Alle blogposts in Cocktailbarren

Gin-tonic bar huren voor de lekkerste cocktails

Fentimans Rose cocktails @ Encore Festival

Komend weekend bestel je op VOLTT loves summer en Encore Festival niet alleen de al bekende cocktails bij de Rising Moon cocktail bar. Op de zondag hebben we een Rose Fizz bar erbij gezet. Rose Fizz? Dat is dus een cocktail met gebrouwen frisdrank van Fentimans Rose voor mannen! En vrouwen. En verwende kinderen. Je kan 'm ook zelf alvast bestellen bij Dorstlust

CHIN CHIN!

Generator Hostel Amsterdam

De Generator Hostels, heb jij er van gehoord? Generator is een gloednieuw hostelmerk dat zich vestigt in de creatieve buurten van de Europese wereldsteden. Geen wonder dat Generator naar Amsterdam is gekomen. Aan de Mauritskade, gelegen in stadsdeel Oost met uitzicht op het Oosterpark. Overnachten in boetiekstijl, zonder je budget te overschrijden, dat is hun motto. Generators bieden de pluspunten van een hostel (veel sociale publieke ruimtes met toffe evenementen) zonder de lasten (vieze douches, krakkemikkige stapelbedden, gebrek aan privacy). In tegendeel juist, Genertor staat bekend om hun eigentijdse en frisse design en comfortabele ruimtes waar je je kunt terugtrekken of juist de gezelligheid kan opzoeken.

En het goede nieuws is, aanstaande zaterdag shaken wij daar cocktails en jij bent welkom om dit nieuwe paradijsje in Amsterdam te ontdekken.

Op het menu
Dark 'n Stormy (Bruine rem & Ginger beer)
Dutch Mule (Jonge Jenever, Ginger Beer & Komkommer)
Gin & Tonic (Tanqueray meets Fentimans)
Caipirinha (Cachacha & Lime)
Mojito (Rum, munt, limoen en een prikkel)

Meer over Generator Hostels 

Generator Hostel

 

Gember in cocktails

Gember is een van de mooiste producten die de aarde ons gegeven heeft. Het is gezond, lekker en multi-inzetbaar. Voeg gember toe aan baksels, drankjes, soepen, stoofpotten en curries. Hoe lang je gember kookt, hoe sterker de smaak wordt. Gember pept je lichaam op bij een verkoudheid en geeft je stoelgang een boost. Gember werkt ook ontgiftend. Drink gemberthee na een avondje cocktails drinken. Zo komt je lichaam weer in balans en het helpt tegen een misselijk gevoel. Of wees een stapje voor, voeg gember toe aan je cocktail. Hartstikke lekker en ook een beetje functioneel.

Gemberbier

Gemberbier is een gemberfrisdrank die in tegenstelling tot de naam doet vermoeden geen bier bevat. Het is juist een goed alcoholvrije alternatief. Gemberbier is een gefermenteerde vloeistof bestaande uit water, suiker, gember en gist. Door de inhoud voor een lange periode weg te zetten fermenteert het goedje en zo krijgt gemberbier zijn sterke smaak en ontstaat er koolzuur.
Cocktails met gemberbier zijn populair. De Rising Moon bar serveert bijna altijd de Moscow Mule en de Dark ’n Stormy. Je kunt heel makkelijk zelf gemberbier namaken door een siroop te maken van gember, rietsuiker en water in te koken. Breng een liter water aan de kook met flink veel suiker en gember en laat het zachtjes inkoken. Proef ondertussen of de gember goed op smaak is: zoet van de suiker en een sterke gembersmaak. Leng de siroop aan met bruiswater en klaar!

Verse gember in je cocktail

Je kunt ook verse gember toevoegen aan je cocktail. Dat doen wij bij onze gin & tonic van VL-92. Het gevulde glas met gin, tonic en ijs maken we af met dunne stukjes gember.

Gember

Victoria Bar Berlijn

Cocktailontdekking in West-Berlijn

Als we naar Berlijn gaan, bezoeken we vaak de oostelijk kant van de stad. Met de vele barren is daar op zich geen gebrek aan goede cocktails. Maar in West-Berlijn zit wel een heel bijzondere cocktailbar: Victoria Bar. Ga er naartoe als je in Berlijn bent, want een bar zoals deze heb je bij lange na niet in elke stad.

Victoria Bar

Victoria Bar

Dit is een bar zoals een bar hoort te zijn. Een diepe ruimte die grotendeels is gevuld met een lange bar. Er zijn enkele tafels beschikbaar voor groepen, vaak zijn deze gereserveerd. Het wekt de indruk van een populaire bar in het hogere segment. De uitgebreide cocktailkaart, klassieke barmannen en de cocktails liegen er niet om. Een donker interieur verwarmt met de juiste verlichting en speelse, sensuele kunst aan de wand. Victoria is klassiek en eigentijds.
Open vanaf 18.30 uur. Kom op tijd of reserveer een tafel. Vol wordt het sowieso. Na 22.00 uur gaat de deur dicht en moet je aanbellen en de gastvrouw imponeren. Postdamerstrasse 102.

Welcome at Victoria Bar