Aperitieven

Wanneer drink je een cocktail? Begin je al tijdens de brunch of wacht je tot de borrel? Drink je ze tijdens het diner of erna? Alles kan, het is een kwestie van wanneer jij er zelf zin in hebt. Bij elk tijdstip past namelijk een drankje. Dranken die voor het diner worden gedronken zijn de aperitieven. Aperitieven stimuleren de eetlust en zijn vaak niet zo zoet en bevatten ze een laag alcoholpercentage. Een cocktail kan ook een aperitief zijn. De twee bekendste aperitieven zijn misschien wel de Aperol Spritz uit Italië of de Pastis uit Frankrijk.

Aperol Spritz

Overgewaaid vanuit Oostenrijk richting het Noordoosten van Italië en heeft inmiddels het hele land overtuigd. Wie in de zomer naar Italië is geweest, moet deze oranje aperitief gespot hebben op menig terras. Vanaf 16 uur, gaan de Italianen massaal aan de Aperol Spritz. Aperol is een bitterzoete, oranje likeur.  Mix 60 ml Aperol met 60 ml prosecco in een groot wijnglas met veel ijs en vul aan het bruiswater. Maak af met een schijfje sinaasappel.

Ook deze of andere cocktails leren maken? Kijk eens naar onze cocktailworkshop in Amsterdam.

 Aperitief
Pastis Suisesse

De Franse drinken hun geliefde aperitief, pastis, puur aangelengd met ijskoud water. Pastis heeft de verrassende eigenschap dat het troebel wordt als je er water bij toevoegt. Het hoofdingrediënt van pastis is anijs. De etherische oliën in anijszaad lossen wel op in alcohol, maar niet in water. Bekende pastis merken zijn Pernod en Ricard. Uiteraard bestaan er ook cocktails op basis van pastis. Shake 40 ml pastis, 20 ml citroensap en het eiwit van een ei in een shaker met ijs en schenk over in een longdrinkglas. Voeg dan pas het bruiswater toe.

Aperitieven

Neem contact op

Ons inhuren voor jouw bedrijfsfeest?

Op zoek naar cocktailshakers die jouw bedrijfsfeest gegarandeerd tot succes gaan maken? Wacht dan niet langer en neem snel contact met ons op!