Alle blogposts in Recepten van cocktails

CHIN CHIN! Op de liefde Godverdomme

Op Valentijnsdag drink je onze Bitterzoet in de Stadsschouwburg Amsterdam. Meer informatie over 'Op de liefde Godverdomme' vind je hier.
Voor de thuisblijvers. Deze fruitige Gin Tonic maak je zo:

- Koop een cocktailshaker
- Vul deze met 5 ijsblokjes en 3,5 cl Gin en 1 cl Passoa en knijp een halve grapefruit erin uit. Zie foto...
- Hard shaken.
- Giet de hele inhoud in een longdrinkglas en top af met wat Tonic.
- Als garnering snijd je een schijf van de overige grapefruit af en doe je deze in je drankje als garnering.
- Rietje en CHIN CHIN!

De Bitterzoet is ontstaan in Bitterzoet, een club aan de Spuistraat in Amsterdam. Midden in de Hiphop scene merkten we dat de zoetere cocktail het goed deed bij de bezoekers. En wij vonden toen al de Gin Tonic fantastisch, want die kon je als gewone barman/vrouw maken met drank uit het standaard assortiment. De Bitterzoet is er sinds 2005 een van de eerste cocktails die we maakten. En hij wordt elk jaar weer meer gedronken!

 

Gin & Tonic, DE cocktail

Gin & Tonic, zo simpel is het.
Voor een echt lekkere Gin & Tonic thuis. Gebruik dan niet een gewone gin, maar de VL92 van H. van Toor Jz. uit Vlaardingen. Dit stooksel bevat moutwijn en korianderblad. En als je hem dan ook echt wilt afmaken dan graag een tonic van Fentimans. Deze tonic heeft als basis gember.
Garneer met een stukje lekkere gember en wat pimentkorrels. Deze koop je gewoon op de plaatselijke markt.De Gin en Tonic zijn te verkrijgen bij de betere slijters, zoals: www.topido.com

De French Mojito

Wij hebben hem ontdekt in Italie. Eindelijk een Mojito met een speciale bite. Het recept is: neem een lang glas, draai daar twee takjes munt in, in stukken gesneden kwart limoen, 3 aardbeien, beetje crushed ijs, half maatje mix, aardbeien siroop, mengen door het te stampen, 3 blokjes ijs, handje crushed ijs, eenzelfde soort glas erop, shaken, aftoppen met prosecco. Garneren met een topje munt. Het geheim is de mix: vul een fles tot de helft met citroensap, een kwart triple sec en een kwart maresquino!

De Lazy Laura

Op donderdagavond kwamen de jongens van Anyday na een dag hard werken een mooie Looza drinken in de bovenbar van de Bitterzoet. De Lazy Laura, heerlijk mooi met mango. Romig, fris met een tequila-bite. Het recept is als volgt: Neem een blender, doe daar een handje ijs in, een derde verse mango, 2,5 cl tequila gold, 2 cl vodka, een scheutje citroensap en aanvullen met mangosap. Garneren met een reepje mango en een halve aardbei.