Alle blogposts in Recepten van cocktails

Mobiele cocktailbar by Rising Moon

5 klassieke cocktails toegelicht – Rising Moon

Rising Moon cocktails lopen uiteen van echte klassiekers tot originele innovatieve recepten. Voor het creëren van de perfecte cocktail heb je kennis, toewijding en liefde nodig. Onze cocktails worden uitsluitend bereid met de beste alcohol, Fentimans frisdrank en vers fruit. Shaken of stirred, onze cocktail barmannen en -vrouwen weten wel raad met jouw favoriete drankjes. Met passie, ervaring en kennis van ingrediënten worden de cocktails van Rising Moon op maat gemaakt. Wil je meer weten, proeven of zelf leren hoe je de perfecte cocktail maakt? Boek dan onze mobiele cocktailbar voor je feestje of ga voor een cocktailworkshop op locatie. In deze blog worden 5 klassieke cocktails toegelicht om alvast wat inspiratie op te doen:

1. Tequila SunriseCreative Commons Pixabay - mobiele cocktailbar Rising Moon

Eenvoudig, klassiek en het perfecte drankje voor een zwoele zomeravond. De Tequila Sunrise drinkt, zo zoet als ze is, gemakkelijk weg, terwijl de Mexicaanse tequila de nodige pit and durf toevoegt. Deze geliefde cocktail is niet alleen erg lekker, hij ziet er ook echt mooi uit met de kleuren van de zonsopgang zoals de naam al doet vermoeden. Van origine werd deze cocktail gemaakt met crème de cassis, limoensap en bruiswater maar tegenwoordig is het recept een mengeling van tequila, sinaasappelsap en grenadine. Hoe maak je de ultieme Tequila Sunrise? Meng 4 delen vers sinaasappelsap met 2 delen tequila en voeg vervolgens een deel grenadine toe voor het zonsopgang effect. Een scheutje limoensap maakt de cocktail nog lekkerder en een schijfje sinaasappel samen met een rode kers geven de finishing touch.

2. Pina Colada
Creative Commons Pixabay

Dit is de ultieme exotische cocktail! Wie denkt er nou niet meteen aan ananas en kokosnoot bij een tropisch eiland met palmbomen en een knalblauwe zee? Deze geurige longdrink cocktail ontstaat door het mengen van ananassap (vers natuurlijk!), kokosmelk, witte rum en crushed ice. De Pina Colada is de nationale drank van Puerto Rico, waar deze zoete, zomerse cocktail werd bedacht door een Caribische barman in 1954. Geen zomervakantie is compleet zonder het drinken van één (of meerdere) Pina Colada(s)!

3. Bloody Mary

Creative Commons Pixabay

De Bloody Mary is uniek, indringend, pittig en zeker niet voor iedereen! Tomatensap, wodka, tabasco, citroensap, worcestersaus, zout en peper: deze cocktail krijgt je wel klein! De combinatie van vitamines en wodka maakt dat de Bloody Mary het goed doet als brunch cocktail en ze kan een kater als bij toverslag laten verdwijnen. IJsblokjes en een stengel bleekselderij maken haar af. Wees voorzichtig met deze dame!

4. Mojito

Creative Commons PixaBay

De Mojito is misschien wel de meest geliefde cocktail over de hele wereld. Zowel onder vrouwen als mannen staat de Mojito zeker in de top 3 van favoriete alcoholische drankjes. Deze longdrink cocktail vindt zijn oorsprong in het Caribische Cuba waar het oorspronkelijk bedoeld was als medicijn. Een klassieke Mojito bestaat uit rum, limoen, munt bladeren, rietsuiker, bruis water en heel veel crushed ice. De muntblaadjes moeten flink fijn gestampt worden om het aroma van de bladeren vrij te laten komen. Dit in combinatie met de frisse smaak van limoen is subliem! Belangrijk: maak hem niet te zoet!

5. The Black RussianJohn Liu on Flickr

Deze klassieker is een perfecte cocktail om de koude, donkere wintermaanden mee door te komen. De Black Russian is een stoere short-drink-cocktail met als basis ingrediënten wodka en de koffielikeur Kahlua of Tia Maria. Daarnaast bestaat er ook de 'White Russian', een variant op de Black Russian. Deze cocktail is enorm in populariteit gestegen na de film The Big Lebowski, waarin de White Russian het favoriete drankje is van het hoofdpersonage, the Dude. Bij de witte versie van deze koffie cocktail wordt er een scheutje melk of room toegevoegd aan het recept, wat het drankje zachter maakt. Serveer deze cocktails met ijsblokjes in een tumbler glas.

Een mobiele cocktailbar op locatie?

Mobiele cocktailbar op locatie Rising Moon

Met de mobiele cocktailbar van Rising Moon kun je al deze klassieke cocktails, plus nog vele variaties op de originele recepten, uitproberen. Allemaal worden ze bereid met liefde en de fijnste ingrediënten. Wat dacht je van een klassieke Mojito met verse aarbeien? Heb je interesse in een cocktailworkshop of ben je op zoek naar een mobiele cocktailbar voor jouw eigen event of feestje? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Easy cocktails

Iedereen kan cocktails maken, dat is ons motto. Toegegeven, sommige cocktails vergen wat oefening, maar gelukkig zijn er ook cocktails die je in een handomdraai maakt. Dit zijn de favoriete easy cocktails van Rising Moon. Ze bestaan vaak maar uit 3 ingrediënten en het geheim van deze cocktails is dat ze met de beste dranken gemaakt worden. Onze frisdranken zijn van Fentimans. Zij hebben een speciale mixers lijn, flesjes van 125 ml. De exacte inhoud voor een cocktail.

Moscow Mule: wodka - ginger beer - komkommer
Moscow MuleRose Fizz: gin - rose lemonade - rozenblaadjes

Rose-Fizz

Dark & Stormy: rum - ginger beer - limoen

DarknStormy

Herfstcocktails

De herfst is een prachtig sferisch seizoen met geheel eigen rituelen, routines en uitstapjes. Een wandeling door een geel, groen en rood gekleurd bos, een stedentrip, een filmpje pakken en daarna het café in. Gelegenheden waar natuurlijk herfstcocktails bij horen.

Wat maakt een cocktail herfstig? In eerste instantie wat moeder natuur ons in de herfst kan bieden. Typisch seizoensvruchten zoals appels, peren en mandarijnen. Ook is de herfst een kruidig seizoen, met warme kruiden zoals kaneel, kruidnagel en gember geven een twist aan je cocktail en jou een oppepper. Nootachtige likeuren sluiten ook perfect aan bij de herfst, zoals Francelico (hazelnootlikeur) en Amaretto (amandellikeur). Seizoensvruchten, warme kruiden en nootachtige likeuren, de basis voor onze herfstcocktails.

Herfstcocktails

Onze herfstcocktails

 Cindarella

100 ml biologische troebele appelsap
40 ml bruine rum
4 limoen partjes
75 ml cider
2 tl kaneel

Snijd de limoen in vierkante partjes. Neem er vier en stop ze in een glas, voeg 1 schepje rietsuiker toe en muddle de suiker en de limoen. Voeg twee ijsblokjes, 40 ml bruine rum, de appelsap en de kaneel toe. Shake hard en schenk het over is een glas. Voeg crushed ijs toe en top af met cider.

Stoofje

Biologische perensap
Stoofpeertje
Vodka
Triple sec

Verwijder het steeltje en de pitjes van het stoofpeertje. Voeg alle ingrediënten in de blender met 2 blokken ijs en een schep crushed ijs. Blenden maar en schenk over in een longdrinkglas.

Marnier Mandarin

20 ml Grand Marnier
20 ml kruidige Gin met kruidnagel zoals Bobby’s gin
Orange Jigger van Fentimans
Schijfje mandarijn met kruidnagels

Mix de grand marnier en gin in een glas. Voeg 3 grote ijsbloken toe en stir de dranken. Voeg de Orange jigger toe. Druk de kruidnagels in het vruchtvlees van het schijfje mandarijn. Serveer eventueel met stampertje zodat men zelf de mandarijn kan uitpersen.

0070f64e825b621cb538ce225ba6bc48

Onze signature cocktail: de Apple Juicy

Schrijf mee! Zo krijg je dit appeltje tegen de dorst:  de Apple Juicy
  • pak een mooi groot glas met twee takjes munt en een stukje limoen
  • dan naar wens basterdsuiker, triple sec en een beetje crushed ice erbij
  • met een vork, muddler (cocktailstamper) fijnmaken dan ijs blokjes erbij en crushed ijs
  • dan de belangrijke ingrediënten: de vodka en aftoppen met appelsap
Met echt lekkere appelsap: de Luscombe Devon Appeljuice gehaald bij Craftdrinks.
We maken Apple Juicy op het Juicy feest in de TolhuisTuin in Amsterdam Noord.
En ook met trots in onze backstage cocktailbar op het Appelsap Fresh Music Festival.
Als signature cocktail voor de VIP's en de artiesten. Dus niet verder vertellen...
 CHIN CHIN!

Dark ’n Stormy

Dark 'n Stormy, zo kunnen we het weer wel noemen van de afgelopen week in Nederland. In de wereld van de cocktails is het ook dark and stormy, maar dan van een veel betere soort. Dark 'n Stormy is een cocktail met bruine rum (the dark), ginger beer (the storm) en limoen (extra storm). Hoe je hem maakt? Net zo simpel als het lijkt: schenk de ginger beer  (75 ml) in een longdrink glas gevuld met veel ijsblokken. Schenk daarover heen een de bruine rum (45ml). Maak af met een uitgeknepen limoenpart. De Dark 'n Stormy is overgewaaid vanaf het caribische eiland Bermuda. Een echte Dark 'n Stormy, maak je dan ook met lokale rum uit Bermuda: Goslings Black Seal Rum. Wist je dat gemberbier ook een product uit de tropen is? Gemberbier is inmiddels bij de betere bars te krijgen, maar een aantal jaar geleden vond hem alleen maar bij een Surinaamse toko.

DarknStormy