Alle blogposts in Festivals en evenementen

Lekkere cocktails op Koningsdag 2020

Maatregelen mbt de coronaviruscrisis heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse regering grootschalige evenementen tot 1 september 2020 heeft verboden. Dit is omdat het onmogelijk is om te zorgen dat mensen op een veilige afstand van 1,5 meter van elkaar blijven. Ook  moeten we allemaal nog zoveel mogelijk thuis blijven. Dat betekent dat Koningsdag dit jaar NIET zal plaatsvinden - althans niet buiten. Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog vieren de Nederlanders Koningsdag thuis in plaats van buiten. Heel jammer: de weersvoorspelling voorspelt dat het de warmste Koningsdag ooit zal zijn. Koningsdag 2020 zal anders zijn dan alle voorgaande Koningsdagen: geen rommelmarkten, geen straatfeesten, geen concerten, geen dance evenementen, geen muzikale uitvoeringen op de stoep, geen bootfeesten (al het bootverkeer in het centrum van de stad is verboden), enzovoorts.

Throwback Koningsdag 2019

Koningsdag Online

In plaats daarvan blijven we thuis. Dat betekent niet dat we Koningsdag niet kunnen vieren. Er zijn livestreams zijn van optredens, digitale vrije markten, online bingo, quizzen en competities, concerten, enzovoort.

Rood, wit en blauw plus oranje overal

Ramen, tuinen en balkons kunnen worden versierd met Nederlandse drie kleuren, oranje spandoeken of wat mensen maar willen. Natuurlijk dragen we allemaal iets oranje.

Vondelpark Online

Normaal gesproken is het Vondelpark een drukte van optredens, gratis markten en plezier tijdens Koningsdag - vooral voor kinderen. Dit jaar is het park gesloten. Maar je kunt de artiesten wel online bekijken op Vondelpark Live.

Konings- en Koninginnedag in het verleden

De lokale televisiezender AT5 zal oude edities uitzenden van eerdere vieringen van Koningin en Koninginnedag.

Coronavirus-regels

  • Blijf zoveel mogelijk thuis,
  • Blijf op afstand (1,5 meter) en
  • Was uw handen.
    Overigens: mensen die de 1,5 meter afstandsregel niet naleven riskeren een boete van € 390.

All Together Now - Dutch National Anthem

Om 10.00 uur zullen burgers door heel Amsterdam en de rest van Nederland met het Concertgebouworkest het Wilhelmus, het Nederlandse volkslied. Het bladmuziek kan worden gedownload van de website van het orkest. De hoop is dat alle zangers en muzikanten tegelijkertijd beginnen en eindigen. Het kick-off signaal wordt live uitgezonden op televisiezender NPO1. Deel daarna uw inspanningen via sociale media met hashtag #Wilhelmus2020. Overigens dateert het Wilhelmus uit 1572, waarmee het Nederlandse volkslied het oudste volkslied ter wereld is.

Dus ja, Koningsdag 2020 zal de geschiedenis in gaan als totaal anders. Toch weten we zeker dat het nog steeds gezellig zal zijn; helemaal als je een feestelijke cocktail erbij drinkt. Kijk hier voor een mooi recept voor een Mojito.

Fiesta Macumba, ja!

Onze blenders staan op vele plekken te draaien. Maar er is een feestje dat echt op onze website moet: Fiesta Macumba in de Melkweg in Amsterdam. Weer of geen weer, in de Melkweg gaat de zomer gewoon door. Lekker dansen, flirten en genieten van de lekkerste Música Latina. Voor de Macumba die-hards hebben we een mooie combi-ticket: bezoek beide edities voor maar €15! Vamos! Dit is de heetste vakantieplek van Amsterdam. We zullen scheutig zijn met de rum;)
Gemist? Fiesta Macumba is elke maand in de Melkweg Amsterdam. Dus wij ook.

CHIN CHIN!

 

Waarom we cocktails op elke locatie maken

De beste cocktails, gemaakt op elke locatie

Rising Moon maakt niet voor niets met zoveel liefde cocktails op elke locatie...Moonshine is de Engelse uitdrukking voor zelfgemaakte sterke drank. Stoken van drank is niet iets wat altijd legaal was. Tijdens de drooglegging in de jaren '20 waren er in de Verenigde Staten zelfs droogleggingsagenten die hele vaten met alcohol vernietigden. Daarom gebeurde het stoken van alcohol stiekem, bij maanlicht. Juist die periode heeft mooie cocktails opgeleverd. Veel van deze cocktails werden in geheime barren gemaakt. De zogenaamde ‘Speakeasy' en zijn als basis gebruikt voor verschillende recepten.

Kijkend naar de maan

Op het moment dat Omar Leihitu en zijn vrouw Laura een naam bedachten voor hun cocktailproject, dachten ze aan hun reis in Indonesië. Vanaf 19.00 uur kwam daar de maan aan de hemel, die voor een verrassende verlichting zorgde. Met in het achterhoofd het verhaal over het stoken van alcohol bij maanlicht, was de naam al snel definitief. Rising Moon staat daarom voor maken (en drinken) van verrassend goede cocktails op elke locatie en bij elke gelegenheid. Rising Moon begon in 2005 bij club Bitterzoet en nu kun je Rising Moon cocktails op elke locatie drinken bij bedrijfsfeesten, privé feesten, workshops, evenementen en festivals. Denk daar maar eens aan, als je naar de maan kijkt...

CHIN CHIN! Omdat het kan (en mag!)

Gin-tonic bar huren voor de lekkerste cocktails

Fentimans Rose cocktails @ Encore Festival

Komend weekend bestel je op VOLTT loves summer en Encore Festival niet alleen de al bekende cocktails bij de Rising Moon cocktail bar. Op de zondag hebben we een Rose Fizz bar erbij gezet. Rose Fizz? Dat is dus een cocktail met gebrouwen frisdrank van Fentimans Rose voor mannen! En vrouwen. En verwende kinderen. Je kan 'm ook zelf alvast bestellen bij Dorstlust

CHIN CHIN!

Onze signature cocktail: de Apple Juicy

Schrijf mee! Zo krijg je dit appeltje tegen de dorst:  de Apple Juicy
  • pak een mooi groot glas met twee takjes munt en een stukje limoen
  • dan naar wens basterdsuiker, triple sec en een beetje crushed ice erbij
  • met een vork, muddler (cocktailstamper) fijnmaken dan ijs blokjes erbij en crushed ijs
  • dan de belangrijke ingrediënten: de vodka en aftoppen met appelsap
Met echt lekkere appelsap: de Luscombe Devon Appeljuice gehaald bij Craftdrinks.
We maken Apple Juicy op het Juicy feest in de TolhuisTuin in Amsterdam Noord.
En ook met trots in onze backstage cocktailbar op het Appelsap Fresh Music Festival.
Als signature cocktail voor de VIP's en de artiesten. Dus niet verder vertellen...
 CHIN CHIN!