Alle blogposts in Actuele weetjes en nieuws

Rising Moon team zorgt voor lekkere cocktails tijdens festivals

Écht lekkere cocktails op een festival. Moeilijk of niet?

Je herkent het vast wel. Op de meeste festivals zijn écht lekkere drankjes een zeldzaamheid. Termen als ‘festivalbier’ en ‘slappe cocktails’ komen niet uit de lucht vallen. Het stoort ons al jaren dat je voor veel geld matige drankjes krijgt voorgeschoteld. Daar willen wij als Rising Moon wat aan doen! Daarom hebben we een speciaal recept ontwikkeld voor festivals, waardoor wij jou écht lekkere cocktails kunnen schenken.

Het lastige is dat er onder de bestaande festivalvergunning alleen drank geschonken mag worden met een alcoholpercentage tot 14%. Dit terwijl de meeste sterke dranken rond de 40% zijn. Niet zo gek dus, dat je snel slappe, zoete mixdrankjes krijgt als je hoopt op een lekkere cocktail. Wij hebben de oplossing gevonden voor écht lekkere cocktails. En die vallen in de smaak hebben we gemerkt! Hoe we dat doen? Dat is het geheim van Rising Moon. Maar kom vooral proeven!

Op welke festivals kun je ons vinden?

We hopen dat je ons al hebt gespot op Fiesta Macumba. Want daar stonden we op 7 juli. Wat een feestje! Prachtig weer, de fijnste música Latina, en een unieke locatie aan de Ouderkerkerplas. Oja, en heel veel blije mensen bij onze cocktailbar! De Lazy Laura was de absolute favoriet.
Deze zomer kun je ons nog vinden op meerdere festivals. Op 18 augustus shaken we mee op de vierkwartsmaat van Drumcode Festival. Op 25 augustus staan we op het beste Hiphop en R&B festival Encore. En van 30 augustus tot en met 2 september pakken we groots uit op Into The Great Wide Open. Op ITGWO staan we inmiddels een aantal jaren en zijn we voor veel bezoekers dé plek om af te spreken. Ook de organisatie van ITGWO is erg blij met “onze professionele en hippe uitstraling, vriendelijk personeel, snelle service, maar bovenal onze heerlijke cocktails.” Dat vinden we natuurlijk leuk om te horen!

Rising Moon op jouw festival

Cocktails en festivals zijn voor ons de ideale combinatie. Onze shakers vinden het fantastisch om echt lekkere cocktails te kunnen shaken en ondertussen te genieten van alle vrolijke mensen en de muziek. Tijdens een festival werken we meestal met zo’n 8 tot 15 professionele cocktailshakers die probleemloos 1000-3000 cocktails maken. Benieuwd of Rising Moon iets voor je kan betekenen op jouw festival of feest? Neem dan vrijblijvend contact op. We helpen je graag!

Cursus cocktails maken

Cursus cocktails maken

Je kent vast de klassieke cursus cocktails maken. Er wordt klassikaal verteld hoe je een cocktail maakt, vervolgens ga je dat proberen en daarna drink je de cocktails op. De uitleg is vrij lang, waardoor mensen die niet perse zin hebben om cocktails te maken snel afhaken. De ervaring leert dat mensen na een halfuurtje sowieso zijn afgehaakt. Daarom heeft Rising Moon een cursus cocktails maken die eindigt in een borrel. Hoe? Dat lees je hier.

Lees verder

Cocktails in Sevilla

Rising Moon was in Sevilla en proefde met verve van de Zuid-Spaanse cocktailcultuur. Lees hier over een perfecte keuze aan barretjes voor een veelzijdige avond uit in Sevilla.

Sevilla draagt de bijnaam Spaanse Oven en zodra je je eerste stap in de stad zet begrijp je waarom. De atmosfeer bestaat uit hoge temperaturen, warme, zachte wind en een brandende zon. De straten zijn er vaak leeg, niet alleen tijdens de siësta van 12 – 16 uur. Nee, zolang het buiten licht is, vind je haast geen mens op straat. In ieder geval geen Sevilliaan. Na 5 minuten lopen begrijp je waarom, dit is echte warmte en dan blijf je liever binnen waar het koel is. Pas als de zon onder is, komt Sevilla tot leven. Terrassen, pleinen, barretjes en restaurants vullen zich met mensen. Hoogste tijd om er op uit te gaan  als je in Sevilla bent!

Begin de avond tussen de locals op Plaza Alameda. Doe nog even rustig aan met de alcohol en bestel hier een caña (een Spaans fluitje) of een Tinto de Verano. Waar de Sangria wereldroem kent als typische Spaanse drank, wordt dit drankje pas echt veel gedronken door Spanjaarden. Tinto de Verando bestaat uit een lichte rode wijn, citrusfrisdrank, veel ijs, en een schijfje citroen. De letterlijke vertaling is zomerse (verano) rode wijn (tinto).

Vervolg de avond naar de Calle Betis, een straat aan de andere kant van het water. Langs het water vind je diverse bars en restaurants. Ga langs bij La Tertulia, wat lijkt op een simpele bar, blijkt een geheime cocktailbar te zijn. Bestel een cocktail  en de barvrouw begeleidt je mee naar een bar achterin de ruimte waar een hele cocktailbar klaarstaat. In een handomdraai tovert de barvrouw een Mojito en een Pina Colada tevoorschijn.

Cocktails in Sevilla

Wie cocktails wilt drinken op stand gaat naar Hotel EME (Calle Alemanes, 27)  aan het plein waar ook de kathedraal staat. Dit hotel heeft een groot dakterras verspreid over verschillende Sevilliaanse pandjes. Met uitzicht op de kerktoren geniet je hier met de posh van Sevilla van een klassieke cocktail.

Cocktails in Sevilla2

Het cocktailglas

Is het achterhaald om een blog te schrijven over cocktailglazen in een tijd waarin omgetoverde blikken en potten op de bar gepresenteerd worden als de hipste cocktails? Waarin de gekste glazen en vreemdste variaties ontworpen worden? Waarin traditie niet meer bepalend is, maar originaliteit en creativiteit. Je hoort het al, dan is het juist leuk om erover te schrijven.

Klassieke cocktailglazen

Ook cocktails kennen een etiquette, zo zijn er een aantal klassieke cocktailglazen speciaal toegeschreven aan bepaalde cocktails.

Martini- en Margarita glas

Het chique, strakke, driehoekvormige cocktailglas is ontworpen voor de Martini. Een dun, elegant glas, waar geen ijs in hoort. Wil je wel een cocktail met ijs, stap dan over op een Margarita glas. Net als het Martini glas is deze smal onderaan en breed van boven, maar het Margarita glas heeft rondingen. De Martini en Margarita glazen staan beide op een pootje, dit zorgt ervoor dat je cocktail koud blijft, maar je handen niet.

MartiniglasMargaritaglas

Longdrink glas

Simpel, slank en hoog. Dit glas is geschikt voor heldere cocktails die je stirred. Serveer hierin de klassieke Long Island Ice Tea, de Cuba Libre, de Jameson Ginerale en Gin & Tonic.

Hurricane glas

Wie een kleurrijke, feestelijke cocktail kiest, krijgt waarschijnlijk een hurricane glas. In dit hoge, peervormige glas op een klein pootje hoort een Pina Colada of Blue Hawaii.

Tiki glas

Het meest uitgesproken glas blijft het Tiki glas: karakteristiek, vaak met een gezicht erin afgebeeld. Lees ook onze blog over de Tikicultuur.

Longdrink  pina-colada-smoothietikiglas

van links naar rechts: longdrink, hurricane en tikiglas. 

Nieuwkomers
Het koperen kopje

Dit is eigenlijk een klassieker, want zolang als de Moscow Mule bestaat drink je hem uit een koperen kopje. Maar het is geen klassieker, de koperen kop is terug van weggeweest. Deze drank is opnieuw ontdekt en daarmee terug in de horeca.

koperenkop
Jar

De jar komt bekend voor! Hij lijkt op een potje, maar het is zeker geen afdankertje uit de keuken. De Mason Jar boekt wereldfaam met hun glaswerk. En het is een bewust keuze: de jar gebruik je niet alleen voor cocktails, ook voor smoothies en salades.

images-6

Wijnglas

Wat we ook steeds vaker zien zijn grote bolvormige wijnglazen. Ideaal voor de zomer, met veel ijs. Je hand wordt niet koud, je cocktail niet warm en het ziet er stijlvol uit!

Rising Moon-Cocktails-4
Blikwerk

Laatst was ik Londen en toen kreeg ik wel een heel bijzondere creatie voorgeschoteld, een tinnen blik. Rietje is noodzakelijk, maar mij hoor je niet klagen zolang de inhoud goed is. Cocktailglas