Alle blogposts in Onze cocktailworkshops

De origineelste manieren om je 30ste verjaardag te vieren

30 jaar oud, blij of niet, het is in onlosmakelijk verbonden met een groot feest! Het is een afscheid van je jaren als twintiger en de start van een nieuw decennium in jouw leven en dit zal niemand onopgemerkt blijven. Een nieuw decennium in het teken van het serieuzere werk, of misschien ook niet… er moet in ieder geval op gedronken worden met een goede, klassieke ‘chin chin’!

origineelste manier om je 30ste verjaardag te vierenEr zijn vele manieren om je 30ste verjaardag te vieren met je vrienden, familie en met de nodige alcohol. Laat dat laatste maar over aan de shakers van Rising Moon en je feestje kan al bijna niet meer stuk. De Amsterdamse cocktail artisans van Rising Moon hebben de kunst van het cocktail maken in de vingers en samen met hen kun je jouw 30ste verjaardag op de meest originele manier vieren. Wat dacht je van een cocktail workshop aan huis en wist je dat je ook een mobiele cocktailbar kan inhuren voor je feestje?

Gin-tonic bar huren voor de lekkerste cocktailsEen cocktail workshop

Met een cocktail workshop aan huis, leer je alle tips and tricks om drie klassieke cocktails te brouwen, of je nu houdt van shaken of stirred. De Rising Moon cocktail master slooft zich 1,5 uur lang uit om jullie cocktailmakers in spe klaar te stomen voor de toekomst. Je krijgt een natuurlijk gevoel voor de verhoudingen en materialen om zo de perfecte cocktail te maken. Daarnaast leer je ook van alles en nog wat over de geschiedenis van je favoriete cocktails. Het is een feestelijk gebeuren en eindigt uiteraard met het drinken van je eigen huisgemaakte cocktails. Let the party start met een goede Chin Chin op de volgende 30 jaar!

mobiele cocktailbarDe mobiele cocktailbar

Een mobiele cocktailbar is niet compleet zonder een knappe barman of barvrouw. Ware ‘cocktail kunstenaars’ die niet doen aan standaard of vooraf gemaakte mixen. De gepassioneerde cocktail artisans van Rising Moon maken originele en signature cocktails from scratch. Ze worden bereid voor de ogen van de dorstige feestvierder, met vers fruit en de perfecte verhoudingen van sappen, Fentimans sodas en originele sterke drank(en). Zoet, bitter, sterk of juist iets milder, jij mag het zeggen en laat de pro’s het harde werk maar doen. Het is een heerlijke bitterzoete cocktaildroom tot werkelijkheid gebracht. De mobiele cocktailbar komt met sfeerverlichting, de beste ingrediënten en twee cocktailmakers. De uitstraling van de mobiele cocktailbar wordt afgestemd op het feest. De cocktails kunnen ook vooraf geselecteerd worden op een specifiek thema. Eén ding is zeker; het wordt een origineel, super kleurrijk festijn, vol van klassieke en vernieuwende smaken voor een bruisende kick-start aan het nieuw beginnende decennium van de jarige.

rising moon cocktailsLet the moon rise and the party start!

Paradiso Playground

ParadisoPlayground

Alles wat volwassenen graag doen in hun vrije tijd, willen kinderen ook ontdekte de Tolhuistuin en Paradiso afgelopen zomer met het kinderfestival Paradiso Playground. Het festival is terug met een wintereditie en het programma draait om soul, hiphop, rap, gospel maar vooral je eigen talenten ontdekken binnen kunst en muziek. Er is een optreden van het ZO Junior Gospel Choir en Fresku. Pop-up optredens van zangeres Lilian Jackson en Thomas Bekhuis. Schuif aan bij een van de vele workshops: gospel door Caroline Dest, rap door Akwasi of cocktails maken want Rising Moon is ook van de partij! Nog steeds energie? Je kunt je laten schminken, ballongitaartjes maken en knutselen met de Taartrovers. Sta je zelf graag op het podium? Er is een open mic voor kinderen tussen de vier en twaalf jaar die houden van zingen, dansen of muziek maken. Voor de volwassenen spreekt de Mini-Noodlanding misschien wel het meest tot de verbeeldingen: swingen in de kinderdisco met natuurlijk een virgin cocktail in de hand!

Koop hier je kaartje en wees verzekerd van een feestelijke start van je kerstvakantie in Paradiso-Noord.

 

 

Aan de slag met cocktails

Een scheutje drank, wat limoensap, schepje suiker, beetje roeren en nog wat shaken. Cocktails maken is net als koken. Er is een recept, maar een cocktail maak je op gevoel. Ook drinkt de een zijn cocktail zoeter dan de ander. Smaken verschillen, onder drinkers en onder de makers. Hoogste tijd voor een interne Rising Moon Workshop voor gevorderden. Afgelopen woensdag 25 november kwam het hele Rising Moon Team samen in een uitgestorven Melkweg om aan de slag te gaan met onze eigen cocktails.

Aan het woord was Laura. Alweer tien jaar geleden hebben zij en Omar samen Rising Moon opgezet en de cocktails bedacht. Als bedenker van de cocktails weet zij als geen ander hoe ze moeten smaken. Het oude receptenboekje werd weer uit de kast gehaald en we gingen aan de slag met cocktails.

We maakten de Caiprinha en de Vampierre, we proefden het verschil tussen twee verschillende gin & tonics, we hadden discussies of er crushed ijs of blokjes ijs in de blender gaat voor de Aardbeien Margarita. Tips en trucs werden onderling uitgedeeld en het zo werd het nog een lange avond met heel veel cocktails.

Wil jij ook zelf aan de slag met cocktails? Dat verzorgen we ook. Samen met jou gaan maken we je favoriete cocktail, precies op smaak zoals jij hem lekker vindt.

Aan de slag met cocktails

Zelf aan de slag met cocktails

Aan de slag met cocktails

Virgin cocktails

Rising Moon organiseert met regelmaat virgin cocktail workshops voor kinderen waarin we samen aan de slag gaan met alle ingrediënten voor cocktails, behalve de drank dan. We werken altijd met verse producten: in de Lazy Laura gaat mango, in de Bitterzoet grapefruit, de Vampierre bevat framboos en basilicum en de Rose Fizz garneren we met echte rozenblaadjes. Zo leren we kinderen op een speelse manier meer over eten en drinken en hoe smaken met elkaar kunt mixen en hoe je drankje mooi presenteert. Tijdens Into the Great Wide Open hadden we onze eigen virgin cocktailbar: alleen toegankelijk voor kinderen, en wel zo leuk voor de ouders.

Virgin cocktails

Maar niet alleen voor kinderen serveren we alcoholvrije cocktails. Onze shakers kunnen altijd een feestelijke alcoholvrije cocktail maken op ieder feestje. We hebben genoeg lekkere ingrediënten bij ons. Laatst hadden we een heel bijzonder verzoek: een bestelling van 250 virgin cocktails in een coffeeshop in Hoofddorp. Zo komen we nog eens op plaatsen.

Virgin cocktails

virgin cocktails

virgin cocktails

 

 

Kies jouw favoriet: Wintercocktails

Kies jouw favoriet: Wintercocktails

Bij cocktails denk je al snel aan de zomer; samen met je vrienden op een zonnig terras of vanuit je ligstoel op het strand. Terwijl de winter juist een hele leuke tijd is om met dranken, smaken en kruiden te experimenten. Waar een zomerse cocktail vaak fris, fruitig, sprankelend en dorstlessend is, moet een winterse cocktail zacht en vol van smaak zijn en romig van structuur. En wat dacht je van een warme cocktail?
Typische ingrediënten voor een wintercocktail zijn kaneel, rode peper en kruidnagel. Allemaal natuurlijke warmteoppeppers. Dit zijn onze favorieten recepten. Welke wil jij graag zien op de cocktailkaart van Rising Moon?

Hot Toddy
Een klassieker onder wintercocktails, de Mojito van de winter. Ook nog eens goed tegen de verkoudheid.
45 ml whisky
50 ml kokend water
3 tl honing
2 schijfjes citroen met kruidnagels erin gedrukt
Stokje kaneel
Snufje nootmuskaat

Zet het water op het vuur tot het kookt, voeg de honing, de citroenschijfjes en kaneel toe en laat 3 minuten koken zodat de smaken goed intrekken. Voeg op het laatst de whisky toe en haal van het vuur. Schenk de inhoud over in een theeglas en maak af met een snufje nootmuskaat.

Hot like chocolate
Onschuldig vanaf de buitenkant, maar pittig en sterk van binnen.
45 ml bruine rum
1 kop  hete chocolademelk
½  rode peper, ontpit en heel fijn gesneden
Pure chocoladesnippers
Mini marshmellows

Verwarm de chocolademelk totdat het kookt en voeg de rum en de helft van de peper toe. Roer eventjes. Drapeer een half handje marshmellows in het glas en top af met de rest van de rode peper en pure chocolade snippers. Wacht nog heel even tot de marshmellows zijn gesmolten in de hete chocola.

Lady Hazel
Zoete verleiding met elegantie.
20 ml Baileys
20 ml Cointreau
20 ml Frangelico
30 ml volle melk
Scheutje ongeklopte slagroom
Fijngehakte gekarameliseerde hazelnoten

Voeg de dranken samen in een cocktailshaker gevuld met ijsblokken. Shake tot de drank ijskoud is. Giet over, zonder ijs, in een martiniglas. Maak af met fijngehakte, gekarameliseerde hazelnootjes.

CHIN CHIN!

4041746593_82431fdfcb