Cocktailrecept Engelse Mojito

Toen ik op zoek was naar een echte Engelse cocktail om St George’s Day te vieren, wist ik dat er een cocktail was als de Engelse Mojito. En zodra ik het woord ‘Gin’ in het recept zag, wist ik dat dit het drankje voor mij was. In dit blog artikel gaan we het hebben over “Cocktailrecepten voor een Engelse Mojito”.

Van gewone naar de Engelse Mojito:

Sinds ik na een 30e verjaardagsfeestje enkele jaren geleden met reguliere Mojito’s een flinke kater had de volgende dag, heb ik er sindsdien niet meer van Mojito’s kunnen genieten. Maar met de geurige toevoeging van zowel mijn geliefde Gin als komkommer, is deze Engelse Mojito nu mijn favoriete Mojito. De komkommer, munt, limoen en suiker creëren heerlijke smaken die de gin ondersteunen. Ik moet zeggen dat ik het moeilijk vond om niet het hele glas in 1x op te drinken. Gelukkig weet ik mij in te houden en geniet ik van deze heerlijk geurende lentecocktail.

Cocktails by rising moon

Dit is hoe je de Engelse Mojito maakt. Neem lekkere gin met verse munt, komkommer en een sappige limoen. Het recept vraagt om een ​​halve theelepel suiker, maar pas deze hoeveelheid aan als je liever een zoeter of juist wat zuurder drankje wilt.

Pak een groot glas, hak twee plakjes komkommer fijn en voeg dit toe. Snij de limoen in partjes en pers het sap de limoen in het glas. Daarna kan je de partjes limoen ook in het glas stoppen en vervolgens voeg je de muntblaadjes en de halve theelepel suiker toe. Mud (meng) al deze heerlijke smaken samen met een mudler/stamper. Of je kan ook een lepel gebruiken. Meng alle ingredienten ongeveer 30 seconden door elkaar en zie hoe de sappen en smaken vrijkomen. De volgende stap is het ijs, fijngemalen als je het hebt of blokjes en giet dan een het schot gin eroverheen. Als laatst vul je het glas met 7-up of Spa-rood en roer goed.

En dat is het. Een plakje komkommer/limoen als garnering en dan is jouw Engelse Mojito klaar. Chin chin!

Cocktailrecept Engelse Mojito:

  • Een tumbler/groot glas
  • Mudler/iets om te ‘stampen’
  • 50 ml Gin
  • 1/2 theelepel basterdsuiker, of iets meer of juist minder
  • 2 plakjes komkommer, in kleine stukjes gesneden
  • 2 partjes limoen
  • 5 muntblaadjes
  • Een handvol ijs
  • 7-Up of Spa-rood
  • Plakjes limoen en komkommer om te garneren

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!