Alle blogposts in Actuele weetjes en nieuws

Personeelsfeest

Onvergetelijk personeelsfeest!

Wie is er nou niet gek op een leuk personeelsfeest? Je leert je collega’s eens van een andere kant kennen en het zorgt bewezen voor een betere sfeer op de werkvloer. Toch kan het gebeuren dat als de feesten allemaal volgens hetzelfde stramien verlopen, het een beetje eentonig wordt. Wil je een echt uniek feest? Denk dan eens aan het schenken van cocktails!

Lees verder

Rising Moon team zorgt voor lekkere cocktails tijdens festivals

Écht lekkere cocktails op een festival. Moeilijk of niet?

Je herkent het vast wel. Op de meeste festivals zijn écht lekkere drankjes een zeldzaamheid. Termen als ‘festivalbier’ en ‘slappe cocktails’ komen niet uit de lucht vallen. Het stoort ons al jaren dat je voor veel geld matige drankjes krijgt voorgeschoteld. Daar willen wij als Rising Moon wat aan doen! Daarom hebben we een speciaal recept ontwikkeld voor festivals, waardoor wij jou écht lekkere cocktails kunnen schenken.

Lees verder

Cursus cocktails maken

Cursus cocktails maken

Je kent vast de klassieke cursus cocktails maken. Er wordt klassikaal verteld hoe je een cocktail maakt, vervolgens ga je dat proberen en daarna drink je de cocktails op. De uitleg is vrij lang, waardoor mensen die niet perse zin hebben om cocktails te maken snel afhaken. De ervaring leert dat mensen na een halfuurtje sowieso zijn afgehaakt. Daarom heeft Rising Moon een cursus cocktails maken die eindigt in een borrel. Hoe? Dat lees je hier.

Lees verder

Cocktails in Sevilla

Rising Moon was in Sevilla en proefde met verve van de Zuid-Spaanse cocktailcultuur. Lees hier over een perfecte keuze aan barretjes voor een veelzijdige avond uit in Sevilla.

Sevilla draagt de bijnaam Spaanse Oven en zodra je je eerste stap in de stad zet begrijp je waarom. De atmosfeer bestaat uit hoge temperaturen, warme, zachte wind en een brandende zon. De straten zijn er vaak leeg, niet alleen tijdens de siësta van 12 – 16 uur. Nee, zolang het buiten licht is, vind je haast geen mens op straat. In ieder geval geen Sevilliaan. Na 5 minuten lopen begrijp je waarom, dit is echte warmte en dan blijf je liever binnen waar het koel is. Pas als de zon onder is, komt Sevilla tot leven. Terrassen, pleinen, barretjes en restaurants vullen zich met mensen. Hoogste tijd om er op uit te gaan  als je in Sevilla bent!

Begin de avond tussen de locals op Plaza Alameda. Doe nog even rustig aan met de alcohol en bestel hier een caña (een Spaans fluitje) of een Tinto de Verano. Waar de Sangria wereldroem kent als typische Spaanse drank, wordt dit drankje pas echt veel gedronken door Spanjaarden. Tinto de Verando bestaat uit een lichte rode wijn, citrusfrisdrank, veel ijs, en een schijfje citroen. De letterlijke vertaling is zomerse (verano) rode wijn (tinto).

Vervolg de avond naar de Calle Betis, een straat aan de andere kant van het water. Langs het water vind je diverse bars en restaurants. Ga langs bij La Tertulia, wat lijkt op een simpele bar, blijkt een geheime cocktailbar te zijn. Bestel een cocktail  en de barvrouw begeleidt je mee naar een bar achterin de ruimte waar een hele cocktailbar klaarstaat. In een handomdraai tovert de barvrouw een Mojito en een Pina Colada tevoorschijn.

Cocktails in Sevilla

Wie cocktails wilt drinken op stand gaat naar Hotel EME (Calle Alemanes, 27)  aan het plein waar ook de kathedraal staat. Dit hotel heeft een groot dakterras verspreid over verschillende Sevilliaanse pandjes. Met uitzicht op de kerktoren geniet je hier met de posh van Sevilla van een klassieke cocktail.

Cocktails in Sevilla2