Alle blogposts in Cocktails in het buitenland

Cocktails in Sevilla

Rising Moon was in Sevilla en proefde met verve van de Zuid-Spaanse cocktailcultuur. Lees hier over een perfecte keuze aan barretjes voor een veelzijdige avond uit in Sevilla.

Sevilla draagt de bijnaam Spaanse Oven en zodra je je eerste stap in de stad zet begrijp je waarom. De atmosfeer bestaat uit hoge temperaturen, warme, zachte wind en een brandende zon. De straten zijn er vaak leeg, niet alleen tijdens de siësta van 12 – 16 uur. Nee, zolang het buiten licht is, vind je haast geen mens op straat. In ieder geval geen Sevilliaan. Na 5 minuten lopen begrijp je waarom, dit is echte warmte en dan blijf je liever binnen waar het koel is. Pas als de zon onder is, komt Sevilla tot leven. Terrassen, pleinen, barretjes en restaurants vullen zich met mensen. Hoogste tijd om er op uit te gaan  als je in Sevilla bent!

Begin de avond tussen de locals op Plaza Alameda. Doe nog even rustig aan met de alcohol en bestel hier een caña (een Spaans fluitje) of een Tinto de Verano. Waar de Sangria wereldroem kent als typische Spaanse drank, wordt dit drankje pas echt veel gedronken door Spanjaarden. Tinto de Verando bestaat uit een lichte rode wijn, citrusfrisdrank, veel ijs, en een schijfje citroen. De letterlijke vertaling is zomerse (verano) rode wijn (tinto).

Vervolg de avond naar de Calle Betis, een straat aan de andere kant van het water. Langs het water vind je diverse bars en restaurants. Ga langs bij La Tertulia, wat lijkt op een simpele bar, blijkt een geheime cocktailbar te zijn. Bestel een cocktail  en de barvrouw begeleidt je mee naar een bar achterin de ruimte waar een hele cocktailbar klaarstaat. In een handomdraai tovert de barvrouw een Mojito en een Pina Colada tevoorschijn.

Cocktails in Sevilla

Wie cocktails wilt drinken op stand gaat naar Hotel EME (Calle Alemanes, 27)  aan het plein waar ook de kathedraal staat. Dit hotel heeft een groot dakterras verspreid over verschillende Sevilliaanse pandjes. Met uitzicht op de kerktoren geniet je hier met de posh van Sevilla van een klassieke cocktail.

Cocktails in Sevilla2

Victoria Bar Berlijn

Cocktailontdekking in West-Berlijn

Als we naar Berlijn gaan, bezoeken we vaak de oostelijk kant van de stad. Met de vele barren is daar op zich geen gebrek aan goede cocktails. Maar in West-Berlijn zit wel een heel bijzondere cocktailbar: Victoria Bar. Ga er naartoe als je in Berlijn bent, want een bar zoals deze heb je bij lange na niet in elke stad.

Victoria Bar

Victoria Bar

Dit is een bar zoals een bar hoort te zijn. Een diepe ruimte die grotendeels is gevuld met een lange bar. Er zijn enkele tafels beschikbaar voor groepen, vaak zijn deze gereserveerd. Het wekt de indruk van een populaire bar in het hogere segment. De uitgebreide cocktailkaart, klassieke barmannen en de cocktails liegen er niet om. Een donker interieur verwarmt met de juiste verlichting en speelse, sensuele kunst aan de wand. Victoria is klassiek en eigentijds.
Open vanaf 18.30 uur. Kom op tijd of reserveer een tafel. Vol wordt het sowieso. Na 22.00 uur gaat de deur dicht en moet je aanbellen en de gastvrouw imponeren. Postdamerstrasse 102.

Welcome at Victoria Bar