Alle blogposts in Cocktails op prive feesten

Moeiteloos een goed feest met een cocktail cateraar

Met de Rising Moon cocktail cateraar scoor je altijd goed tijdens een feest. Of het nu een verjaardagsfeest, jubileumfeest is of een bruiloft, wij kunnen je als cocktail cateraar goed bijstaan zodat iedereen op je feest kan genieten van onze heerlijke cocktails. Dus wil je een goed figuur slaan tijdens een feest, schakel dan onze cocktail cateraar in.

Wat kan een cocktail cateraar van Rising Moon voor je regelen?

Wanneer je een feest geeft, wil je het liefst zelf meefeesten. Het is toch het leukste om mee te doen en te lachen? Jij wil toch ook niet nog allerlei dingen moeten regelen tijdens je feest? Een cocktail cateraar regelt het allemaal voor je. Wanneer je contact met ons opneemt, kijken wij wat jouw wensen zijn. Zo kun je aangeven welke cocktails je het lekkerste vindt voor je gasten. Ook hebben wij niets nodig; wij nemen onze spullen zelf mee en ruimen alles voor je op. Geen toestanden achteraf en jij hebt er geen omkijken naar.

Welke afspraken kunnen we maken?

Jij hebt een bepaald budget en wij spreken met elkaar af wat we voor je kunnen betekenen. Je kunt ons inschakelen voor verschillende budgetten en wij kunnen dan aangeven welke cocktails we kunnen maken en hoeveel. Hierdoor heb je achteraf geen verrassingen. Jij wil een feest met ons, dus vinden wij het belangrijk wat jij wil. Wij maken met elkaar een goed plan, zodat jij na afloop zeer tevreden kunt terugkijken op deze originele manier van feesten. Kortom, jij bent het belangrijkste voor ons en we beseffen dat jij een mooi feest wil. Samen zorgen we ervoor dat het mooi wordt.

Samen een mooi feest

Natuurlijk feesten wij niet met je mee en blijven we professioneel de drankjes maken, tot het feest ten einde komt. We hebben een vaste crew voor tijdens het feest, deze crew geeft extra flair aan je feest. Wij zorgen dat alles er van tevoren is en dat alles na afloop weer verdwijnt als sneeuw voor de zon. Met een cocktail cateraar van Rising Moon, ben je verzekerd van een makkelijk en zorgeloos feest tot het eind.

De cocktailtechnieken van Rising Moon

De cocktailshakers van Rising Moon zijn altijd druk in de weer om de lekkerste cocktails te serveren. Gelukkig werken we met de beste spullen en cocktailtechnieken om voor jou in een hand omdraai je favoriete drankje klaar te maken. De drie meest gebruikte technieken bij Rising Moon zijn blenden, stirren en natuurlijk shaken!

Blenden
Met een blender kunnen we in een hoog tempo fruit, ijs en een drank tot een substantie pureren. Super snel en heel doeltreffend.
Wordt gebruikt voor: Lazy Laura, Aardbeiden Margarita

Vollt20140830-19-33-11

Stirren
Stirren is eigenlijk gewoon roeren, maar niet zomaar roeren natuurlijk. Roeren doe je in de kopje thee en koffie, niet in een cocktail. Met een lange chique barlepel roer je langs de rand van het glas om verschillende vloeistoffen met elkaar te mengen. Deze techniek wordt gebruikt voor heldere vloeistoffen die gemakkelijk mengen.
Wordt gebruikt voor: Vampierre, Moskou Mule

Shaken
Misschien wel de leukste manier om een cocktail te bereiden. Sommige dranken mengen niet goed genoeg met de stir methode, zoals voor zuivelhoudende dranken, stroperige siropen en sappen. Ideaal om je cocktail ijskoud te krijgen zonder dat je daarna hele blokkes ijs in je cocktail hebt. Je vult de metalen shaker voor driekwart met ijs, voeg de dranken toe, even flink shaken en daarna scheid je de vloeistof van het ijs met een Hawtrone-zeef.
Wordt gebruikt voor: Bitterzoet, Mojito, Caipirinha

IMG_9407

Bekijk hier nog eens ons hele cocktailmenu.

CHIN CHIN!

De origineelste manieren om je 30ste verjaardag te vieren

30 jaar oud, blij of niet, het is in onlosmakelijk verbonden met een groot feest! Het is een afscheid van je jaren als twintiger en de start van een nieuw decennium in jouw leven en dit zal niemand onopgemerkt blijven. Een nieuw decennium in het teken van het serieuzere werk, of misschien ook niet… er moet in ieder geval op gedronken worden met een goede, klassieke ‘chin chin’!

origineelste manier om je 30ste verjaardag te vierenEr zijn vele manieren om je 30ste verjaardag te vieren met je vrienden, familie en met de nodige alcohol. Laat dat laatste maar over aan de shakers van Rising Moon en je feestje kan al bijna niet meer stuk. De Amsterdamse cocktail artisans van Rising Moon hebben de kunst van het cocktail maken in de vingers en samen met hen kun je jouw 30ste verjaardag op de meest originele manier vieren. Wat dacht je van een cocktail workshop aan huis en wist je dat je ook een mobiele cocktailbar kan inhuren voor je feestje?

Gin-tonic bar huren voor de lekkerste cocktailsEen cocktail workshop

Met een cocktail workshop aan huis, leer je alle tips and tricks om drie klassieke cocktails te brouwen, of je nu houdt van shaken of stirred. De Rising Moon cocktail master slooft zich 1,5 uur lang uit om jullie cocktailmakers in spe klaar te stomen voor de toekomst. Je krijgt een natuurlijk gevoel voor de verhoudingen en materialen om zo de perfecte cocktail te maken. Daarnaast leer je ook van alles en nog wat over de geschiedenis van je favoriete cocktails. Het is een feestelijk gebeuren en eindigt uiteraard met het drinken van je eigen huisgemaakte cocktails. Let the party start met een goede Chin Chin op de volgende 30 jaar!

mobiele cocktailbarDe mobiele cocktailbar

Een mobiele cocktailbar is niet compleet zonder een knappe barman of barvrouw. Ware ‘cocktail kunstenaars’ die niet doen aan standaard of vooraf gemaakte mixen. De gepassioneerde cocktail artisans van Rising Moon maken originele en signature cocktails from scratch. Ze worden bereid voor de ogen van de dorstige feestvierder, met vers fruit en de perfecte verhoudingen van sappen, Fentimans sodas en originele sterke drank(en). Zoet, bitter, sterk of juist iets milder, jij mag het zeggen en laat de pro’s het harde werk maar doen. Het is een heerlijke bitterzoete cocktaildroom tot werkelijkheid gebracht. De mobiele cocktailbar komt met sfeerverlichting, de beste ingrediënten en twee cocktailmakers. De uitstraling van de mobiele cocktailbar wordt afgestemd op het feest. De cocktails kunnen ook vooraf geselecteerd worden op een specifiek thema. Eén ding is zeker; het wordt een origineel, super kleurrijk festijn, vol van klassieke en vernieuwende smaken voor een bruisende kick-start aan het nieuw beginnende decennium van de jarige.

rising moon cocktailsLet the moon rise and the party start!

Waarom we cocktails op elke locatie maken

De beste cocktails, gemaakt op elke locatie

Rising Moon maakt niet voor niets met zoveel liefde cocktails op elke locatie...Moonshine is de Engelse uitdrukking voor zelfgemaakte sterke drank. Stoken van drank is niet iets wat altijd legaal was. Tijdens de drooglegging in de jaren '20 waren er in de Verenigde Staten zelfs droogleggingsagenten die hele vaten met alcohol vernietigden. Daarom gebeurde het stoken van alcohol stiekem, bij maanlicht. Juist die periode heeft mooie cocktails opgeleverd. Veel van deze cocktails werden in geheime barren gemaakt. De zogenaamde ‘Speakeasy' en zijn als basis gebruikt voor verschillende recepten.

Kijkend naar de maan

Op het moment dat Omar Leihitu en zijn vrouw Laura een naam bedachten voor hun cocktailproject, dachten ze aan hun reis in Indonesië. Vanaf 19.00 uur kwam daar de maan aan de hemel, die voor een verrassende verlichting zorgde. Met in het achterhoofd het verhaal over het stoken van alcohol bij maanlicht, was de naam al snel definitief. Rising Moon staat daarom voor maken (en drinken) van verrassend goede cocktails op elke locatie en bij elke gelegenheid. Rising Moon begon in 2005 bij club Bitterzoet en nu kun je Rising Moon cocktails op elke locatie drinken bij bedrijfsfeesten, privé feesten, workshops, evenementen en festivals. Denk daar maar eens aan, als je naar de maan kijkt...

CHIN CHIN! Omdat het kan (en mag!)

Kerstcocktails

Met de feestdagen in het verschiet maken we ons klaar het grote kerstdiner. Vul je menu eens aan met een van onze kerstcocktails. Extra lang tafelen met nog veel meer lekkers. Voorzie je gasten van een cocktail en geef jezelf zo wat meer tijd om de volgende gang voor te bereiden. Dit zijn onze tips voor de beste kerstcocktails tijdens ieder kerstdiner.

week48_header_cocktails

Om mee te beginnen: Spritz
Een klassieker onder de aperitivo’s. Niet te missen op een Italiaanse terras, maar zeker ook niet misplaatst tijdens jouw kerstdiner. Mix 40 ml aperol met 40 ml prosecco, top af met bruiswater en garneer met een schijf sinaasappel. Serveer in een groot chique wijnglas met lekker veel ijs.

Verras je gasten met een Funky Princess tussen de gerechten door. Bijvoorbeeld na het voorgerecht en de soep. Een exotische cocktail met lychee en prikkel op de tong door de prosecco. Serveer in een flute en geef je gasten niet te veel, ze moeten nog de hele avond en er gaat best wat alcohol in 😉 Neem een heel klein beetje lychee siroop op de bodem van het glas, leg een lychee (zonder pit!) er bovenop. Voeg 15 ml wodka en een sheutje martini rosso toe. Top af met prosecco.

Bij het dessert een frisse likeur? Serveer de Ninolini, een mix van cava en limoncello. Schenk de cava uit in een flute en schenk een de limoncello daaroverheen. Voeg een dun, elegant schijfje citroen toe. Hou het subtiel.

Voor later op de avond: The Blizzard
Een sneeuwstorm in je glas, overgegoten met whiskey. Een cocktail met een winterse uitstraling, die je warm maakt van binnen.
Mix 40 ml bourbon, een klein scheutje citroensap en een flinke scheut cranberrysap in een shaker. Shake zo hard als je kunt met veel ijs. Voeg een takje rode bessen toe als garnering.

Zalig Kerstfeest!