Lekkere mocktails voor in de zomer

Mocktails zijn lekkere drankjes welke geen sterke drank bevatten. De naam zegt het al; mocktails zijn cocktails zonder alcohol. De naam ‘mock-tail’ betekent dat het de bedoeling is om cocktails na te bootsen. Deze mixdrankjes zien er hetzelfde uit als cocktails (mixdrankjes met sterke drank), maar zijn dus zonder de sterke drank. Je kunt ze ook omschrijven als een soepele mix van alleen niet-alcoholische dranken. De inhoud van de drankjes bestaan uit siropen, verse vruchtensappen, kruiden en specerijen, room en nog veel meer bevatten.

Voor wie:

Mocktails zijn speciaal ontworpen voor niet-alcoholische drinkers of mensen die proberen af te zien van alcohol. Deze mix drankjes kunnen worden gedronken door mensen van alle leeftijden. Zwangere vrouwen, chauffeurs en feestgangers die van alcoholvrije drankjes houden, geven de voorkeur aan mocktails boven cocktails. Er zijn verschillende soorten lekkere mocktails voor in de zomer: koolzuurhoudende, niet-koolzuurhoudende, bevroren, hete en op room gebaseerde soorten. De meeste mocktail-recepten bevatten ten minste een of meer fruit of vruchtensappen. Deze recepten kunnen thuis makkelijk worden gemaakt. Mocktails zijn verfrissende gezondheidsdrankjes. Je kan ook mocktails drinken in restaurants of bars. Dit zijn bijzondere drankjes bij zakelijke meetings en op verschillende evenementen. Deze drankjes kunnen net zo interessant en creatief zijn als gewone cocktails.

Wanneer is de beste tijd om mocktails te drinken?

Als je het hebt over het juiste moment voor mocktails, dan is dat eigenlijk altijd. En dus ook op speciale aangelegenheden, bijv. familie- en vriendenpicknicks, familiediners, borrels, verjaardagsfeestjes, felicitaties, filmavonden en vele andere sociale bijeenkomsten. De lijst is eindeloos. De beste tijd om mocktails te drinken en ervan te genieten, is stiekem wel  in de zomer. Met lekkere weer kan het drinken van een koel, zoet, natuurlijk drankje echt verfrissend en lekker zijn. Hier zijn er enkele specifieke mocktail-recepten die je niet mag missen!

Lekkere mocktails voor in de zomer.

Dit zijn vijf Mocktail-recepten die je moet uitproberen:

  1.  de klassieke Shirley-tempel. Dit is een drankje waar zowel volwassenen als kinderen van genieten. Het is een eenvoudig en bestaat uit een grenadine, limoen, sinaasappelsap en een schijfje kers of sinaasappel. Het wordt het beste geserveerd in een vol glas met ijs.
  2. de Granaatappel Spritzer. Dit is een zeer kosmopolitische drank met verschillende smaken. We hebben seltzer, ginger ale, citroen, granaatappels en ijsblokjes.
  3. de Virgin Mint Lemonade. Dit drankje is heel gemakkelijk te maken met suiker, water, vers limoensap en muntblaadjes. Het lekkerst is gekoeld geserveerd.
  4. de alcoholvrije Fizz. Dit drankje is een alternatief voor de Madras-cocktail. Populair bij vrouwen in verschillende delen van de wereld. Het is gemaakt van cranberrysap, sinaasappelsap, frisdrank en ijs. Het kan ook worden gegarneerd met stukjes sinaasappel, stukjes kiwi of ananas.
  5. De vijfde en de laatste is de Bellini. Bellini is de niet-alcoholische tegenhanger van de beroemde Venetiaanse cocktail. Het bestaat uit nectar of perzik-extract vermengd met sprankelende appelcider. Het kan alle seizoenen worden gedronken, maar kan het lekkerst in de zomer; heerlijk koel geserveerd.

De beste mocktails voor uw kinderen.

Het kiezen van de juiste drankje of mocktail voor kinderen is geen gemakkelijke keuze. Kinderen kunnen soms behoorlijk kieskeurig zijn. Maak je geen zorgen, dit zijn de top 3 van populaire mocktails die kinderen echt lekker vinden. Nummer één op de lijst is de Holiday Shirley Temple. Deze mocktail is geliefd bij kinderen vanwege de klassieke en indrukwekkende presentatie. De ingrediënten zijn grenadine, sprite, sinaasappelsap en een kers. Nummer twee is de Apple Cider Sangria. Deze mocktail wordt bereid door verschillende soorten fruit samen met appelcider te gebruiken. Het ziet er prachtig uit en smaakt heerlijk. Kinderen zullen er zeker van houden. De laatste is de Sparkling Strawberry Lemonade. Dit drankje bestaat uit fijngehakte aardbeien, verse limonade, ginger ale en ijs; geliefd bij alle kinderen. Wie houdt er niet van aardbeien. Je kinderen zullen zeker minstens één van deze populaire mocktails lekker vinden.

De Patrón XO Cafe

Patron XO Cafe is een mix van de premium Patrón Silver Tequila en de natuurlijke essentie van fijne koffie. Volgens de Patron-website is de smaak van deze agave-koffie toevoeging eerder droog dan zoet met tonen van chocolade en vanille. Er wordt gesuggereerd dat dit drankje niet alleen bedoeld is om van te nippen, maar ook als een premium cocktailingrediënt of als een verrukkelijke topping van desserts.

Ik heb de eerste fles Patrón XO Cafe online gekocht bij de onlineshop Drankgigant. De Patron XO Cafe heeft een alcoholpercentage van 35%, doorgaans verkocht in een fles van 375 ml of 750 ml.

De Patron XO Cafe fles 4/5

De matte vierkante glazen fles is qua vorm vergelijkbaar met veel van de Tequila-flessen die ik heb gezien. De etikettering is eenvoudig maar niet onaantrekkelijk. Het is ongebruikelijk dat een op koffie gebaseerde drank wordt verzegeld met een kurk, maar ik vind die lekkere, bevredigende ‘pop’ leuk als ik een kurk-geest open, dus ik ben voor wat ze hebben bedacht.

In het glas 8/10

Toen ik de Patron XO Cafe in mijn glas schonk, was het zichzelf een zeer donkerbruine drankje die qua kleur lijkt op donker zwarte koffie. Het aroma is rijk aan koffiegeuren, maar er is nog veel meer aan de hand. Een stroperige zoetheid stijgt ook in de lucht, en op basis van die aroma alleen vermoed ik dat deze likeurachtige drankje lang niet zo droog zal zijn als wat er op de website staat beschreven. Ik ruik een paar heel lichte chocoladegeuren en misschien ook erg milde drop. Deze laatste twee indrukken zijn erg licht en kunnen ook mijn eigen observaties zijn.

Het gevoel in de mond 9/10

De eerste smaak is rijk aan koffie en vanille, onderliggend de agave. De smaak is eerder zoet dan droog, en er is een mooie pittige bite die goed samengaat met het totaal. Terwijl ik nip, begin ik te voelen dat de zoetheid vergelijkbaar is met rietsuiker siroop, en heeft het in de mond ook die stroperige textuur. Ik voeg een ijsblokje toe om de zoetheid een beetje te dempen, en het ijs zorgt voor een zekere romigheid welke lekker is. Ik merk dat de aardse agave smaak verder in het glas evolueren. Ik probeerde een beetje in mijn koffie, en later die avond heb ik mijn ijs overgoten met een shot Patron XO Cafe; beide ervaringen waren echt lekker.

Verder in de keel 8/10

Ik ben nog steeds op zoek naar die droogte die was beloofd, en ik denk dat de pittige afdronk die de neiging heeft om de mond te plooien en de keel te verwarmen, is geïnterpreteerd als droogheid door degene die de proeverij heeft omschreven. Ik vind dit helemaal niet droog. De stroperige textuur bedekt het gehemelte en de keel, waardoor de rijke koffiesmaken blijven hangen buiten het pittige kruid. Het is echter die zoetigheid van suikerriet die het langst blijft hangen.

De na-smaak van de Patron XO Cafe 8/10

Toen ik de Patron XO Cafe voor het eerst proefde, keek ik uit naar een agave koffie drankje welke droog is, met tonen van chocolade en vanille. Ik denk tenminste dat het Patron XO Cafe die belofte niet waarmaakte. Het drankje t is niet droog en die chocoladetonen waren buitengewoon moeilijk te vinden. Dat gezegd hebbende, dit agave drankje, die ik denk dat ik een likeur zal noemen, is best aangenaam. Ik heb liever de Patron XO Cafe liever over mijn ijs dan er echt van te nippen, maar ik denk dat mijn de eind score van 8/10 heel goed is. Wellicht beter om hem in 1x achterover te slaan als een tequila gold.

Professionele cocktailshaker

Als je al een tijdje cocktails maakt, dan weet je dat niet alle cocktailshakers hetzelfde zijn. De keuze van cocktailshaker lijkt voor de hand, maar in feite is er nogal wat te overwegen bij het kopen van een cocktailshaker. Vooral voor een barman die er professioneel wilt uitzien.

Waarom een ​​professionele cocktailshaker kopen?

Er zijn twee belangrijke redenen om een ​​professionele cocktailshaker te kopen, in plaats van genoegen te nemen met een oude shaker die je op internet of in een vintage winkel vindt.

Uiterlijk is belangrijk

Ten eerste is hoe de betreffende cocktailshaker er uit ziet - niet alleen op het moment dat je hem koopt, maar ook na maandenlang gebruik voor het maken, shaken van cocktails.

Het is het belangrijk dat de gasten frisse, schone en goed onderhouden cocktailmaterialen zien. Een cocktailshaker met roest of verkleuring, geeft de indruk van vieze materialen en daardoor wellicht ook onhygiënische cocktails.

We weten ook dat de kunst van de het cocktails shaken, de zgn mixologie ook een vorm van amusement is.

Cocktails bereiden met flair en spektakel, maken een deel uit van het plezier. En het gevoel bij de gasten dat ze echt een cocktail krijgen wanneer ze aan je bar een drankje bestellen.

Doe nooit concessies aan smaak

De tweede reden is de manier waarop de cocktailshaker de smaak van je cocktail kan beïnvloeden.

Een cocktailshaker van lage kwaliteit zal roesten, kan uiteenvallen en dit kan de smaak van de cocktail aantasten.

Als professionele of zelfs hobbyistische mixologist moet je het met mij eens zijn dat smaak alles is. Het maakt niet uit hoe mooi een drankje eruit ziet, de subtiele smaak van metaal of plastic is onacceptabel. Het zal zeker een reden zijn voor de gasten om geen tweede cocktail te bestellen, of om zelfs terug te keren naar je bar.

Kenmerken van een professionele cocktailshaker

Dus, we zijn eens dat het belangrijk is om een ​​professionele cocktailshaker van hoge kwaliteit te hebben. Laten we dan kijken hoe we een geschikte shaker kunnen vinden.

Weet welk type cocktailshaker je nodig hebt

Er zijn drie hoofdtypen cocktailshakers; de Cobbler Cocktail Shaker, de Boston Cocktail Shaker en de Parisian Cocktail Shaker. Begin je zoektocht naar een professionele cocktailshaker door het type shaker te kiezen.

Controleer of de shaker van roestvrij staal is

Kies een professionele cocktailshaker van roestvrij staal, dan weet je dat het veilig is om te gebruiken voor het bereiden en serveren van drankjes. Controleer online recensies en let dan vooral op het roesten of lekken. Als de cocktailshaker is gemaakt van roestvrij staal, moet deze ook echt roestbestendig en duurzaam zijn. Onnodig om te zeggen dat er ook geen lekken mogen zijn. Het is zeker de moeite waard om verschillende recensies op te zoeken voordat je de betreffende shaker gaat kopen.

Zoek uit of het gemakkelijk te reinigen of de shaker in de afwasmachine kan

Wanneer je meerdere verschillende cocktailshakers gebruikt of een lange, drukke avond van cocktails maken, is het laatste wat je wilt, dat je je cocktailshaker langer moet schoonmaken dan nodig is. Professionele shakers zijn makkelijk schoon te maken en kunnen als het nodig is in de afwasmachine.

Kijk of het wordt gebruikt door andere professionele cocktailmakers

Als een product van hoge kwaliteit is, zullen tevreden gebruikers meestal beoordelingen achterlaten en een beetje context toevoegen over waarom ze hebben gekocht. Bij het controleren van de recensies voor een cocktailshaker die je overweegt te kopen, zoekt dan naar aanwijzingen of de persoon van de recensie, een professionele barman is, Of informeer bij de verkoper wat de feedback is van professionele bartenders en of deze feedback wordt gebruikt om de shaker verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Lekkere root beer cocktail

We hebben onlangs wat root beer opgehaald bij een van onze lokale Roots Radics Brewing Company.Voor een lekkere root beer cocktail hebben eerder bij hun producten gehaald en hun root beer werd ten zeerste aanbevolen, dus we haalden wat op en zijn aan de slag gegaan. Wij houden van root beer, alleen zie je niet veel cocktails met root beer. Vandaar dat wij zijn gaan experimenteren. Wellicht mooie drankjes voor bevrijdingsdag!

Serieus, waarom is er niet een lekkere root beer cocktail? Daar gaan we verandering in brengen.

Allereerst proeven alleen de losse root beer. Dat was alles wat we dachten: heerlijk en vol, vanille en aardse wortelsmaken, niet te zoet. Wij geven de voorkeur aan drankjes die een beetje droger zijn, zodat we de uiteindelijke zoetheid in een drankje niet overheerst. Maar waarmee meng je het? In ons eerste proef van root beer cocktails, waren we van mening dat de meeste oude gedistilleerde dranken niet pasten. Behalve misschien cognac, want dat is iets fijner van smaak. Maar toen we de Spaanse brandewijn hadden geproefd, dachten dat dit misschien genoeg pit had om overeind te blijven in de root beer cocktails. En wat bleek: was de Spaanse brandewijn absoluut de beste kanshebber. In combinatie met de root beer had het echter nog een beetje helderheid nodig om de zaken wat op te vrolijken. Citroen was ok, maar limoensap was precies wat we zochten. Ten slotte misstaat een beetje anijs niet bij dit drankje. Absint was niet slecht, maar de bitters van Peychaud was precies goed. Daarmee geven we je:

Barcelona Baby

 

1. 60 ml Spaanse brandewijn
2. 15 ml  limoensap
3. 2 streepjes Peychauds bitters
4. 80 ml root beer
Giet de eerste 3 ingrediënten in een glas. Voeg ijs toe. Top met wortelbier.

Ruikt: root beer, vanille, hints van kaneel en anijs.
Smaak: Honing, vanille en limoen aan de voorkant. Midden in de mond anijs en een beetje melasse. De afdronk is zure limoen, mout en ontbijtgranen (doet denken aan een donker bier zoals een Scotch ale)

 

Omdat we vonden dat oude sterke dranken te gemakkelijk waren, wilden we zien of een van onze meer bloemige of kruiden gins zou werken. We hebben Old Tom en onze Amethyst Gin erbij gehaald. Met de Old Tom werkte goed, maar de combinatie schitterde echt met de lavendeltonen van de Amethyst. Op basis van zou de sinaasappelsmaak goed kunnen werken om het drankje af te ronden. Daarom hebben we wat Grand Marnier en wat sinaasappelbitters toegevoegd, die het drankje een rijkere en een beetje helderheid gaven. Ten slotte hebben we een vleugje Angostura toegevoegd voor wat diepte en daarmee hadden we de volgende lekkere root beer cocktail:

De Snake Oil

 

60 ml gin (scheutje lavendelbitters toe aan je favoriete gin als je geen Amethyst-gin hebt)
20 ml Grand Marnier
1 scheutje oranje bitters
2 streepjes Angostura bitters
80 ml root beer
Roer de eerste 4 ingrediënten met ijs. Zeef in een glas. Aftoppen met root beer.

Ruikt: Beetje medicinaal (op een goed manier). Wortel en een beetje honig.
Smaak: Niet voor iedereen. Intro is super sterk en scherp, o.a. kruidnagels.
Het midden gedeelte is aards met tonen van schors, ondersteund door verbrande suiker en honing. Afwerking is sinaasappelschil en mout. Afdronk is root beer en ricola.

Over het algemeen zijn we best tevreden over hoe beide cocktails zijn geworden. Hoewel geen van beide drankjes de meest toegankelijke drank is die we hebben gemaakt, vinden we ze allebei lekker. Het is duidelijk dat we meer moeten experimenteren met root beer in onze cocktails. Tot de volgende keer, proost!

Lekkere zoete cocktail: de Pina colada

Hou je van een lekkere zoete cocktail als de  Pina Colada's? Hoe zit het dan als je niet in zonnige oorden bent? Maar serieus, de pina colada is een van de meest populaire cocktails, gedronken in barren over de hele wereld. En als je hem probeert, dan weet je waarom. De Pina Colada is een heerlijke warboel van exotische smaaksensaties. En combineert de zachte, zijdezachte textuur van kokosmelk en kokosroom met de pittige punch van verse ananas. Het is echt een lekkere cocktail. Bovendien is er een gezonde dash van ieders favoriete tropische drankje: de rum. Wat wil je nog meer?

Hoe maak je een Pina Colada?

Een van de redenen waarom de Pina Colada zo populair is geworden, is omdat het relatief eenvoudig te maken is. Daarom vind je deze lekkere cocktail bijna overal, van high-end bars als all-inclusive resorts tot de meest rustieke strandhutjes. En je kunt hem natuurlijk ook gemakkelijk thuis maken. Zoals bij elke populaire en lekkere cocktail, zijn er tal van verschillende variaties op het klassieke pina colada-recept. Maar wij houden graag vast aan traditie, daarom kiezen we altijd voor het originele bevroren pina colada-recept van Ramón "Monchito" Marrero.

.

Het recept is gepubliceerd in een boek van José L. Díaz de Villegas. Vrienden van Monchito hebben bevestigd dat dit het recept is waar hij bij zwoer. Volg de eenvoudige stappen hieronder om te leren hoe je thuis deze fantastische pina colada maakt, met verse ingrediënten voor optimale smaak. Je vrienden en familie zullen onder de indruk zijn!

Het recept van de lekkere zoete cocktail:

Pina Colada Recept Ingrediënten: 85 ml kokosroom, 170 ml vers ananassap, 43 ml witte rum, crushed ijs, ananas en tuinkers. Methode: Voeg de kokosroom, ananassap, rum en crushed ice toe aan een blender. Als je geen blender hebt, kun je in plaats daarvan een cocktailshaker gebruiken. Meng of schud goed tot het mengsel helemaal glad is. Giet vervolgens de inhoud in een gekoeld mooi glas. Voeg een garnering van een verse ananasschijf of marasquinkers toe Zoals je zult zien, kan het niet eenvoudiger zijn om thuis een zoete lekkere cocktail te maken. Probeer het eens en breng de magie van uw volgende vakantie tot leven terwijl u geniet van deze smakelijke cocktail. Voor degenen die graag lezen, gaan we voorbij het eenvoudige recept en geven we wat achtergrondinformatie over dit heerlijke drankje.

Wie heeft de Pina Colada uitgevonden?

De Pina Colada-cocktail is enorm populair in het Caribisch gebied, maar kwam daar niet echt vandaan. Deze lekkere cocktail is voor het eerst gemaakt in Puerto Rico, als onderdeel van een wedstrijd. Men was op zoek naar een nieuwe nationale drankje! De pina colada is de signature cocktail van barman Ramón "Monchito" Marrero Pérez. Die beweert dat hij de eerste was die in 1954 het heerlijke drankje maakte, toen hij werkte in de Beachcomber Bar van het Caribe Hilton Hotel in San Juan. Het Caribe Hilton Hotel heeft een prachtige locatie in San Juan, de hoofdstad van Puerto Rico. Deze stad ligt aan de rand van de Atlantische kust van het eiland en is al lang een populaire toeristenbestemming. Het Caribe Hilton Hotel was het eerste luxe hotel in het gebied toen het voor het eerst werd geopend in 1949. Het werd regelmatig bezocht door de rijken en beroemdheden, die massaal naar deze exotische plek kwamen om lekkere cocktails te drinken. Het waren deze welgestelde reizigers die voor het eerst het woord verspreidden over het nieuwe drankje dat ze in Puerto Rico hadden gedronken, en de pina colada was geboren.