Alle blogposts in Recepten van cocktails

Lekkere root beer cocktail

We hebben onlangs wat root beer opgehaald bij een van onze lokale Roots Radics Brewing Company.Voor een lekkere root beer cocktail hebben eerder bij hun producten gehaald en hun root beer werd ten zeerste aanbevolen, dus we haalden wat op en zijn aan de slag gegaan. Wij houden van root beer, alleen zie je niet veel cocktails met root beer. Vandaar dat wij zijn gaan experimenteren. Wellicht mooie drankjes voor bevrijdingsdag!

Serieus, waarom is er niet een lekkere root beer cocktail? Daar gaan we verandering in brengen.

Allereerst proeven alleen de losse root beer. Dat was alles wat we dachten: heerlijk en vol, vanille en aardse wortelsmaken, niet te zoet. Wij geven de voorkeur aan drankjes die een beetje droger zijn, zodat we de uiteindelijke zoetheid in een drankje niet overheerst. Maar waarmee meng je het? In ons eerste proef van root beer cocktails, waren we van mening dat de meeste oude gedistilleerde dranken niet pasten. Behalve misschien cognac, want dat is iets fijner van smaak. Maar toen we de Spaanse brandewijn hadden geproefd, dachten dat dit misschien genoeg pit had om overeind te blijven in de root beer cocktails. En wat bleek: was de Spaanse brandewijn absoluut de beste kanshebber. In combinatie met de root beer had het echter nog een beetje helderheid nodig om de zaken wat op te vrolijken. Citroen was ok, maar limoensap was precies wat we zochten. Ten slotte misstaat een beetje anijs niet bij dit drankje. Absint was niet slecht, maar de bitters van Peychaud was precies goed. Daarmee geven we je:

Barcelona Baby

 

1. 60 ml Spaanse brandewijn
2. 15 ml  limoensap
3. 2 streepjes Peychauds bitters
4. 80 ml root beer
Giet de eerste 3 ingrediënten in een glas. Voeg ijs toe. Top met wortelbier.

Ruikt: root beer, vanille, hints van kaneel en anijs.
Smaak: Honing, vanille en limoen aan de voorkant. Midden in de mond anijs en een beetje melasse. De afdronk is zure limoen, mout en ontbijtgranen (doet denken aan een donker bier zoals een Scotch ale)

 

Omdat we vonden dat oude sterke dranken te gemakkelijk waren, wilden we zien of een van onze meer bloemige of kruiden gins zou werken. We hebben Old Tom en onze Amethyst Gin erbij gehaald. Met de Old Tom werkte goed, maar de combinatie schitterde echt met de lavendeltonen van de Amethyst. Op basis van zou de sinaasappelsmaak goed kunnen werken om het drankje af te ronden. Daarom hebben we wat Grand Marnier en wat sinaasappelbitters toegevoegd, die het drankje een rijkere en een beetje helderheid gaven. Ten slotte hebben we een vleugje Angostura toegevoegd voor wat diepte en daarmee hadden we de volgende lekkere root beer cocktail:

De Snake Oil

 

60 ml gin (scheutje lavendelbitters toe aan je favoriete gin als je geen Amethyst-gin hebt)
20 ml Grand Marnier
1 scheutje oranje bitters
2 streepjes Angostura bitters
80 ml root beer
Roer de eerste 4 ingrediënten met ijs. Zeef in een glas. Aftoppen met root beer.

Ruikt: Beetje medicinaal (op een goed manier). Wortel en een beetje honig.
Smaak: Niet voor iedereen. Intro is super sterk en scherp, o.a. kruidnagels.
Het midden gedeelte is aards met tonen van schors, ondersteund door verbrande suiker en honing. Afwerking is sinaasappelschil en mout. Afdronk is root beer en ricola.

Over het algemeen zijn we best tevreden over hoe beide cocktails zijn geworden. Hoewel geen van beide drankjes de meest toegankelijke drank is die we hebben gemaakt, vinden we ze allebei lekker. Het is duidelijk dat we meer moeten experimenteren met root beer in onze cocktails. Tot de volgende keer, proost!

Lekkere zoete cocktail: de Pina colada

Hou je van een lekkere zoete cocktail als de  Pina Colada's? Hoe zit het dan als je niet in zonnige oorden bent? Maar serieus, de pina colada is een van de meest populaire cocktails, gedronken in barren over de hele wereld. En als je hem probeert, dan weet je waarom. De Pina Colada is een heerlijke warboel van exotische smaaksensaties. En combineert de zachte, zijdezachte textuur van kokosmelk en kokosroom met de pittige punch van verse ananas. Het is echt een lekkere cocktail. Bovendien is er een gezonde dash van ieders favoriete tropische drankje: de rum. Wat wil je nog meer?

Hoe maak je een Pina Colada?

Een van de redenen waarom de Pina Colada zo populair is geworden, is omdat het relatief eenvoudig te maken is. Daarom vind je deze lekkere cocktail bijna overal, van high-end bars als all-inclusive resorts tot de meest rustieke strandhutjes. En je kunt hem natuurlijk ook gemakkelijk thuis maken. Zoals bij elke populaire en lekkere cocktail, zijn er tal van verschillende variaties op het klassieke pina colada-recept. Maar wij houden graag vast aan traditie, daarom kiezen we altijd voor het originele bevroren pina colada-recept van Ramón "Monchito" Marrero.

.

Het recept is gepubliceerd in een boek van José L. Díaz de Villegas. Vrienden van Monchito hebben bevestigd dat dit het recept is waar hij bij zwoer. Volg de eenvoudige stappen hieronder om te leren hoe je thuis deze fantastische pina colada maakt, met verse ingrediënten voor optimale smaak. Je vrienden en familie zullen onder de indruk zijn!

Het recept van de lekkere zoete cocktail:

Pina Colada Recept Ingrediënten: 85 ml kokosroom, 170 ml vers ananassap, 43 ml witte rum, crushed ijs, ananas en tuinkers. Methode: Voeg de kokosroom, ananassap, rum en crushed ice toe aan een blender. Als je geen blender hebt, kun je in plaats daarvan een cocktailshaker gebruiken. Meng of schud goed tot het mengsel helemaal glad is. Giet vervolgens de inhoud in een gekoeld mooi glas. Voeg een garnering van een verse ananasschijf of marasquinkers toe Zoals je zult zien, kan het niet eenvoudiger zijn om thuis een zoete lekkere cocktail te maken. Probeer het eens en breng de magie van uw volgende vakantie tot leven terwijl u geniet van deze smakelijke cocktail. Voor degenen die graag lezen, gaan we voorbij het eenvoudige recept en geven we wat achtergrondinformatie over dit heerlijke drankje.

Wie heeft de Pina Colada uitgevonden?

De Pina Colada-cocktail is enorm populair in het Caribisch gebied, maar kwam daar niet echt vandaan. Deze lekkere cocktail is voor het eerst gemaakt in Puerto Rico, als onderdeel van een wedstrijd. Men was op zoek naar een nieuwe nationale drankje! De pina colada is de signature cocktail van barman Ramón "Monchito" Marrero Pérez. Die beweert dat hij de eerste was die in 1954 het heerlijke drankje maakte, toen hij werkte in de Beachcomber Bar van het Caribe Hilton Hotel in San Juan. Het Caribe Hilton Hotel heeft een prachtige locatie in San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico. Deze stad ligt aan de rand van de Atlantische kust van het eiland en is al lang een populaire toeristenbestemming. Het Caribe Hilton Hotel was het eerste luxe hotel in het gebied toen het voor het eerst werd geopend in 1949. Het werd regelmatig bezocht door de rijken en beroemdheden, die massaal naar deze exotische plek kwamen om lekkere cocktails te drinken. Het waren deze welgestelde reizigers die voor het eerst het woord verspreidden over het nieuwe drankje dat ze in Puerto Rico hadden gedronken, en de pina colada was geboren.

 

 

Cocktailrecept Engelse Mojito

Toen ik op zoek was naar een echte Engelse cocktail om St George’s Day te vieren, wist ik dat er een cocktail was als de Engelse Mojito. En zodra ik het woord ‘Gin’ in het recept zag, wist ik dat dit het drankje voor mij was. In dit blog artikel gaan we het hebben over "Cocktailrecepten voor een Engelse Mojito".

Van gewone naar de Engelse Mojito:

Sinds ik na een 30e verjaardagsfeestje enkele jaren geleden met reguliere Mojito's een flinke kater had de volgende dag, heb ik er sindsdien niet meer van Mojito's kunnen genieten. Maar met de geurige toevoeging van zowel mijn geliefde Gin als komkommer, is deze Engelse Mojito nu mijn favoriete Mojito. De komkommer, munt, limoen en suiker creëren heerlijke smaken die de gin ondersteunen. Ik moet zeggen dat ik het moeilijk vond om niet het hele glas in 1x op te drinken. Gelukkig weet ik mij in te houden en geniet ik van deze heerlijk geurende lentecocktail.

Cocktails by rising moon

Dit is hoe je de Engelse Mojito maakt. Neem lekkere gin met verse munt, komkommer en een sappige limoen. Het recept vraagt om een ​​halve theelepel suiker, maar pas deze hoeveelheid aan als je liever een zoeter of juist wat zuurder drankje wilt.

Pak een groot glas, hak twee plakjes komkommer fijn en voeg dit toe. Snij de limoen in partjes en pers het sap de limoen in het glas. Daarna kan je de partjes limoen ook in het glas stoppen en vervolgens voeg je de muntblaadjes en de halve theelepel suiker toe. Mud (meng) al deze heerlijke smaken samen met een mudler/stamper. Of je kan ook een lepel gebruiken. Meng alle ingredienten ongeveer 30 seconden door elkaar en zie hoe de sappen en smaken vrijkomen. De volgende stap is het ijs, fijngemalen als je het hebt of blokjes en giet dan een het schot gin eroverheen. Als laatst vul je het glas met 7-up of Spa-rood en roer goed.

En dat is het. Een plakje komkommer/limoen als garnering en dan is jouw Engelse Mojito klaar. Chin chin!

Cocktailrecept Engelse Mojito:

  • Een tumbler/groot glas
  • Mudler/iets om te 'stampen'
  • 50 ml Gin
  • 1/2 theelepel basterdsuiker, of iets meer of juist minder
  • 2 plakjes komkommer, in kleine stukjes gesneden
  • 2 partjes limoen
  • 5 muntblaadjes
  • Een handvol ijs
  • 7-Up of Spa-rood
  • Plakjes limoen en komkommer om te garneren
Mobiele cocktailbar by Rising Moon

5 klassieke cocktails toegelicht – Rising Moon

Rising Moon cocktails lopen uiteen van echte klassiekers tot originele innovatieve recepten. Voor het creëren van de perfecte cocktail heb je kennis, toewijding en liefde nodig. Onze cocktails worden uitsluitend bereid met de beste alcohol, Fentimans frisdrank en vers fruit. Shaken of stirred, onze cocktail barmannen en -vrouwen weten wel raad met jouw favoriete drankjes. Met passie, ervaring en kennis van ingrediënten worden de cocktails van Rising Moon op maat gemaakt. Wil je meer weten, proeven of zelf leren hoe je de perfecte cocktail maakt? Boek dan onze mobiele cocktailbar voor je feestje of ga voor een cocktailworkshop op locatie. In deze blog worden 5 klassieke cocktails toegelicht om alvast wat inspiratie op te doen:

1. Tequila SunriseCreative Commons Pixabay - mobiele cocktailbar Rising Moon

Eenvoudig, klassiek en het perfecte drankje voor een zwoele zomeravond. De Tequila Sunrise drinkt, zo zoet als ze is, gemakkelijk weg, terwijl de Mexicaanse tequila de nodige pit and durf toevoegt. Deze geliefde cocktail is niet alleen erg lekker, hij ziet er ook echt mooi uit met de kleuren van de zonsopgang zoals de naam al doet vermoeden. Van origine werd deze cocktail gemaakt met crème de cassis, limoensap en bruiswater maar tegenwoordig is het recept een mengeling van tequila, sinaasappelsap en grenadine. Hoe maak je de ultieme Tequila Sunrise? Meng 4 delen vers sinaasappelsap met 2 delen tequila en voeg vervolgens een deel grenadine toe voor het zonsopgang effect. Een scheutje limoensap maakt de cocktail nog lekkerder en een schijfje sinaasappel samen met een rode kers geven de finishing touch.

2. Pina Colada
Creative Commons Pixabay

Dit is de ultieme exotische cocktail! Wie denkt er nou niet meteen aan ananas en kokosnoot bij een tropisch eiland met palmbomen en een knalblauwe zee? Deze geurige longdrink cocktail ontstaat door het mengen van ananassap (vers natuurlijk!), kokosmelk, witte rum en crushed ice. De Pina Colada is de nationale drank van Puerto Rico, waar deze zoete, zomerse cocktail werd bedacht door een Caribische barman in 1954. Geen zomervakantie is compleet zonder het drinken van één (of meerdere) Pina Colada(s)!

3. Bloody Mary

Creative Commons Pixabay

De Bloody Mary is uniek, indringend, pittig en zeker niet voor iedereen! Tomatensap, wodka, tabasco, citroensap, worcestersaus, zout en peper: deze cocktail krijgt je wel klein! De combinatie van vitamines en wodka maakt dat de Bloody Mary het goed doet als brunch cocktail en ze kan een kater als bij toverslag laten verdwijnen. IJsblokjes en een stengel bleekselderij maken haar af. Wees voorzichtig met deze dame!

4. Mojito

Creative Commons PixaBay

De Mojito is misschien wel de meest geliefde cocktail over de hele wereld. Zowel onder vrouwen als mannen staat de Mojito zeker in de top 3 van favoriete alcoholische drankjes. Deze longdrink cocktail vindt zijn oorsprong in het Caribische Cuba waar het oorspronkelijk bedoeld was als medicijn. Een klassieke Mojito bestaat uit rum, limoen, munt bladeren, rietsuiker, bruis water en heel veel crushed ice. De muntblaadjes moeten flink fijn gestampt worden om het aroma van de bladeren vrij te laten komen. Dit in combinatie met de frisse smaak van limoen is subliem! Belangrijk: maak hem niet te zoet!

5. The Black RussianJohn Liu on Flickr

Deze klassieker is een perfecte cocktail om de koude, donkere wintermaanden mee door te komen. De Black Russian is een stoere short-drink-cocktail met als basis ingrediënten wodka en de koffielikeur Kahlua of Tia Maria. Daarnaast bestaat er ook de 'White Russian', een variant op de Black Russian. Deze cocktail is enorm in populariteit gestegen na de film The Big Lebowski, waarin de White Russian het favoriete drankje is van het hoofdpersonage, the Dude. Bij de witte versie van deze koffie cocktail wordt er een scheutje melk of room toegevoegd aan het recept, wat het drankje zachter maakt. Serveer deze cocktails met ijsblokjes in een tumbler glas.

Een mobiele cocktailbar op locatie?

Mobiele cocktailbar op locatie Rising Moon

Met de mobiele cocktailbar van Rising Moon kun je al deze klassieke cocktails, plus nog vele variaties op de originele recepten, uitproberen. Allemaal worden ze bereid met liefde en de fijnste ingrediënten. Wat dacht je van een klassieke Mojito met verse aarbeien? Heb je interesse in een cocktailworkshop of ben je op zoek naar een mobiele cocktailbar voor jouw eigen event of feestje? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Easy cocktails

Iedereen kan cocktails maken, dat is ons motto. Toegegeven, sommige cocktails vergen wat oefening, maar gelukkig zijn er ook cocktails die je in een handomdraai maakt. Dit zijn de favoriete easy cocktails van Rising Moon. Ze bestaan vaak maar uit 3 ingrediënten en het geheim van deze cocktails is dat ze met de beste dranken gemaakt worden. Onze frisdranken zijn van Fentimans. Zij hebben een speciale mixers lijn, flesjes van 125 ml. De exacte inhoud voor een cocktail.

Moscow Mule: wodka - ginger beer - komkommer
Moscow MuleRose Fizz: gin - rose lemonade - rozenblaadjes

Rose-Fizz

Dark & Stormy: rum - ginger beer - limoen

DarknStormy