 ml tequila, 30 ml biet- / komkommersap , 15 ml vers limoensap en 15 ml agave nectar:
Maak eerst je sap. Ik perste twee grote bieten en een hele komkommer. Je hebt extra sap om een paar cocktails te maken of je kunt het zelf op drinken. Meng al je ingrediënten in een cocktailshaker met ijs, schud en zeef in een glas over ijs. Ik heb geen zout toegevoegd omdat ik het natrium wilde verminderen, maar voel je vrij om die rand te zouten! Ik garneerde mijn Komkommer-Bieten Margarita met twee plakjes komkommer.

Gin!

Carrot-Ginger Bee's Knees, heeft 45 ml gin, 45 ml wortel / gembersap, 15 ml vers citroensap en 15 ml honingsiroop:
Maak je sap door vier wortels en een klein stukje gember te gebruiken. Verse gember is pittig, hou daar rekening mee. Je kunt pure honing gebruiken, maar door het te verdunnen met water is het gemakkelijker om ermee te werken en verminder je ook de hoeveelheid natuurlijke suiker die je aan de drank toevoegt. Ik deed twee delen suiker op een deel water. Meng al je ingrediënten in een cocktailshaker met ijs, shake en zeef in een glas over ijs. Garneer met een takje peterselie.

Zoals gezegd: zijn alcoholische dranken een stiekeme bron van extra calorieën en suiker. Ik ben zo blij met hoe deze gezonde sap cocktails zijn gelukt. Ik heb geprobeerd deze recepten eenvoudig en gemakkelijk te houden, omdat ik weet dat het maken van sap een extra stap is in het maken van cocktails. Ze waren zo leuk om te bedenken en ik ben zo opgewonden dat ik uiteindelijk besloot om een slowjuicer te kopen. Ik kan nu niet alleen cocktails maken met tal van andere ingrediënten, ik maak ook dagelijks sap en het heeft mijn leven veranderd. Als je op het punt staat er een te krijgen, DOE HET! Het drinken van alcohol is misschien niet de gezondste voor ons als het te veel wordt geconsumeerd, maar het combineren met voedingsingrediënten neemt het schuldgevoel zeker weg! Ik hoop dat je besluit om thuis wat gezonde cocktails te maken. Proost op gezonder drinken in 2020!

DIY cocktail: Margarita

DIY cocktail: Margarita

Als het op mijn go-to-drink aankomt, is het de Margarita waar ik het meest naar verlang, geeft Alice van The Drink Blog aan. Wanneer je een lange dag hebt gehad, een slechte dag, een goede dag of dat je gewoon een fantastisch drankje wilt (dat is een goede reden!) kan je aan de slag met de Margarita. Dit is onze huisversie - probeer het eens en ik denk dat je een fantastische dag zal hebben.

Er is wat discussie over "de standaard Margarita" of wat nu een "Cadillac Margarita " is of dat men een "skinny Margarita!" wil. Ja, nee, het spijt me, maar dat werkt  niet voor mij: Een Margarita is een Margarita is een Margarita. Je kunt zoveel verschillende stijlen hebben als je wilt, maar er is maar één echte. Er is inderdaad één Margarita die de basis vormt van de Margarita's en voor mij is hoe de Margarita in het fimpje wordt gemaakt.

Laten we het er allemaal over eens zijn dat als je drinkt, het een speciale gelegenheid is. Zelfs als het maar een dinsdag is, maak er een ding van. Met dat in gedachten, maak je de lekkerste drankjes! Een van de vele dingen waarmee ik opgroeide is: 'Haal het beste wat je je kunt veroorloven.' Ik beloof je, als je overweegt om thuis een Margarita te maken, kun je je allemaal een fatsoenlijke tequila, verse limoen, Cointreau en suikerwater veroorloven. Meer heb je niet nodig.

Als dat niet lukt kan je beter een koud biertje nemen.

De ingredienten van de DIY cocktail: Margarita.

Ja, ik gebruik suikerwater (een deel suiker en een deel water). Het brengt een mooie zoete tonen naar de Margarita. Welk type tequila? Ik heb de neiging om van een mooie Jose Quervo te houden - ik denk dat de extra veroudering een goede smaak geeft aan het feest. Voel je vrij om het uit te proberen met gold. Ga niet ingewikkeldere tequila's gebruiken dan een Jose Quervo, want dan meng je drank die je puur moet drinken.

Serieus, vers limoensap, oké? Ik hoef dat niet echt te zeggen, toch? Ik zorg er gewoon voor.

Een paar andere kleine opmerkingen: ja verdubbel en doe het in een groot jongensglas (zo drinken we deze bijna altijd - dit is een oordeelvrije zone); zoals altijd moedigen we doordachte experimenten aan (laat ons gewoon weten hoe u het aanpast in de opmerkingen).

Op de Margarita!

 

De eerste do it yourself video

 

De eerste do it yourself video

We hebben veel te danken aan onze sponsor Smirnoff. Dit vodkamerk had een 8  jaar oude vodka die ze wilden promoten: de Pierre Vodka. Om onze dankbaarheid te tonen hebben we speciaal voor hen een cocktail verzonnen: de Vampierre. De cocktail heeft als basiskleur rood, van de frambozen, en als hoofd ingrediënt vodka. Onze gasten zijn vaak onder de indruk van de combinatie: framboos, basilicum, citroen en vodka. Een krachtige cocktail met een frisse fruitige smaak. We maken hem daarom op elke locatie en hopen dat je in de toekomst de Vampierre op een terras in Parijs kan bestellen!

Hier zie je hoe Orson onze Vampierre cocktail maakt. Dit is de eerste do it yourself video. Kijk naar de materialen die je thuis hebt en vervolgens haal je de volgende ingrediënten, dan kan je hem zo thuis maken en drinken op de bank! Ik weet zeker dat je gezelschap onder de indruk zal zijn van dit drankje.

Wat je nodig hebt is:

  • glas
  • frambozen
  • basilicum
  • suikerwater
  • limoen
  • vodka
  • ijs
  • eventueel bruiswater

Bijzondere wodka

Als we aan verschillende favoriete cocktails denken, dan staat  in de top 3 van jouw favoriete cocktails er minimaal één met vodka als basisingredient. Vodka werd al gebrouwen voor het jaar 1400 en het is afkomstig uit het westen van Rusland of Polen. Na de tweede wereldoorlog werd wodka steeds populairder en tegenwoordig is het één van de meest geliefde gedestileerde dranken.

Dit is de eerste DIY video door Orson. In onze eerst volgende DIY video maken we de Caipirinha. Of als je niet kan wachten, ga dan naar onze Instagram #cocktailsbyrisingmoon.

Chin chin!

 

 

Beste mixers voor uw thuisbar

Naast gedistilleerde dranken zijn mixers voor de bar essentieel. Ze zijn van cruciaal belang voor elke cocktail en geven dranken een diverse, zachtere en rondere afdronk. Maakt de cocktail meer in balans. Er zijn heel veel mixers, dus de keuze is aan jou. Deze mixers zorgen voor je basis en een indrukwekkende reeks cocktails kunt maken.

1. Eerste mixers voor je bar de eenvoudige siroop:

Zoals de naam al doet vermoeden, is eenvoudige siroop een suikervloeistof om de cocktail zoeter te maken. Je vindt eenvoudige siroop in elke slijterij. Of je kunt eenvoudig zelf de siroop maken door  gelijke delen water en  kristalsuiker te koken. Om verder te experimenteren kan je overwegen siropen te combineren met extra bloem-, fruit-, kruiden- of kruidnoten.

2. Club Soda Club:

Frisdrank is de koolzuurhoudende, verbeterde versie van water. Naast de koolzuurhoudende waterbasis bevat sodawater sporen van mineralen zoals natriumbicarbonaat, natriumcitraat en natriumchloride - respectievelijk zuiveringszout, citroenzuur en zout. Frisdrank voegt textuur toe aan cocktails. Het koolzuur verlicht een drankje en voegt een sprankelend, pittig mondgevoel toe, geweldig voor een cocktails.

3. Tonic:

Net als frisdrank is tonic een mix van koolzuurhoudend water en mineralen die ook suiker en kinine bevat, een bitter poeder dat oorspronkelijk werd gebruikt als medicijn om malaria te voorkomen. Kinine geeft tonic zijn kenmerkende droge en licht bittere smaak, terwijl de toegevoegde suiker die bitterheid in evenwicht brengt. En zo heb je je mixers voor je bar.

 

 

4. Ginger Ale of Ginger Beer:

Ale is een zoete, koolzuurhoudende frisdrank op smaak gebracht met de aromatische specerij, gember. Ginger beer is vergelijkbaar, maar minder zoet en zwaarder op de gember, waardoor het een beetje pittig is. Hoewel ze meer suiker en calorieën bevatten dan tonic en sodawater, geven ginger ale en ginger beer een romige en gekonfijte smaak aan veel sterke dranken. Overweeg om ginger ale of Ginger beer toe te voegen aan je bar als je een fan bent van whiskyzuren, ouderwetse gin-frisdrank en mules uit Moskou. Probeer ze ook toe te voegen aan alcoholische spritzers en sangria.

5. Laatste nodige mixers voor je bar is de vruchtensap:

Last but not least, vruchtensappen zijn een alomtegenwoordige mixer die de meeste cocktailrecepten onderstreept. Bijna elke gedistilleerde drank heeft een bijbehorend vruchtensap waarmee het perfect past. Denk aan cranberry en vodka, kokos en rum, limoen met gin en grapefruit met tequila.

Essentiële thuisbar benodigdheden

Voor het thuis maken van lekkere cocktails heb je een aantal basis materialen nodig. Gelukkig hoef je niet naar een speciale cocktailwinkel om deze te kopen. Je kunt bijna elke bekend recept maken met de onderstaande essentiële cocktailmaterialen.

1. Cocktailshaker en barspoon

Cocktailshakers en barspoons zijn de basis van alle barbenodigdheden. Shakers worden gebruikt om sterkere drank, zoals Negroni's en Margarita's goed te combineren. Barlepels zijn minder robuust in gebruik en ideaal voor drankjes met slechts twee tot drie ingrediënten. Denk aan een Paloma, Of de barlepel wordt gebruikt om te voorkomen dat vers fruit en kruiden in uw drankje verkeerd worden gemixed . Shakers integreren smaken intenser en laten ze het drankje beter smaken. Het is eenvoudig om een cocktailshaker goed te gebruiken. Giet de alcohol in de shaker, sluit de shaker, pak de zijkanten met beide handen vast en schud je creatie 10 tot 20 seconden.

2. Zeef

Cocktailzeefjes filteren ongewenste ingrediënten uit het glas. Van het verwijderen van overtollig ijs tot fruitzaden of pulp, de zeef is een moeiteloze manier om het spel met gemengde dranken te laten floreren. Zeefjes kosten minder dan 10 euro of zitten in een startersset. Plaats je cocktailzeef over je glas en giet de inhoud van je shaker erover. De inhoud van de shaker zal door de zeef gaan terwijl ongewenste vaste stoffen achterblijven, waardoor er alleen een zachte, evenwichtige mix drankje overblijft.

3. Jiggers

De zandlopervormige jigger helpt je met het afmeten van de juiste hoeveelheid alcohol. Een dubbelzijdige standaard jigger bevat 25 millimeter aan het kleinere uiteinde, terwijl het grotere uiteinde 50 millimeter is. De meeste cocktailrecepten zijn in millimeter, dus dat is handig, Zowel voor beginnende als ervaren thuisbarmannen zijn jiggers essentieel om cocktails te maken voor de juiste balans tussen alcohol en smaak.

4. Mudler

Mudlers vermengen de ingrediënten van een drankje. Mensen gebruiken mudlers om de smaken van hun cocktail aan te dikken. Waarbij de ingredienten een sterkere smaak vrijgeven van fruit en kruiden die aan je likeurbasis worden toegevoegd. Tip: wees voorzichtig bij het gebruik van een muddler in drankjes met verse kruiden, zoals mojito's. Te hard gestampte kruiden kunnen ervoor zorgen dat het bitter wordt. Daardoor krijgt de cocktail een onaangename, bijtende nasmaak. Als je kruiden gebruikt, maak dan kleine drukbewegingen in plaats van ze te verpletteren of te raspen, en stop zodra je de groene tonen van het kruid begint te ruiken.

5. Mixers

Mixers zijn de niet-alcoholische drankjes die je toegevoegd om een cocktail te maken. Een goedgevulde thuisbar heeft een assortiment mixers om elk recept aan te vullen. Er zijn tientallen mixers beschikbaar en deze worden besproken in de volgende blog.

6. Garnituur

Cocktailgarnituren verhelderen en versterken de sterke drank. Van fruit en kruiden tot specerijen, augurken en groenten. Garnituren komen meestal overeen met de aangeboren smaken van de basisdrank of proberen een complementaire nieuwe laag van zoetheid, smaak of zuurheid toe te voegen. Garnituren kunnen zijn citroen, limoen, kers, munt basilicum, olijven etc. Bottom line: Je kunt bijna elke bekende cocktail maken met deze essentiële cocktailmaterialen.